به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ حسینعلی حاجیدلیگانی، عضو هیئت رئیس مجلس شورای اسلامی در یک برنامه تلویزیونی با حضور پرویز کرمی، رئیس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان اظهار کرد: آقای کرمی که از طرف معاونت علمی در برنامه حاضر شدند باید پاسخ بدهند که از سال 1389 که قانون اولیه درباره شرکتهای دانشبنیان در مجلس تصویب شد، به خصوص ماده 3 این قانون که بر حمایت از این شرکتها نیز تاکید کرده است، کدام یک و چه مقدار از آنها اجرا شده است؟
حاجیدلیگانی با اشاره به دلایل موفقیت در بخش دفاعی کشور تصریح کرد: کشور ما وابسته به نفت و وابسته به صادرات در سالهای 1336 و 1337 بود اما بعد از انقلاب اسلامی "ما میتوانیم" را در دفاع مقدس نشان دادیم و با فدا کردن شهدایی همچون فخریزاده یا تهرانی مقدمها که ایدهپرداز نیز بودند، توانستیم در بخش دفاعی کشور پیشرفت کنیم و حالا سؤال این است که چرا در بقیه بخشها این پیشرفت حاصل نشد؟
عضو هیئت رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به چشمانداز 1404 عنوان کرد: اگر در چشمانداز 1404 قرار بود که به سهم بالای 50 درصدی شرکتهای دانشبنیان در اقتصاد کشور برسیم، باید نگاه کنیم ببینیم علت نرسیدن به این هدف در کشور چیست؟ هر کشوری برای پیشرفت باید از این مسیر عبور کند یعنی از کسانی که صاحب ایده و خلاقیت هستند، حمایت و پشتیبانی کند.
حاجیدلیگانی با بیان اینکه تعداد شرکتهای دانشبنیان با توجه به ظرفیت کشور کم است، خاطرنشان کرد: با وجود همه ظرفیتها در کشور، فقط 5500 شرکت دانشبنیان داریم در حالی که در سراسر دنیا آنجایی که از خلاقیت و پیشرفت صبحت میشود، قطعاً یک ایرانی در آنجا حضور دارد؛ با توجه به ظرفیتهایی که در کشور داریم باید با عمل به قانون قبلی و 2 قانون جدید، بتوانیم از وضعیت کنونی رهایی پیدا کنیم.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی خطاب به پرویز کرمی گفت: از شما سؤال میکنم که سهم شرکتهای دانشبنیان و کالای تولیدی آنها در اقتصاد ما چند درصد است؟ الان نزدیک به 9 سال از قانون اولیه در سال 1389 میگذرد آیا در این سالها اشکالی در قانون مشاهده نکردید؟ اگر اشکالی در قانون وجود داشت چرا در این چند سال هیچ لایحهای از طرف دولت نیامد؟ با توجه به اینکه بدنه کارشناسی شرکتهای دانشبنیان در دولت است و مجری محسوب میشود، زودتر نیز متوجه قانون و نقصهای احتمالی آن شده است و سؤال اینجاست که چرا زودتر لایحهای ندادند؟ بنده از سال 1391 که در مجلس شورای اسلامی حضور دارم حداقل چندین بار از دوستان و همکاران خواستم که اگر اشکالاتی هست و اگر لایحهای دارید به ما بگویید.
نماینده مردم شاهینشهر، میمه و برخوار با اشاره به انتشار نامه دولت مبنی بر جلوگیری از همکاری با مجلس برای طرح "جهش تولید دانشبنیان" تاکید کرد: همین امروز هم که قانون فعلی میخواهد اصلاح شود مشاهده میکنیم که دولت محترم نامه مینویسد که مبادا با مجلس همکاری کارشناسی بکنید تا این قانون اصلاح شود!
حاجیدلیگانی با اشاره به مشکلات شرکتهای دانشبنیان گفت: وامهای که به شرکتهای دانشبنیان داده میشود باید با ضمانتنامههای سهل و آسان باشد، در گفتوگو با یکی از مدیران شرکتهای دانشبنیان، وی میگفت که از بنده ضمانتنامه 5 میلیارد تومانی خواستند! او هم در جواب گفته بود که اگر من ملک 5 میلیاردی داشتم چه دلیلی داشت که وام دریافت کنم؛ در موضوع سنجش و ارزیابی شرکتها نیز زمان 2 تا 3 ماه از طرف معاونت علمی اعلام شده است که با توجه به شرایطی که داریم باید به صورت جهادی عمل شود.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی در بانکها بیان کرد: بنده 2 سال پیش در کمیسیون ارزیابی بودم که مدیرعامل صندوق نوآوری و شکوفایی را برای ارائه گزارش دعوت کردیم که وی در گزارش خود از استخدام 60 کارمند و خریداری ساختمان خبر داد و بعد از آن نیز اعلام کرد که این رقم حدود 2 تا 3 هزار میلیارد تومانی که باید به شرکتهای دانشبنیان تسهیلات داده شود را نیز در چند حساب گذاشتیم تا سود آن را دریافت کنیم! که بنده در آن جلسه به آنها گفتم که ما کی به شما چنین اجازهای داده بودیم؟!
حاجی دلیگانی با اشاره به انتشار نامه دولت مبنی بر جلوگیری از همکاری با مجلس برای طرح "جهش تولید دانشبنیان" متذکر شد: بدنه کارشناسی این طرح در دولت است و همین حالا هم دیر نشده است؛ اگر دولت، نکته و بحثی در این طرح دارد برای ما بنویسد و اگر ما در مجلس به آن توجه نکردیم، آنوقت یک موضوع دیگر است.
نظر شما