آنکتاد: ایران بیست و دومین ناوگان کشتیرانی جهان را دارد / ناوگان ایران بزرگ‌تر از فرانسه، ایتالیا و کانادا است!

کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل رتبه ایران از نظر ظرفیت ناوگان کشتیرانی در جهان را ۲۲ اعلام کرد.بر اساس این گزارش، شیوع کرونا به همراه تداوم جنگ تجاری آمریکا با کشورهای دیگر باعث تضعیف بیش‌ازپیش تجارت جهانی و به طور ویژه تجارت دریایی جهان در سال ۲۰۲۰ شده است. آنکتاد برآورد کرده که تجارت دریایی جهان در این سال با افت ۴.۱ درصدی نسبت به سال قبل مواجه شده است. بر اساس پیش‌بینی این نهاد بین‌المللی، تجارت دریایی جهان در سال ۲۰۲۱ دوباره احیا شده و رشد ۴.۸ درصدی را تجربه خواهد کرد.

گروه اقتصاد بین‌الملل پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد - کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل رتبه ایران از نظر ظرفیت ناوگان کشتیرانی در جهان را ۲۲ اعلام کرد، رتبه‌ای که ناوگان کشتیرانی ایران را بالاتر از برخی کشورهای صنعتی مثل فرانسه، ایتالیا و کانادا قرار می‌دهد.

کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد) در جدیدترین گزارش خود از وضعیت صنعت حمل‌ونقل دریایی در سال ۲۰۲۰ که روز پنج‌شنبه ۲۲ آبان منتشر شده اعلام کرد که رشد تجارت دریایی جهان در سال ۲۰۱۹ به کمترین میزان طی ۱۰ سال پیش از آن رسیده است.

تجارت دریایی جهان که از زمان رکود سال ۲۰۰۹-۲۰۰۸ دوباره رونق یافته بود و رشد خوبی را تجربه می‌کرد، در سال ۲۰۱۹ تحت تأثیر تنش تجاری آمریکا با شرکا و بروز اختلال در فعالیت‌های اقتصادی جهان، تنها رشد ۰.۵ درصدی را شاهد بوده است. تجارت دریایی جهان در سال ۲۰۱۸ رشد ۲.۸ درصدی را تجربه کرده بود.

در سال ۲۰۱۹ نیز بالغ بر ۱۱.۰۸ میلیارد تن کالا از طریق دریا در جهان جابه‌جا شد.

بر اساس این گزارش، شیوع کرونا به همراه تداوم جنگ تجاری آمریکا با کشورهای دیگر باعث تضعیف بیش‌ازپیش تجارت جهانی و به طور ویژه تجارت دریایی جهان در سال ۲۰۲۰ شده است. آنکتاد برآورد کرده که تجارت دریایی جهان در این سال با افت ۴.۱ درصدی نسبت به سال قبل مواجه شده است. بر اساس پیش‌بینی این نهاد بین‌المللی، تجارت دریایی جهان در سال ۲۰۲۱ دوباره احیا شده و رشد ۴.۸ درصدی را تجربه خواهد کرد.

*ناوگان کشتیرانی ایران بزرگ‌تر از ناوگان فرانسه، ایتالیا و کاناداست

آنکتاد در بخش دیگری از گزارش خود بر اساس جدیدترین آمارها، به بررسی وضعیت ناوگان کشتیرانی جهان پرداخته است. بر اساس این گزارش کل کشتی‌های باری موجود در جهان مانند نفتکش‌ها، کشتی‌های فله‌بر و کشتی‌های کانتینری ۵۲، ۹۶۱ فروند محاسبه شده است. ظرفیت حمل بار این کشتی‌ها بالغ بر ۲ میلیارد و ۴۷ میلیون و ۹۷۵ تن برآورد شده است.

این گزارش تعداد کشتی‌های ایران را ۲۴۶ فروند اعلام و کل ظرفیت حمل بار ناوگان کشتیرانی ایران را ۱۸ میلیون و ۵۹۹ هزار تن برآورد کرده است.

مقایسه ایران با سایر کشورها نشان می‌دهد این کشور از نظر ظرفیت حمل بار دریایی در رتبه ۲۲ جهان قرار دارد. ظرفیت ناوگان کشتیرانی ایران بیشتر از کشورهایی مثل هلند، عربستان، ایتالیا، برزیل، فرانسه، کانادا و سوئد است.

برخورداری از یک ناوگان دریایی بزرگ و متنوع یکی از نقاط قوت ایران در مقابله با تحریم‌های آمریکا بوده و تأثیر قابل‌توجهی در ناکامی سیاست تحریم ایران داشته است.

*یونان بزرگ‌ترین ناوگان کشتیرانی جهان را دارد

بزرگ‌ترین ناوگان دریایی جهان از نظر ظرفیت حمل بار به یونان اختصاص دارد. ظرفیت حمل بار کل کشتی‌های یونانی ۳۶۳ میلیون و ۸۵۴ هزار تن اعلام شده است. تعداد کل کشتی‌های یونان ۴، ۶۴۸ فروند است.

 ژاپن با ناوگانی با ظرفیت حمل بار ۲۳۳ میلیون و ۱۳۴ هزار تنی در رتبه دوم و چین با ۲۲۸ میلیون و ۳۷۶ هزار تن در رتبه سوم از این نظر قرار گرفته‌اند. کشورهای سنگاپور، هنگ‌کنگ، آلمان، کره جنوبی، نروژ و برمودا رتبه‌های چهارم تا دهم را به خود اختصاص داده‌اند.

۲۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۰
کد خبر: 6582

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha