به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از رویترز، پاتریک رایدر تاکید کرد که هیچ نیروی نظامی آمریکایی در حملات به ایران شرکت نکرده است اما از اظهار نظر بیشتر در این باره خودداری کرد.
اولین بار توسط وال استریت ژورنال به نقل از چندین منبع ناشناس گزارش شد که مقامات آمریکایی به نقش رژیم صهیونیستی در حمله پهپادی (ناموفق) شب گذشته به یکی از کارگاههای وزارت دفاع در اصفهان اشاره میکنند.
یکی از مقامات آمریکایی که نخواست نامش فاش شود به رویترز گفت که به نظر می رسد (رژیم) اسرائیل در این موضوع دخالت داشته است. چندین مقام آمریکایی دیگر از اظهار نظر خودداری کردند و فقط اظهار داشتند واشنگتن هیچ نقشی نداشته است.
به گزارش رویترز، این شبیخون اسرائیل به ایران اولین حمله در زمان نخست وزیری بنیامین نتانیاهو از زمان بازگشت او به قدرت در ماه گذشته در راس راستگراترین دولت تاریخ اسرائیل محسوب میشود.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران این حمله را بزدلانه و با هدف ایجاد ناامنی در ایران خواند. همزمان حسین میرزایی یکی از نمایندگان مجلس در یک گفت وگوی تلفنی گفت بنا بر «گمانه زنی قوی» رژیم صهیونیستی پشت این حمله است.
به گزارش ایرنا، ساعت ۲۳:۳۰ شب گذشته (شنبه ۸ بهمن) سه فروند ریزپرنده از نوع کوادکوپتر به قصد انجام حمله بر فراز یکی از مجتمعهای کارگاهی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در استان اصفهان به پرواز درآمدند که نهایتا با واکنش به موقع سامانههای پدافندی مستقر در مجموعه این حمله ناموفق و بدون تلفات جانی بود و تنها آسیب جزئی به سقف یکی از کارگاهها وارد شد.
روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مقامهای آمریکا و افراد آگاه از این عملیات افزود: مقامهای اسرائیل و آمریکا راههای تازه را برای مبارزه با فعالیتهای ایران شامل تعمیق همکاری نظامی آن با روسیه بررسی میکنند.
به نوشته این روزنامه؛ این کارخانه مهمات سازی در کنار یک مرکز پژوهش فضایی قرار داشته که واشنگتن آن را به علت همکاری با برنامه موشکی بالستیک ایران تحریم کرده بود.
ارتش رژیم صهیونیستی تاکنون از اظهار نظر در این باره خودداری کرده است.
نتانیاهو در دوره پیشین نخست وزیری (از ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۱)، یک رشته عملیات گستاخانه و جسورانه تهاجمی درون ایران اجرا کرده است.
به گفته افراد آگاه؛ ویلیام برنز مدیر سیا هفته گذشته برای بررسی موضوع ایران و دیگر مسائل منطقهای سفری پنهانی به اسرائیل کرد و آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا هم قرار است روز دوشنبه برای ادامه مذاکرات درباره ایران و دیگر مسائل منطقهای وارد اسرائیل شود.
ایالات متحده و رژیم صهیونیستی هفته گذشته بزرگ ترین و گسترده ترین رزمایش مشترک را با شرکت بیش از هفت هزار و ۵۰۰ نظامی و رشته طرحهایی برای آزمودن توانایی از کارانداختن و منهدم ساختن سامانههای دفاع هوایی و سوختگیری مجدد هواپیماهای جت برگزار کردند که میتوانند عوامل مهم و اصلی در حمله نظامی بزرگی به ایران باشند.
به گزارش ایرنا، در حمله شب گذشته از سه فروند ریزپرنده از نوع کوادکوپتر پیشرفته مجهز به بمبلت استفاده شده است و عوامل حفاظت پیرامونی مجموعه پس از شنیدن صدای کوادکوپترها با تجهیزات در اختیار از جمله سلاح و سامانههای جنگ الکترونیک اقدام به مقابله با این پرندهها میکنند که موفق به ساقط کردن یک فروند از آنها میشوند.
یک فروند از این کوادکوپترها حین مقابله لینک ارتباط GPS خود را در اثر جمینگ از دست میدهد و همین موضوع منجر به سقوط آن و برخوردش با سقف سوله میشود که فیلم منتشر شده در فضای مجازی از لحظه اصابت هم مربوط به این کوادکوپتر است که پس از اختلال در ارتباط آن و سقوطش به سقف سوله برخورد میکند.
این مجموعه پیشتر نیز تجربه موردی مشابه را داشته و تمهیدات در نظر گرفته شده پس از آن حادثه منجر به این میشود که خسارت قابل توجهی در این حمله به کارگاهها و سولههای آن وارد نشود.
یک فروند دیگر از این کوادکوپترها که در حین عملیات مقابله آسیب کمتری دیده، در اختیار نیروهای حفاظتی مستقر در مجموعه قرار گرفته است.
نظر شما