ارزانی سکه ادامه دارد/دلیل اقتصادی برای کاهش قیمت ارز وجود ندارد!

در دومین هفته اردیبهشت نرخ ارز و سکه به شدت ریزش کرد و بورس نیز همسو با دیگر بازار های مالی دیگر با افت شاخص همراه بود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  در دومین هفته اردیبهشت شاهد رکورد شکنی در کاهش قیمت بوده ایم به طوری که  نرخ سکه به مرز ۸ میلیون تومان رسید و دلار  به کانال ۲۰ هزار تومانی ریزش کرد.

بازار سرمایه نیز در این هفته با افت محسوسی همرا ه بود به طوری که شاخص کل از کانال یک میلیون و ۲۰۱ هزار واحدی به پله یک میلیون و ۱۷۲ هزار واحدی نزول کرد.

شما می توانید روند شاخص بورس را در تصویر زیر مشاهده کنید.

ریزش نرخ ارز بازار های مالی دیگر را هم کاهشی کرد/ بورس نیازمند تصمیات درست از سوی دولت است

دلار و یورو بیش از ۲ هزار تومان ارزان شدند

نرخ ارز در دومین هفته اردیبهشت با روند نزولی همراه بود به طوری که دلار از قیمت ۲۲ هزار و ۹۱۰  تومان به نرخ ۲۰ هزار و ۶۴۳ تومان رسید که در مجموع هر دلار آمریکا در این هفته حدود ۲ هزار و ۲۶۷ تومان ارزان شده است.

یورو نیز از قیمت ۲۷ هزار و ۶۷۰ تومان به نرخ ۲۵ هزار و ۲۴۹ تومان نزول یافت که این ارقام بیانگر کاهش ۲ هزار و ۴۲۱ تومانی  است.

نمودار زیر بیانگر روند نزولی نرخ دلار در یک هفته است.

ریزش نرخ ارز بازار های مالی دیگر را هم کاهشی کرد/ بورس نیازمند تصمیات درست از سوی دولت است

سکه به مرز ۸ میلیون تومان نزدیک شد

قیمت سکه نیز همسو با نرخ ارز روند نزولی داشت و از قیمت ۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به ۹ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان رسید البته در روزهای پایانی هفته نرخ سکه به کانال ۸ میلیون تومانی نزدیک شد اما مجدد از آن دور شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار  از قیمت ۹۷۲ هزار تومن به نرخ ۹۳۹ هزار تومان رسید.

نمودار زیر تغییر نرخ سکه را در دومین هفته اردیبهشت ۱۴۰۰ نشان می دهد.

ریزش نرخ ارز بازار های مالی دیگر را هم کاهشی کرد/ بورس نیازمند تصمیات درست از سوی دولت است

کاهش نرخ ارز سکه را ارزان کرد

محمد کشتی آرای نائب رئیس دوم اتحادیه طلا و جواهر در گفت و گو  با خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وضعیت قیمت سکه و طلا در دومین هفته اردیبهشت ۱۴۰۰ گفت: در این هفته با توجه به ادامه  محدودیت های کرونایی و کاهش نرخ ارز و تقاضا  در بازار شدت کاهش قیمت ها بیشتر  شد به طوری که سکه  تا مرز ۸ میلیون تومان پیش رفت از طرف دیگر کاهش نقدینگی به دلیل رکود در بازار سبب شد از حباب انواع سکه  کاسته شود.

او گفت: در این هفته نرخ اونس جهانی حدود ۴۲ دلار افزایش یافت اما برخلاف افزایش آن تاثیر کاهش نرخ ارز در بازار بیشتر بود و سبب شد  نرخ طلا و سکه کاهش یابد.

کاهش انواع حباب سکه در بازار 

کشتی آرای بیان کرد: سکه طرح  جدید به طور متوسط تقریبا بیش از ۵۰۰ هزار تومان در این هفته ارزان شد همچنین قیمت سکه طرح قدیم به طور میانگین کاهش ۴۵۰ هزار تومانی را در این هفته تجربه کرد. نیم سکه  نیز  ۳۰۰ هزار تومان  ارزان شد و البته قیمت ربع سکه  با کاهش ۲۵۰ هزار تومانی مواجه بود از طرف دیگر سکه یک گرمی حدود ۱۰۰ هزار تومان ارازن شد.

کشتی آرای افزود: با توجه به تعطیلی هفتگی بازار طلا و سکه  برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا  داد و ستدها به شدت کاهش یافته است و نزدیک به صفر است  که در پی آن حباب سکه در حال کاهش است.

او  درباره روند قیمت طلا و سکه در روهای آینده گفت: معتقدم پیش بینی نرخ طلا و سکه در شرایط موجود دشوار است اما نرخ آن با تغییر قیمت ارز رابطه مستقیم دارد به طوری که  اگر کاهش قیمت ارز در روزهای آینده ادامه داشته باشد قیمت سکه و طلا کاهشی خواهد بود.

نرخ ارز بیشترین تاثیر را در نوسان شاخص بورس دارد

فردین آقابزرگی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو  با خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره  روند شاخص بازار سرمایه  در اولین هفته اردیبهشت  ۱۴۰۰ گفت: کاهش نرخ ارز و تاثیر آن دارای چند بعد است که اولین گزینه آن جنبه روانی است و با توجه به اطلاعاتی که پیرامون مبحث  تحریم و انرژی هسته ای مطرح  است بر نرخ ارز تاثیر گذار است بعد دیگر به احتمال زیاد ارز پاشی است که در ۲ دهه گذشته شاهد آن بوده ایم  و نمونه آن مربوط به ارز ۴۲۰۰ تومانی بود که برخی از این ارز دولتی سوء استفاده کردند که اکنون مورد پیگرد قانونی قرار گرفته اند. 

او افزود: از آن جایی که بیشترین محرک برای افزایش قیمت و شاخص بورس در سال ۹۹ نرخ ارز بود که در این دوران نرخ ارز  به صورت پلکانی جهش قیمت داشت در حال حاضر که بورس به مدار اصلاحیه رسیده است طبیعتا بازار سرمایه همزمان فرآیند اصلاح قیمت و تعدیل نرخ های افزایش یافته در ۳ ماه پایانی سال ۹۹ را ادامه می دهد  و از طرف دیگر صحبت های مسئولان اقتصادی که دلالت بر کاهش شدیدتر نرخ ارز تا دامنه ۱۵ هزار تومان  است همگی تاثیر گذار است که  به عامل بی ثباتی  در فرآیند توزیع و صادرات تبدیل می شود. 

آقابزرگی ادامه داد: کاهش نرخ ارز عاملی برای تشویق بیشتر واردات می شود و برعکس آن صادرات تضعیف می شود. تولید کنندگانی که در بازار متلاطم و شناور نرخ  ارز قرار دارند و بخشی از نیازها و ساز و کار جاریشان به پیش بینی های نرخ ارز بر می گردد در شرایطی قرار می گیرند که ناگزیرند کار خود را متوقف کنند تا ارز به ثبات برسد و در نتیجه بازار دچار رکود می شود.

دلیل اقتصادی برای کاهش قیمت ارز وجود ندارد

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: معتقدم  به جز برآوردهای عددی و مالی هیچ دلیلی برای کاهش نرخ ارز در حال حاضر وجود ندارد، حتی گمانه زنی ها و شنیده ها هم نمی بایست چنین تاثیری بر بازار بگذارد مگر اینکه هدف دولت  متوقف کردن افزایش نرخ ارز، کاهش نرخ آن و تحویل به دولت بعدی با کمترین نرخ  است.

آقا بزرگی  تصریح کرد: در سال ۹۹ پیش بینی های متفاوتی برای بورس در سال ۱۴۰۰ گفته شد برخی نظرات مثبت و برخی منفی بودند و این به آن معنا نیست، آن چیزی که پیش بینی می شود ۱۰۰ در صد محقق شود چرا که زمان نشان می دهد که ضریب خطای پیش بینی ها به چه میزان بوده است البته  به نظر می رسد بیش از ۵۰ درصد قیمت سهام صنایع و شرکت هایی که در ۲ ماه گذشته مورد معامله قرار گرفته بودنند موانع معاملاتی پیش رو داشتیم که اجازه داده نشد سایر سهام های موجود در بورس به ارزش ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اصلاح قیمت شوند اما شرایط مناسب نسبت به ارزش ذاتی و  عایدات مستمر شرکت ها تناسب معقول تری پیدا کرده است.

او اظهار کرد: معتقدم شرایط حال حاضر در بازار یکی از بهترین فرصت ها برای سرمایه گذاری صنایع و  شرکت هایی که قیمت مناسب داشتند است چراکه این امر بدون عجله و هیجان است.

کلام پایانی

کاهش نرخ ارز بازار های مالی دیگر نظیر بازار سرمایه ، طلا و سکه را تحت تاثیر قرار داد و سبب کاهش نرخ سکه و افت شاخص بورس شد،البته بسیاری از فعالان بازار معتقدند کاهش نرخ ها در آینده، طولانی نخواهد بود و جایش را به افزایش قیمت می دهد

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۱
کد خبر: 14455

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha