به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از خبرگزاری تسنیم، همه گیری ویروس کرونا چالشهای نامتوازنی به وجود آورده ولی بانک توسعه جدید بریکس شرایط جدیدی برای مقابله با این بحران ایجاد کرده تا تجارت را تقویت و رشد اقتصادی اعضای این اتحاد را تسریع کند.
مجمع مالی سالانه گروه بریکس در مورد همکاری بین بانکی به صورت ویدئو کنفرانس با میزبانی روسیه برگزار شد. ریاست این مجمع را ایگور شوالوف، رئیس بانک اقتصاد خارجی روسیه بر عهده داشت. از دیگر شرکتکنندگان در این اجلاس رئیس بانک توسعه چین، رئیس بانک توسعه برزیل، رئیس بانک توسعه آفریقای جنوبی و مدیرعامل بانک صادرات و واردات هند بودند.
مارکوس تریوجو، رئیس بانک توسعه جدید بریکس با اشاره به بحران کرونا به عنوان اصلی ترین موضوع سال ۲۰۲۰ گفت:«بانک توسعه جدید تلاشهای خود را برای کمک به کشورهای عضو جهت مقابله با پیامدهای بحران کرونا ادامه میدهد».
بانک توسعه جدید بریکس تا حالا ۱۰ میلیارد دلار از طریق یک برنامه کمک اضطراری به این کشورها کمک کرده که ۵ میلیارد دلار آن به تامین بودجه برنامه های بهداشتی و اجتماعی اختصاص داشته و پنج میلیارد دیگر از بهبود اقتصادی حمایت کرده است.
به گزارش راشاتودی، وی اضافه کرد چهار برنامه اضطراری به ارزش ۴ میلیارد دلار برای برزیل، هند، چین و آفریقای جنوبی به تصویب رسیده است. این بانک در حال حاضر در حال بررسی یک میلیارد دلار کمک درخواست شده برای روسیه است.
طبق گفته تریوجو، بانک توسعه جدید بریکس برنامههای جدیدی در نظر دارد که شامل افزایش دسترسی شرکتهای کوچک و متوسط به اعتبارات، تسهیل فعالیتهای اقتصادی و ایجاد اشتغال، احیای ظرفیت تولید در بخشهای اصلی آسیب دیده از بحران کرونا و تقویت بهبود اقتصادی با تامین اعتبار پروژههای زیرساختی میشود.
وی در مورد دورنمای این بانک در ۵ سال آینده گفت:«ما میخواهیم موقعیت بانک توسعه اقتصادی را به عنوان یک موسسه توسعه چند جانبه برای اقتصادهای نوظهور تثبیت کنیم». وی همچنین تاکید کرد طرح هایی برای توسعه تجارت اعضای این اتحاد و تقویت نقش این بانک به عنوان یک پلتفرم همکاری بین المللی وجود دارد.بانک توسعه جدید بریکس که در شانگهای قرار دارد در سال ۲۰۱۴ با هدف تامین مالی پروژه های توسعهای و زیرساختی در اقتصادهای نوظهور تاسیس شد. سرمایه این بانک به ۱۰۰ میلیارد دلار می رسد و هدف آن انتشار محصولات مالی با پشتوانه ارزهای داخلی اعضای این اتحاد است.
دوازدهمین اجلاس بریکس در ۱۷ نوامبر با حضور سران ۵ کشور عضو برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل میشود.
نظر شما