به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، با از سرگیری روابط ایران و عربستان، اخباری مبنی بر احتمال توسعه و افزایش پروازهای دو کشور در مسیرهای متعدد از جمله ریاض-تهران و مشهد منتشر شد. از سوی دیگر یکی از توافقات در دیدار وزیر امور خارجه کشور با طرف همتای عربستانی، حضور مجدد شهروندان ایرانی در حج عمره بود.
این توافقات این احتمال را ایجاد کرد که امسال سختگیری عربستان برای انجام عملیات حج تمتع و جابه جایی ۸۸ هزار حاجی تنها با یک ایرلاین ایرانی کمتر شود و روال سالهای گذشته تغییر کند و ایرانایر به عنوان شرکت حامل پرچم بتواند از ظرفیت ناوگان سایر ایرلاینها برای جابه جایی ۸۸ هزار حاجی در بازه زمانی محدود استفاده کند و دشواری سالهای گذشته و ایجاد محدودیت در سایر مسیرهای پروازی را تجربه نکند. اما تا به این لحظه مانند روال سالهای قبل همچنان تنها ایرانایر اجازه انجام عملیات حج را دارد و توافقی برای حضور ایرلاین دیگر انجام نشدهاست.
جعفر یازرلو، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه برگزارکننده حج امسال تنها شرکت ایرانایر (هما) است، اظهارکرد: تنها ایرلاین مجاز برای جابهجایی حجاج ایرانایر است و حتی ایرلاین سعودی هم در جابه جایی حجاج ایرانی سهمی نخواهد داشت.
وی ادامه داد: توصیه رئیسجمهوری کشورمان هم جابهجایی حجاج با ایران ایر بوده و در واقع علاقهمندی ما هم جابهجایی حجاج از طریق ایرلاین حامل پرچم است.
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری تاکید کرد: این موضوع تنها مختص مراسم حج است و در سایر مسیرها ایرلاینها امکان دریافت مجوز برای برقراری پرواز بین ایران و عربستان را دارند و در صورت درخواست از سوی هر ایرلاین ایرانی و سعودی موضوع مورد بررسی قرار میگیرد، اما تا کنون درخواست رسمی داده نشدهاست.
همچنین حسام قربانعلی، سخنگوی شرکت هواپیمایی ایرانایر (هما) درباره برنامه این شرکت برای برگزاری مراسم حج تمتع امسال اظهارکرد: شورایعالی حج به ریاست، رئیسجمهوری تشکیل شد و عملیات حج ۱۴۰۲ به شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران تفویض شد.
وی با بیان اینکه البته شرط عربستان برای انجام عملیات حج تنها با ایرلاین حامل پرچم هم سر جای خود بودهاست، گفت: انجام عملیات حج تنها با ایرلاین جمهوری اسلامی ایران به طور عمده به موضوعات تکنیکال برمیگردد که جزییات خاصی دارد و موضوع سیاسی نیست.
سخنگوی شرکت هواپیمایی ایران ایر با تاکید بر اینکه ایرلاین مورد وثوق برای انجام عملیات در آسمان عربستان، ایرانایر (هما) است، ادامه داد: جابهجایی حجاج با یک ایرلاین ایرانی دیگر هم مطرح شد که عربستان با آن موافقت نکرد و این ایرلاین اساسا مشمول ممانعت پروازی و عملیات در کشور عربستان است، تا کنون تنها ایرلاین مجاز ایرانایر است.
قربانعلی افزود: از سوم خردادماه عملیات حج از ۲۱ مبدا از ایران آغاز و ۱۰ فروند از هواپیماهای ایران ایر به پروازهای حج اختصاص داده میشود و ۸۸ هزار حاجی از طریق هما جابهجا خواهند شد.
نظر شما