به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از خبرگزاری دانشجو، آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد که پاندمی ویروس کرونا ممکن است ضربهای به تقاضای انرژی بزند، اما رشد انرژیهای تجدیدپذیر در بخش نیروی الکتریکی با سرعتی بیسابقه ادامه پیدا کرده است.
علاوه بر این، صفحات فتوولتائیک بادی و خورشیدی (PV) در حال تبدیل شدن به منبع اصلی برق در چند سال اخیر هستند، که ابتدا از گاز طبیعی و سپس از زغال سنگ پیشی میگیرند.
فاتح بیرول رئیس آژانس بینالمللی انرژی گفت: «در سال ۲۰۲۵، انرژیهای تجدیدپذیر قرار است به بزرگتری منبع تولید برق در سراسر جهان تبدیل شوند و حضور پنج دهه ذغال سنگ به عنوان بهترین تامین کننده برق پایان یابد. در آن زمان انتظار میرود که تجدیدپذیرها یک سوم برق جهان را تامین کنند و ظرفیت آنها دو برابر کل ظرفیت برق امروز چین است.»
گزارش سالانه آژانس بینالمللی انرژی در مورد انرژیهای تجدیدپذیر، ظرفیت جدید تولید برق تجدیدپذیر را با وجود اختلالات ناشی از ویروس کرونا، تقریباً ۲۰۰ گیگاوات در سال جاری قرار داده است. برآوردهای این آژانس نشان میدهد که برق تولید شده توسط منابع تجدیدپذیر در سال ۲۰۲۰ علیرغم کاهش ۵ درصد تقاضای سالانه انرژی جهانی، ۷ درصد در جهان افزایش داشته است.
علاوه بر این انتظار میرود که این آژانس در سال ۲۰۲۱ رکورد جدیدی از انرژیهای تجدیدپذیر ثبت کند. بیرول افزود: «انرژیهای تجدیدپذیر در برابر بحران کووید مقاوم هستند، اما باید سیاستهای درستی درباره آنها اتخاذ شود.»
اگر تلاشها و سیاستگذاری درستی در این زمینه صورت بگیرد ممکن است صفخات فتوولتائیک خورشیدی و بادی در سال ۲۰۲۲ به رشد ۲۵ درصد برسند
نظر شما