سِیر مقاومت اسماعیل هنیه: از تبعید تا شهادت

اسماعیل هنیه با ارائه الگوی مثال زدنی از مقاومت، از فعالیت دانشجویی تا ریاست دفتر سیاسی حماس، به شهادت رسید و به فهرست رهبرانی اضافه شد که همه چیز خود را فدای آرمان فلسطین کردند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد و به نقل از المیادین، جنبش مقاومت حماس روز چهارشنبه پس از شهادت اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی و رهبر خود، در «حمله خائنانه صهیونیست‌ها» و ترور محل سکونت وی در تهران، به سوگ نشست. هنیه برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید ایران به این کشور سفر کرد.

اسماعیل هنیه در ۲۳ مه ۱۹۶۳ پس از آواره شدن والدینش از عسقلان در جریان نکبت ۱۹۴۸ در اردوگاه آوارگان الشاطی غزه به دنیا آمد. وی در سال ۱۳۶۶ از دانشگاه اسلامی در رشته ادبیات عرب فارغ التحصیل شد و سپس در سال ۱۳۸۸ از دانشگاه خود دکترای افتخاری گرفت.

کنشگری سیاسی

فعالیت سیاسی هنیه در درون بلوک اسلامی، شاخه دانشجویی اخوان المسلمین در نوار غزه، که جنبش مقاومت حماس از آن زاده شد، آغاز شد. او بین سال‌های ۱۹۸۳ تا ۱۹۸۴ عضو شورای دانشجویی دانشگاه خود بود، سپس در سال بعد به عنوان رئیس آن فعالیت کرد.

در سال ۱۹۸۹، اسماعیل هنیه به مدت سه سال توسط نیروهای اشغالگر اسرائیل (IOF) دستگیر شد و سپس در کنار گروهی از رهبران حماس به شهر مرج الزهور در مرز لبنان و فلسطین تبعید شد. هنیه پس از یک سال تبعید به غزه بازگشت و به ریاست دانشگاه اسلامی منصوب شد.

وی در سال ۱۹۹۷ پس از آزادی از بازداشت اسرائیل، به عنوان رئیس دفتر شیخ احمد یاسین، بنیانگذار حماس منصوب شد. وی بعداً در پی شهادت رهبر قبلی آن، دکتر عبدالعزیز الرنتیسی، در سال ۲۰۰۴، به عنوان رهبر جنبش غزه انتخاب شد.

در دسامبر ۲۰۰۵، او در راس فهرست «تغییر و اصلاح» بود که در دومین انتخابات پارلمانی فلسطین در سال ۲۰۰۶ با اکثریت آرا پیروز شد. اندکی پس از آن، در ۱۶ فوریه ۲۰۰۶، وی برای تصدی پست نخست وزیری در فلسطین نامزد شد و در بیستم همان ماه رسماً به مقام نخست وزیری رسید.

او در ماه می ۲۰۱۷ به جای خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی حماس شد. اسماعیل هنیه هدف سوءقصدهای سیاسی متعددی قرار گرفته است که آخرین مورد آن در سال ۲۰۰۳ بود، زمانی که رژیم اشغالگر اسرائیل در پی عملیات شهادت طلبانه گردان های القسام به گروهی از رهبران مقاومت حمله هوایی کرد.

عملیات طوفان الاقصی

هنگامی که حماس عملیات طوفان الاقصی را در ۷ اکتبر آغاز کرد، هنیه در یک ویدئوی پخش شده در کنار چند تن از رهبران جنبش از دفترش در دوحه در حالی که شادمان بود ظاهر شد. او گزارش‌های جنگنده‌های شهید عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس را دنبال می‌کرد که خودروهای نظامی اسرائیل را توقیف کردند و سپس با دعای «خدا را شکر به خاطر این پیروزی» پیش رفت.

در ۱۰ آوریل، شش نفر از اعضای خانواده هنیه، از جمله سه پسر و تعدادی از نوه‌هایش، در حمله هوایی اسرائیل به خودروی آنها کشته شدند، پس از آن که آنها خودرو را برای رانندگی در اطراف اردوگاه پناهندگان الشاطی و جشن گرفتن با ساکنان آن در روز عید فطر گرفته بودند.

در ۲۴ ژوئن، ۱۰ نفر از اعضای خانواده او، از جمله خواهرش، در یک حمله اسرائیلی که به عمد خانه آنها را در اردوگاه آوارگان الشطی هدف قرار داد، کشته شدند.

هنیه در بحبوحه شهادتشان با بیان اینکه نزدیک به ۶۰ نفر از اعضای خانواده من شهید آرمیده‌اند، مانند فرزندان فلسطین، هیچ تفاوتی با آنها ندارند، افزود: اشغالگران فکر می‌کنند هدف قرار دادن فرزندان رهبران مقاومت، اراده مردم فلسطین را در هم می‌شکند.

«ما اعلام پیروزی می‌کنیم»

هنیه در هنگام کشته شدن اعضای خانواده‌اش توسط اسرائیل گفت: «خون پسران و نوه‌های من گران بهاتر از خون فرزندان مردم فلسطین نیست».

رهبر شهید در سخنانی که در سال ۲۰۱۴ ایراد کرد و با انتقاد از محاصره جاری نوار غزه، گفت: «ما مردمی هستیم که در صورت محاصره آن‌ها اعلام پیروزی می‌کنیم، اگر می خواهید اراده غزه و مردم آن را بشکنی، پس [بدانید که] ما فقط در برابر خدا زانو می‌زنیم، هر تصمیم گیرنده ای در داخل و خارج از فلسطین باید پیام مردم خود را درک کند: ما شهادت را در راه رهبرانمان گرامی می داریم همانطور که دیگران مناصب سیاسی را گرامی می دارند».

۱۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۸
کد خبر: 58098

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha