به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از اکوایران، بازار ارز و سکه پس از کاهش در روز دوشنبه، روز سهشنبه با نوساناتی همراه بود که باعث سردرگمی معاملهگران شد. هر بازار مسیر خود را طی کرد؛ در حالی که قیمت سکه، دلار هرات و درهم با افزایش به بالای نرخ بسته شده روز دوشنبه بازگشتند، قیمت طلای آبشده همچنان در مدار نزول قرار داشت. در این شرایط، قیمت دلار تهران نیز در مرز روز گذشته ثابت ماند.
قیمت دلار هرات معاملات روز سهشنبه را با ۶۰ هزار و ۳۵۰ تومان آغاز کرد و با اولین نرخ درهم که با گپ مثبت همراه بود، به ۶۰ هزار و ۴۵۰ تومان رسید. اما در ادامه روز، با کاهش قیمت درهم، دلار هرات نیز کاهش یافت و به ۶۰ هزار و ۱۰۰ تومان رسید.
درهم امارات نیز با گپ مثبت در ۱۶ هزار و ۵۵۰ تومان آغاز به کار کرد و در نیمه اول روز تا ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان کاهش یافت. با این حال، در نیمه دوم معاملات، درهم از این سطح حمایت شد و در نهایت با ۱۶ هزار و ۵۳۰ تومان بسته شد.
قیمت سکه امامی که روز دوشنبه با کاهش کانال ۴۳ میلیون تومان را از دست داده و به ۴۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده بود، در روز سهشنبه با افزایش ۳۵۰ هزار تومانی در آستانه ورود به کانال ۴۳ میلیون تومان متوقف شد.
طلای آبشده معاملات روز سهشنبه را در پله چهارم کانال ۱۵ میلیون تومان آغاز کرد و در ادامه روز با کاهش به کف پله سوم کانال ۱۵ میلیون تومان رسید.
در معاملات پشت خط نیز قیمت طلای آبشده به کاهش خود ادامه داد و به مرز پله دوم نزدیک شد. حمایت اصلی در بازار طلا در حوالی ۱۵ میلیون و ۳۴۰ هزار تومان قرار داشت که در روز سهشنبه این سطح حمایتی از دست رفت، اگرچه تثبیت قیمت همچنان مهم است. حباب طلای آبشده که در روز دوشنبه به دو درصد رسیده بود، سیگنالی برای کاهش این بازار بود و با کاهش قیمت طلا در روز سهشنبه، حباب آن نیز کمتر شد.
چندین عامل در کاهش قیمت طلای آبشده در روز سهشنبه تأثیرگذار بودند. نخست، حراج دو نوبت شمش طلا در مرکز مبادله که در چهلمین دوره خود رکورد فروش شمش را ثبت کرد. دومین عامل کاهش قیمت اونس طلای جهانی بود که به زیر ۲۴۰۰ دلار رفت. سومین عامل وضعیت بلوکه در معاملات روز سهشنبه بود که به ۱۰۰ هزار تومان رسید.
اخبار مرتبط با تنشهای منطقهای و احتمال پاسخ ایران به اسرائیل، همچنان مهمترین فاکتورهای تاثیرگذار بر بازار بودند. معاملهگران به دقت این اخبار را دنبال میکنند و در روز سهشنبه تحلیلها به این سمت بود که تا پایان روز چهارشنبه ایران اقدامی نخواهد کرد.
برخی تحلیلگران بازار نیز با توجه به دیپلماسیهای اخیر معتقدند که پاسخ ایران سنجیده خواهد بود و به تشدید تنشها منجر نخواهد شد. در همین راستا، رئیس دفتر عقیدتی- سیاسی فرماندهی کل قوا نیز اشاره کرد که جنگیدن مصلحت ما نیست و به دنبال جنگ نبوده و نیستیم. همچنین، گزارشهایی مبنی بر رزمایش ایران در مرزهای غربی در روز چهارشنبه و پنجشنبه منتشر شد که بازار این را به معنای کاهش احتمال پاسخ فوری تعبیر کرد.
با این حال، تحلیلگران همچنان معتقدند که نمیتوان به طور قطع نظری داد و حفظ کف قیمت دلار نشان میدهد که بازار همچنان احتمال پاسخ ایران را در قیمتها لحاظ میکند. برخی معاملهگران معتقدند که با نزدیک شدن به انتهای هفته، احتمال نوسانات جدید در بازار وجود دارد که ممکن است حتی معاملهگران آماتور را از بازار خارج کند.
همچنین، در بازار سهشنبه، صحبتهای انتقادی رئیس اتحادیه طلا، نادر بذرافشان، درباره تمایل نداشتن بانک مرکزی به تخلیه حباب سکه دست به دست شد. او اظهار داشت که با وجود اینکه حق ضرب سکه نهایتاً ۱۵۰ هزار تومان است، بانک مرکزی سکهها را با ۸ میلیون تومان حباب به فروش میرساند. این انتقادات نشاندهنده عدم رضایت برخی فعالان بازار از سیاستهای بانک مرکزی در کنترل بازار سکه است.
نظر شما