به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ستاد حقوق بشر، «علی باقریکنی» دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، در نامهای خطاب به «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل، ضمن انتقاد از عملکرد دوگانه حقوق بشری کشورهای اروپایی علیه ایران، اظهار داشت: برخورد سیاستزده، غیرمنصفانه، ناعادلانه، تبعیضآمیز و غیرحرفهای دولتهای غربی با مفاهیم و مسائل حقوق بشری، نهتنها هیچ گرهای را از مشکلات باز نمیکند، بلکه حقوق بشر را به ابزاری برای پیشبرد اهداف نامشروع قدرتهای بزرگ تبدیل میکند.
وی با اشاره به تلاش برخی از دولتهای مدعی حقوق بشر غربی برای تصویب قطعنامه حقوق بشری در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل علیه کشورمان، تصریح کرد: قطعنامهای که قرار است در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل مطرح شود، مبتنی بر واقعیتهای حقوق بشری ایران نیست. کانادا که بانی قطعنامه حقوق بشری علیه ملت ایران است بهطور سیستماتیک ناقض حقوق بشر است؛ چرا که صاحبان اصلی این سرزمین را از حقوق اولیه و بدیهی خود محروم کرده و مهاجران اروپایی را بر آنها مسلط کرده است.
دبیر ستاد حقوق بشر یادآور شد: آمریکا، فرانسه، آلمان، انگلیس، کانادا و سوئد که بیشترین هجمههای حقوق بشری را در سطح بینالمللی علیه جمهوری اسلامی ایران بهراه انداختهاند، با وضع یا اجرای تحریمهای ظالمانه، غیرقانونی و جنایتبار، بزرگترین ناقضان حقوق مردم ایران و همچنین ملتهای منطقه هستند. بیتوجهی دبیرکل سازمان ملل نسبت به نقض حقوق ملت ایران بهواسطه تحریمهای رژیم آمریکا که از سوی دولتهای غربی اجرا میشود و نیز آثار و پیامدهای آن بر وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم ایران هیچ منطقی ندارد.
وی در ادامه تأکید کرد: "بیطرفی"، "استقلال"، "انصاف" و "عدالت" اقتضا میکند که گزارش جنابعالی از وضعیت حقوق بشر در ایران در کنار ذکر ادعاها و اتهامهای گروههای تروریستی و معاند ملت ایران، نگاهی نیز به واقعیتهای حقوق بشری ایران داشته باشد و تدابیر و اقدامهای زمینهساز و یا منتهی به صیانت از حقوق بشر و نیز تعبیه و ایجاد سازوکارها و ساختارهای ارتقابخش وضعیت حقوق بشر را ارائه دهد؛ اما در کمال تأسف و تعجب گزارش نهایی بهطور کامل چشم خود را بر روی واقعیتهای حقوق بشری ایران میبندد.
باقری در انتقاد از رویکرد گزارش ابراز کرد: با وجود اینکه در پیشنویس گزارش دبیرکل موضوع تأثیر تحریمهای رژیم آمریکا و دولتهای غربی بر وضعیت معیشتی مردم ایران و مبارزه با بیماری کرونا آمده بود ولی متأسفانه در گزارش نهایی حذف شده است که موجب تعجب و تأسف کارشناسان منصف قرار گرفته است. در نهایت ضمن اعلام آمادگی برای همکاری حقوق بشری با سازمان ملل بهدور از هرگونه سیاستزدگی، انتظار دارد که جنابعالی بهعنوان عالیترین مقام سازمان ملل متحد، تدابیر و اقدامهای لازم در خصوص اصلاح و بازنگری فرآیند مخرّب و غیرسازنده و سیاستزده برخورد با مقوله حقوق بشر را بهعمل آورید تا بیش از این حیثیت و آبروی بزرگترین سازمان بینالمللی دستخوش اهداف و مقاصد سیاسی چند قدرت زیادهخواه و خودبرتربین قرار نگیرد.
گفتنی است امروز قرار است قطعنامه پیشنهادی حقوق بشری کانادا علیه جمهوری اسلامی ایران در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل به رأی گذاشته شود.
نظر شما