ترامپ یا بایدن با بازار نفت چگونه برخورد خواهند کرد؟

یک تحلیلگر حوزه انرژی گفت که با توجه به اینکه حمایت حزب دموکرات از انرژی‌های نو و پاک، ممکن است جو بایدن در صورت پیروزی در انتخابات کمتر از ترامپ به صنعت نفتی آمریکا توجه کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد شعیب بهمن درباره تأثیر نتیجه انتخابات امریکا بر بازار نفت و همچنین احتمال بازگشت ایران به بازار اظهار داشت: انتخابات امریکا می‌تواند بر بازارهای جهانی انرژی تأثیر داشته باشد به این دلیل که ایالات متحده یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان نفت بشمار می‌رود، در نتیجه اتفاقات داخلی این کشور تأثیر زیادی بر بازارهای جهانی خواهد گذاشت. به‌ویژه اگر ترامپ انتخاب شود، شاهد تداوم راهبرد پیشین آمریکا در 4 سال گذشته باشیم یعنی تلاش می‌کند بازارهای صادراتی خود را توسعه داده و رقبای جهانی را از عرصه رقابت خارج کند. 

وی در تحلیل انتخاب بایدن در انتخابات سوم نوامبر امریکا گفت: هرچند هنوز دموکرات‌ها راهبرد مشخصی در حوزه انرژی ارائه ندادند ولی با توجه به اینکه به‌صورت سنتی بیشتر طرف‌دار انرژی‌های نو و پاک هستند ممکن است اصرار و تأکیدی که ترامپ بر استخراج انرژی به هر قیمتی داشت را به‌نوعی کنار بگذارند و یا طرح‌ها را کم‌رنگ کنند، به این معنا که حضور امریکا در بازارهای جهانی و حوزه صادرات تا حدی کاهش پیدا کند، هرچند این احتمال نمی‌تواند چندان جدی باشد، به این معنا که اگر رئیس‌جمهور دموکرات هم بیاید تا حد زیادی همان استراتژی‌های انرژی را پیگیری می‌کند.

این تحلیلگر حوزه انرژی درباره تأثیر حضور بایدن بر مسند ریاست‌جمهوری ایالات متحده بر بازار انرژی ایران تصریح کرد: آمدن بایدن تأثیر قابل‌توجهی در صادرات نفت ایران دست‌کم در کوتاه‌مدت ندارد، زیرا اساساً اگر بایدن ساکن کاخ سفید شود به سرعت قادر به لغو تحریم‌هایی که دولت ترامپ اعمال کرده، نیست. ترامپ اکثر تحریم‌ها علیه ایران را به کنگره برده در نتیجه لغو آنها نیاز به رأی کنگره دارد و شخص رئیس‌جمهور به تنهایی نمی‌تواند اقدام به لغو آنها کند، اما در هر حال ترکیب کنگره هم ممکن است تغییر کند. اگر همچنان اکثریت با جمهوری‌خواهان باشد لغو تحریم‌ها در کنگره دشوار خواهد بود، ضمن اینکه باید بایدن هم اعلام نکرده به محض سرکار آمدن تحریم‌های ایران چه سرنوشتی خواهد داشت. 

وی تأکید کرد: در هر حال بایدن هم صحبت از مذاکره مجدد می‌کند، اما اینکه آیا مذاکره‌ای صورت بگیرد، چه زمانی آغاز شود، طرفین چه شرایطی را بگذارند و اینکه به سرانجام برسد یا خیر قابل‌بحث و تحلیل جدی است. در نتیجه در کوتاه‌مدت تغییری در وضعیت صادرات نفت ایران ایجاد نمی‌شود و کماکان ایران ناگزیر است که همان راه‌های دورزدن تحریم‌ها را برای فروش نفت ادامه دهد.

فردا انتخابات امریکا و رقابت بین دو کاندیدای دموکرات و جمهوری‌خواه امریکا به سرانجام می‌رسد، انتخاباتی که بسیاری نتیجه آن را بر بازار نفت بسیار تأثیرگذار ارزیابی می‌کنند، برخی تحلیل‌گران بر این باورند برای بازارهای شکننده نفت، نتیجه انتخابات یک خطر دیگر محسوب می‌شود و آن این است که احتمال دارد ایران که تولیدکننده اصلی نفت در جهان است نقش خود را در تجارت بین‌المللی بازیابد. این بدان معناست که تحریم‌هایی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اعمال کرده و در هفته‌های اخیر نیز تشدید شده است، می‌تواند بالاخره برداشته شود و راه بیش از ۲ میلیون بشکه در روز صادرات نفت خام ایران باز شود.

بانک‌های وال استریت از جمله «گلدمن ساکس»، «جی پی مورگان» و «آر پی سی کپیتال»، گفته‌اند در صورت پیروزی بایدن سال آینده شاهد ورود یک میلیون بشکه در روز یا بیشتر نفت خام ایران به بازار خواهیم بود.

بلومبرگ نیز اعلام کرده ایران ظرفیت تولید حدود ۳.۸ میلیون بشکه نفت در روز را دارد.

به هر روی بازاری که طی ماه‌های اخیر به دلیل شیوع کرونا دچار آسیب جدی شده است، شاید پس از سوم نوامبر با تحولاتی جدید هر چند کوچک و کوتاه‌مدت مواجه شود.

۱۲ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۲
کد خبر: 5024
منبع: ایلنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha