ترفند جدید برخی نانوایی‌ها برای دور زدن طرح هوشمندسازی نان

با وجود اجرای مرحله جدید طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان از اواخر سال گذشته و دو برابر شدن کمک هزینه دولت، همچنان شاهد تخلفات متعدد در این زمینه هستیم که باید برخورد بازدارنده با این موارد به طور جدی در دستور کار قرار بگیرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، بحث طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان بیش از یک سال است که مطرح شده و اقدامات متعددی در زمینه اجرایی شدن آن انجام شده است. در همین رابطه شاهد نصب کارتخوان‌های هوشمند فروش نان در کل کشور بودیم. این مرحله به طور تقریبی در خصوص کلیه نانوایی‌های سنتی سراسر کشور اجرایی شد و به گفته مسئولان مربوطه، تنها برخی واحدهایی که دچار دعاوی حقوقی یا مواردی از این دست بودند از این مرحله جامانده‌اند.

در ابتدا که کارتخوان‌های هوشمند نصب شد، دولت کمک هزینه ۱۵ درصدی را برای نانوایانی که از این کارتخوان‌ها استفاده کنند در نظر گرفت. این بازه زمانی امکان رصد و مشاهده تراکنش‌ها و رسیدن به الگوهای مصرف در هر منطقه و استان را به وجود آورد. در حقیقت به گفته مسئولان اجرای این طرح، تنها قرار بود در فاز ابتدایی اجرای طرح الگوها مورد شناسایی قرار بگیرند.

لازم به ذکر است، اواسط بهمن ماه سال گذشته بود که وزیر اقتصاد آغاز مرحله بعدی اجرای طرح هوشمندسازی را اعلام کرد. براین اساس کمک هزینه نانوایی‌ها که براساس فروش ثبت شده در کارتخوان‌های هوشمند محاسبه می‌شود دو برابر شد و پس از آن همان میزان فروش به عنوان معیاری برای تخصیص سهمیه آرد دوره بعد در نظر گرفته می‌شود.

این مسئله به معنای شناور شدن سهمیه آرد بود. به این ترتیب نانوایی‌هایی که نان بیشتری پخت و به مردم ارائه کنند، در دوره بعدی، آرد بیشتری دریافت خواهند کرد.

نکته‌ای که در این بین وجود دارد تخلفات نانوایی‌ها است که به طور متعدد و در مناطق مختلف قابل مشاهده است. به طور مثال در یک نانوایی، نان را به صورت لقمه‌ای پخت می‌کردند در حالی که اساسا با توجه به آرد دولتی دریافت شده توسط این واحد صنفی و عدم وجود چنین گزینه‌ای در کارتخوان‌های هوشمند، فرد در انجام تخلف و گران فروشی بوده است.

در مورد دیگری یک نانوایی نان ساده را به عنوان نان کنجدی در کارتخوان به ثبت می‌رسانده است و برای آنکه ایرادی به آن گرفته نشود مقدار بسیار کمی کنجد برای آن استفاده می‌کند.

این موارد تخلف و تضییع حقوق مردم با وجود طرح دولت و پرداخت کمک هزینه حدود ۳۰ درصدی در حال انجام است و باید هر چه سریعتر اقدامات فوری در این خصوص انجام شود. با توجه به اینکه به نظر می‌رسد که مسئولیت اجرایی اصلی در این طرح برعهده وزارت اقتصاد قرار دارد، این انتظار وجود دارد تا با چنین مواردی که سبب نارضایتی عمومی می‌شود به شکلی قاطع برخورد شود تا بازدارندگی لازم به وجود بیاید.

۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۳
کد خبر: 41754
منبع: تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • امیرحسین DE ۱۶:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۶
      0 0
      والا صدای ما که نمیرسه. از وقتی اینطوری شده شرایط نون خیلی بدتر شده و همه کاری انجام میدن. غیر از کنجد زدن و قیمتهای الکی که با مقداری کنجد میگیرن بارها دیدم که گزینه نایلون رو میان چند بار میزنن تا نون رو با قیمتی که میخوان بفروشن. از وقتی به اصطلاح هوشمند شده کیفیت نونها بدتر شده. آردها کامل برای نون استفاده نمیشه و هنوز قنادی ها هم ازشون میگیرن و با همین پوزها میان کم کم حساب میکنن. یه نونوا میگفت چند تا تنور رو الکی با دستگاه ثبت میکنه ولی آرد رو میده به قنادی و جاهای دیگه و ما به تفاوتش رو میگیره. یا از عمد نون قیمت مصوب رو خیلی بد درست میکنن و سنگک سه تومنی کوچیک و پخت بدی داره که مشتری سمتش نره و همون نون برشته تر میشه با یکم کنجد یهو 5..6 تومن میفروشن. بربری و تافتون هم همینطور. وقتی پول بیشتر میدی بهتر برات میپزن وگرنه کم فروشی میکنن و حال پخت ندارن! اینا رو گفتم که هر هفته میرم نون خونه رو تهیه میکنم ولی صدها مسئول داریم که نه میبینن نه کاری دارن و فقط حرف مفت میزنن. انگار اصلا خبر ندارن که بعد سامانه هوشمند اوضاع بدتر هم شده و ده مدل خلاف هم ایجاد شده تو بحث نان!