به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از تلگراف، محققان فرانسوی متوجه شدهاند تغییر رنگ برف کوههای آلپ گستردهتر شده و هشدار دادهاند این تغییر رنگ احتمالاً نشان دهنده تسریع تغییرات آب و هوایی است.
به طور معمول کوهستان آلپ در زمستان و بهار با لایهای ضخیم از برف سفید پوشیده میشود اما همزمان با وزش بادهای گرم تابستانی، رنگ برف به طیف مختلفی از نارنجی، صورتی و قرمز تبدیل میشود. ساکنان محلی این پدیده را خونریزی یخچال طبیعی و برخی دیگر آن را برف هندوانه مینامند.
اما در حقیقت رنگ صورتی برفها به دلیل شکوفایی جلبکهای نامرئی اتفاق میافتد.
محققان فرانسوی معتقدند تغییر رنگ برفها برای محافظت در برابر نور فرابنفش انجام میشود و افزایش آن احتمالاً به دلیل گرمایش جهانی است. پژوهشگران برای تحقیق بیشتر در این زمینه نمونههایی از خاک را در ۵ قله با ارتفاعات مختلف جمع آوری کردند تا نقشهای از گسترش برف صورتی بسازند. آنها در این باره میگوید: تا به امروز چنین تحقیق سیستماتیکی انجام نشده بود.
آنها پس از مطالعه دی ان ای جلبکها متوجه شدند انواع مختلفی از این جاندار از جمله یک نوع که خون قرمز رنگ و Sanguina نام دارد تا ارتفاع ۲ هزار متری زمین میرود.
جلبکها از طریق فتوسنتز مقدار زیادی اکسیژن تولید میکنند اما در شرایط خاصی به سرعت رشد میکنند و زیاد میشوند و در نتیجه نوعی لجن سمی به وجود میآید.
محققان به سه دلیل معتقدند جلبکهای برقی نشانی از تغیرات آب هوایی هستند. نخست آنکه جلبکها با مصرف دی اکسید کربن زنده میمانند. هرچند این امر مثبت است اما در طبیعت بی توازنی به وجود میآورد. در درجه دوم تمام رویش جلبک در طبیعت، مانند جلبکهای دریاچه با فعالیتهای انسانی و انتشار نیترات و فسفات مربوط است.
دلیل سوم آنکه تمام ساکنان کوهستان متوجه شدهاند هرچند این جلبکها قبلاً بسیار اندک بودند، اما هم اکنون هرساله قابل مشاهده هستند. جلبک سرخ میتواند آب شدن یخچالهای طبیعی را تسریع کند.
آنها نتایج اولیه تحقیقات خود را در نشریه پلنت ساینس منتشر کردهاند.
نظر شما