به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد «حسین فاطمی» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره وضعیت تولید و بازار گوشت مرغ در کشور، اظهار کرد: پیش از این به دلیل کاهش نقدینگی، سرمایه در گردش و مشکل تأمین نهادههای طیور، میزان جوجه ریزی در کشور کاهش یافته بود تا جایی با ۹۰ میلیون قطعه جوجه ریزی قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در بازار به ۱۰۰ هزار تومان رسیده بود.
رییس سابق اتحادیه سراسری صنعت مرغداران کشور افزود: اما با ورود وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر افزایش جوجه ریزی و رفع برخی از مشکلات، میزان جوجه ریزی بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ میلیون قطعه در سهماهه اخیر رسید؛ بنابراین همین موضوع موجب کاهش قیمت گوشت مرغ در بازار شده تا جایی که امروز قیمتها به نرخ مصوب و گاهی به کمتر از آن نیز رسیده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر تولیدکنندگان بــــا مشـکل نهادههای طیور ازجمله کنجاله سویا روبه رو هستند، به طوری که کنجاله سویا تحویل تولیدکنندگان نمیشود و حتی در صورت تأمین از بازار تولیدکنندگان باید این نهاده را کیلویی ۳۵ تا ۳۷ هزار تومان خریداری کنند که رقم قابل توجهی است.
فاطمی اضافه کرد: با توجه به حجم جوجه ریزی در ماههای اخیر، باید نهادههای مورد نیاز صنعت طیور نیز افزایش مییافت، اما حجم فعلی تأمین شده کفاف رشد تولید در سه ماه اخیر را نمیدهد و تولیدکنندگان با مشکل جدی روبهرو هستند.
خرید مازاد مرغ از شرکت پشتیبانی امور دام
این مقام صنفی گفت: با توجه به عدم هماهنگی بین تولید و فروش گوشت مرغ، اکنون تولیدکنندگان با مرغ مازاد روبرو هستند و به طور مثال در برخی استانها قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده بین ۴۸ تا ۵۱ هزار تومان است، در حالی که قیمت تمامشده هر کیلوگرم از این محصول با احتساب نهادههای دولتی با نرخهای مصوب بین ۶۰ تا ۶۲ هزار تومان است؛ بنابراین هر مرغدار بین ۱۰ تا ۱۱ هزار تومان ضرر میدهد.
وی ادامه داد: البته شرکت پشتیبانی امور دام برای حمایت از نژاد مرغ آرین، مرغ مازاد نژاد آرین را ۱۲ درصد گرانتر از سایر نژادها و نرخ مصوب مرغ زنده خریداری میکند، البته طبــــق آمارهای موجود جوجه ریزی واقعی آرین در کشور کمتر از ۲۰ درصد است هر چند آمارهای منتشره بیش از ۳۳ درصد را نشان میدهد یعنی ۱۰ تا ۱۵ درصد جوجه آرین که تولید نشده نهادههایش در بازار عرضه شده است.
رییس سابق اتحادیه سراسری صنعت مرغداران کشور اظهار داشت: این در حالی است که کشتارگاهها جوجه مرغ آرین را ۵ هزار تومان زیر قیمت مصوب مرغ زنده خریداری میکنند که همین امر باعث بلاتکلیفی تولیدکنندگان شده است.
فاطمی بر این باور است که با توجه به هزینههای تمامشده تولید، دستمزد کارگری، کرایه حمل و نقل قیمت واقعی هر کیلوگرم مرغ زنده بین ۶۰ تا ۶۲ هزار تومان و گوشت مرغ برای مصرفکنندگان بین ۷۲ تا ۷۵ هزار تومان باید باشد تا برای تولیدکنندگان صرفه اقتصادی داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته نرخ مصوب هر کیلوگرم مرغ زنده ۵۲ هزار تومان و گوشت مرغ برای مصرفکنندگان در حوالی ۷۳ هزار تومان تعیین شده بود و از وزارت جهاد کشاورزی درخواست اصلاح قیمت مصوب مرغ زنده و گوشت مرغ را برای حمایت تولیدکنندگان داخلی و صنعت طیور کشور داریم.
نظر شما