به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، با گذشت یکسال از رونمایی از ChatGPT دامنه تاثیرات هوش مصنوعی مولد جهان تکنولوژی و اقتصاد صنایع را به طور کل تغییر داده است.
بر اساس گزارش بارونز، نظرسنجیها از خریداران فناوری در شرکتها نشان میدهد که توسعه زیرساختها و پروژههای هوش مصنوعی در اولویت اصلی برای هزینههای بودجه در سه سال آینده قرار گرفته است. اوایل امسال پایپر سندلر گزارشی منتشر کرد که نشان میداد ۷۵ درصد مدیران ارشد فناوری در حال آزمایش یا اجرای پروژههای هوش مصنوعی هستند.
بسیاری از مدیرعاملهای شرکتها هم معتقدند اگر یک استارتاپ یا شرکت دیگری بتواند با استفاده از هوش مصنوعی محصول مشابهی تولید کند، میتواند تهدید وجودی برای کسب و کارهای آنها باشد.
ماجرای هوش مصنوعی برای شرکتها فراتر از فرصتهای مرتبط با ایجاد و استفاده از چتباتهاست. کورت کرس مدیرمالی شرکت انویدیا که سازنده تراشههای هوش مصنوعی است به بارونز گفته است که اخیرا موج جدیدی از پذیرش AI توسط شرکتها آغاز شده و شرکتها در حال توسعه سفارشی آن برای استفاده از دادههای اختصاصی و بهبود بهرهوری کارکنان هستند.
بازار انویدیا که بزرگترین تولید کننده تراشههای هوش مصنوعی است بسیار بزرگ است و این شرکت اعلام کرده یک تریلیون دلار سرمایهگذاری جهانی در زیرساختهای مراکز داده -دیتاسنترها- در جهان به مرور از واحدهای پردازش مرکزی (CPU) به سمت واحدهای پردازش گرافیکی (GPU) در حال حرکت است. چنین تغییری قادر به تامین بهتر محاسبات موازی مورد نیاز برای برنامههای جدید مانند AI را فراهم کند.
شرکت انویدیا بازیگر اصلی و برنده بزرگ چنین رویکردی است. این شرکت هم اکنون ۸۶ درصد از سهم بازار تراشههای هوش مصنوعی را در اختیار دارد. علی رغم رقابت رو به افزایش برای تراشههای AI از دیگر شرکتها مانند مایکروسافت، آمازون، گوگل و اینتل احتمالا انویدیا رهبری خود بر این بازار را حفظ خواهد کرد.
بسیاری معتقدند نقش انویدیا در دنیای امروز فناوری مشابه نقشی است که مایکروسافت در دهه ۹۰ میلادی برای رشد PC در اختیار داشت.
سهام انویدیا امسال بیش از ۲۰۰ درصد رشد داشته و این شرکت در گزارش سه ماهه اخیر خود پیشبینیهای فروش والاستریت را شکسته است.
برتری هوش مصنوعی بر انسان طی پنج سال
جیسون هوانگ بنیانگذار و مدیرعامل انویدیا معتقد است که هوش مصنوعی عمومی (AGI) طی پنج سال آینده قادر خواهد بود با هوش انسانی رقابت کند. او در رویداد سالانه Dealbook نیویورک تایمز گفت که طی پنجسال آینده شما قطعا شاهد محصولات هوش مصنوعی خواهید بود که میتوانند چنین آزمایشهایی را انجام دهند.
تصویر ساخته شده با DALL.E
هوانگ که محصولات شرکتش زیرساخت اولیه محصولاتی چون ChatGPT را ارائه میدهد توانسته به لطف این توجه جهانی سود خالص این شرکت را از ۶۸۰ میلیون دلار سال گذشته را به ۹.۲۴ میلیارد دلار در سال جاری برساند. او در مصاحبه خود در این رویداد تاکید کرد که نخستین سوپرکامپیوتر AI جهان را او به شرکت OpenAI داد. در آن زمان ایلان ماسک به عنوان بنیانگذار هنوز در OpenAI مشغول بود و به هوانگ گفت که من یکی از این کامپیوترها را میخواهم. هوانگ گفت که در همان روز اولین سوپرکامپیوتر AI جهان را به OpenAI تحویل دادم.
بنیانگذار انویدیا معتقد است که رقابت در فضای AI منجر به ظهور ابزارهای هوش مصنوعی آمادهسازی شده برای استفاده توسط شرکتها در صنایع مختلف خواهد شد و آنها را بر اساس نیازهای خود از طراحی تراشه تا ایجاد نرمافزار تا کشف دارو منطبق خواهند کرد.
کشور کوچک، بازیگر بزرگ هوش مصنوعی
دادههای مالی منتشر شده توسط انویدیا نشان میدهد که نزدیک به ۱۵ درصد ( ۲.۷ میلیارد دلار) از درآمدهای این شرکت از کشور کوچک سنگاپور سرچشمه میگیرد. درآمدهای انویدیا از سنگاپور طی یکسال بالغ بر ۴۰۴ درصد افزایش یافته است. درآمد کلی انویدیا نیز در یکسال گذشته ۲۰۵ درصد رشد نشان میدهد.
آمریکا با ۳۴.۷ ، تایوان با ۲۳.۹ و چین و هنگکنگ با ۲۲ درصد کشورهایی هستند که با خریدهای خود بیشترین درآمد انویدیا را تشکیل میدهند.
آنچه باعث افزایش خرید سنگاپور از شرکت انویدیا شده وجود دیتاسنترهای متعدد و سرویسدهندگان کلاد بزرگ در این کشور کوچک است. سنگاپور همچنین مکانی برای اسمبل کردن نهایی برخی محصولات و صادرات آن به کشورهای دیگر هم هست.
سنگاپور در زمینه ساخت دیتاسنتر هم دارای شرکتهای متعددی است و با توجه به ساختار با ثبات این کشور و وجود استعدادهای برتر و تمرکز روی سرویسهای دیجیتالی هم اکنون یکی از هابهای تکنولوژی در جهان به شمار میرود.
سیاستگذاران سنگاپور سال گذشته برخی ممنوعیتها برای عرضه زمین برای استفاده از دیتاسنترها را برداشت و حقوق توسعه پروژههای جدید مراکز داده را به شرکتهایی چون مایکروسافت، Equinix، بایتدنس و شرکت چینی توسعه راهکارهای دیتاسنتر اعطا کرد.
تا ژانویه سال ۲۰۲۲ بیش از ۷۰ مرکز داده در سنگاپور فعال بودهاند و این شهر / کشور کوچک ۶۰ درصد از ظرفیت کل مراکز داده جنوب شرق آسیا را در خود جای داده است.سنگاپور در رتبهبندی جهانی دیتاسنترها بعد از ویرجینای شمالی و پورتلند آمریکا در جایگاه سوم و در آسیا و اقیانوسیه در جایگاه نخست قرار دارد.
نظر شما