سرانجام پرداخت فوق العاده ویژه تا سقف ۵۰ درصد برای فرهنگیان به کجا رسید؟

حدود یک ماه است که موضوع «پرداخت فوق العاده ویژه تا سقف ۵۰ درصد» به یکی از مطالبات و دغدغه های جامعه فرهنگیان تبدیل شده و بازتاب قابل توجهی در شبکه های اجتماعی پیدا کرده تا جایی که وزارت آموزش و پرورش وعده داده است اقدامات و پیگیری هایی برای تسری این فوق العاده تا سقف ۵۰ درصد انجام دهد و همچنان این موضوع را در دستورکار دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از خبرگزاری ایسنا، رئیس سازمان برنامه و بودجه، روز ۲۷ اردیبهشت ماه در لایو اینستاگرامی خود به جریان معوقات فوق‌العاده ۵۰ درصد اشاره کرد. بر اساس فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری، این امکان وجود دارد که دستگاه‌های اجرایی فوق‌العاده شغل تا ۵۰ درصد را با توجه به منابع مالی اعمال کنند. نوبخت در این رابطه گفت که این امتیاز از اواخر سال ۱۳۹۸ از سوی سازمان برنامه و بودجه ابلاغ شده و آن را اجرا شده می‌دانند ولی اگر دستگاهی است که هنوز فصل دهم برای آن اجرا نشده، اعلام کند تا اجرا شود.

در بخشی از سخنان رئیس سازمان برنامه و بودجه به این موضوع اشاره شد که « نکته دیگر ۵۰ درصد فرهنگیان است که این ۵۰ درصد فوق العاده ویژه به طور ناقص اجرا شد؛ نه این طور نیست باید کامل اجرا شود. ما منابع مالی را آماده کردیم و من به وزیر محترم آموزش و پرورش هم تاکید می کنم که این کار انجام شود.»

پس از آن بود که درخواست هایی پیرامون اعمال فوق العاده ویژه به وجود آمد. حتی برخی فرهنگیان معتقد بودند که " وزارت آموزش و پرورش نسبت به اعتراضات به حق فرهنگیان واکنشی نشان نمی دهد و تنها وعده می دهد و فریبکاری می کند."

هفتم خردادماه، سلیمان زاده، رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری آموزش و پرورش با توجه به ابهامات بوجود آمده برای برخی فرهنگیان در خصوص «افزایش ۵۰ درصدی فوق العاده ویژه همکاران، از محل امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری»، به تشریح نحوه اجرای این مصوبه در آموزش و پرورش پرداخت.

به موجب تصویب نامه ۱۵  بهمن ماه ۱۳۹۳ هیئت وزیران، اجازه پرداخت فوق‌العاده ویژه مشاغل تخصصی، موضوع بند «۱۰» ماده «۶۸» قانون مدیریت خدمات کشوری، برای کارکنان ستادی وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مستقل زیر نظر رئیس‌جمهور که انجام فعالیت و وظایف تخصصی، ستادی، تحقیقاتی و حساس را به عهده داشتند برای حداکثر ۲۵درصد از مشاغل که واجد شرایط و ویژگی‌های مطرح شده در بند مذکور بودند، با احتساب مشاغلی که به تصویب هیئت وزیران رسیده است، متناسب با کارآیی و اثر بخشی کارکنان ستادی دستگاه‌های مشمول، حداکثر تا ۳۵ درصد حقوق و فوق‌العاده ‌های مستمر، ‌مشروط به اعمال اصلاحات ساختاری، نیروی انسانی، فناوری و واگذاری امور به بخش غیر دولتی(احکام مذکور در این قانون) و استفاده از منابع حاصل از صرفه‌جویی ‌های به عمل آمده و همچنین وجود اعتبار و تأیید سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور به نحوی که متوسط پرداختی به کارکنان آن دستگاه از ۶۰درصد سقف تعیین شده تجاوز ننماید، مجاز دانسته شده است.

وی افزود: بر این اساس از  تاریخ اول فروردین ماه ۱۳۹۵، به طور میانگین، ۲۱درصد «حقوق ثابت و فوق العاده های مستمر» تنها  ۱۵ رشته شغلی مورد تأیید سازمان اداری و استخدامی کشور، افزایش یافت. مشمولان طرح طبقه بندی مشاغل معلمان کشور، از تاریخ اول مهرماه ۱۳۹۴، از افزایش «حق شغل» به میزان  ۱۵، ۲۵، ۳۵و ۵۰ درصد و  از تاریخ اول مهرماه ۱۳۹۸، از افزایش «حق شغل»؛ «حق شاغل» و «فوق العاده شغل»،  تا ۵۰درصد برحسب رتبه شغلی، برخوردار شدند.

رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری در ادامه به صدور احکام افزایش ۵۰درصدی «امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری» طبق مفاد مندرج در مصوبات مذکور، برای تمامی فرهنگیان اشاره و تاکید کرد که اما سقف پرداخت «فوق العاده ویژه» حداکثر  ۵۰درصد حقوق ثابت و فوق العاده های مستمر است که هنوز برای افزایش آن مجوزی صادر نشده است. موضوع از سوی آموزش و پرورش در حال پیگیری است که به محض حصول نتیجه به استحضار همکاران خواهد رسید. تا کنون هیچ مجوز جدیدی از سوی سازمان برنامه و بودجه، مبنی بر «افزایش فوق العاده ویژه به میزان ۵۰ درصد» صادر نشده است و به محض دریافت مجوز، مراتب طی بخشنامه ای جهت اجرا ابلاغ خواهد شد. همچنین، هیچ گونه اعتباری در این خصوص، در ردیف های بودجه ای این وزارتخانه، پیش بینی نشده است.

وزیر آموزش و پرورش نیز در روز ۲۶خرداد درباره مطالباتی که پس از سخنان دکتر نوبخت، در بین فرهنگیان در مورد فوق العاده ویژه، شکل گرفت سخن گفت و در این باره اظهار کرد: درباره فوق العاده ۵۰ درصد خطای لفظی رخ داد که دغدغه هایی به همراه داشت. یک فوق العاده شغل مربوط به فصل ۱۰ قانون مدیریت خدمات کشوری داریم که اسفند ۹۸ بر اساس تصمیم دولت شامل همه کارکنان دولت شد. ما قبلا دو نوبت رتبه بندی را از محل امتیازات این فصل استفاده کرده بودیم و معلمان بر حسب رتبه، درصدهای مختلفی گرفته بودند که بعد از تصمیم دولت فوق العاده همه همکاران را به ۵۰ درصد رساندیم.

وی افزود: این تصمیم از اسفند ۹۸ اجرایی شده است. دکتر نوبخت چندی پیش گفت وگوی اینترنتی داشت و صحبت از «فوق العاده ویژه» شد که گفته بودند به همه پرداخت کردند. ایشان منظورشان همان فوق العاده شغل ۵۰ درصدی فصل ۱۰ بوده است که آموزش و پرورش هم پرداخت کرده و اخیرا هم نامه ای به ما نوشتند که منظورشان همان مورد بوده است.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: اما فوق العاده ویژه، فوق العاده ای است که قبلا دولت تصویب کرده که به ۲۵ درصد از مشاغل تا سقف ۳۵ درصد و با میانگین ۶۰ درصد از نیروها پرداخت شود که در همه دستگاههای اجرایی در حال انجام است و ما هم این فوق العاده را پرداخت می کنیم. اما ارتقای آن به ۵۰ درصد از موضوعاتی است که این روزها درباره اش گفت وگو می شود و در دستور کار است. اگر منابعش تامین شود برای همه کارکنان دولت اجرایی خواهد شد. بخشی تلاش و پیگیری ماست و بخشی به منابع عمومی کشور مربوط می شود و امید است این تلاش ها ما را به نتیجه مناسبی برساند.

شب گذشته، وزارت آموزش و پرورش نامه نگاری های انجام شده درباره فوق العاده ویژه را با سازمان امور اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه منتشر کرد.

در پاسخ دکتر نوبخت به نامه وزیر آموزش و پرورش آمده است که پس از گله مندی فرهنگیان در فروردین سال ۱۳۹۹ نسبت به اجرای ناقص افزایش ۵۰ درصدی امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری، که با کسر کردن افزایش فوق العاده های ناشی از رتبه بندی معلمان در وزارت آموزش و پرورش علمیاتی شد، سازمان برنامه و بودجه با هدف جبران این نقیصه با صدور بخشنامه تاریخ هشتم اردیبهشت۹۹ به آن وزارت اجازه داد تا مجددا نسبت به ترمیم رتبه بندی فرهنگیان و افزایش تا ۵۰ درصدی امتیازات مواد ۶۵ ۶۶، و ۶۸ فصل دهم قانون مذکور در سال ۱۳۹۹ اقدام کند.

در این راستا برای پرداخت فوق العاده های قانونی به فرهنگیان، علاوه بر مبلغ ۲۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز طرح رتبه بندی که از اول مهر۹۸ اجرایی شد، بالغ بر ۷۸۰۰ میلیارد تومان نیز صرفا برای ترمیم رتبه بندی معلمان و اجرای کامل آن از اول فروردین ۹۹ تأمین اعتبار و به آن وزارتخانه با وجود مشکلات بودجه ای پرداخت شد.

در ادامه این نامه آمده است: با عنایت به مجوز صادره و تأمین اعتبار لازم برای اجرای کامل افزایش تا ۵۰ درصدی امتیازات مواد ۶۵ ،۶۶ و ۶۸ قانون مذکور در ارتباط مجازی مورخ ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰  در اظهار گلایه برخی از فرهنگیان مبنی بر اجرای ناقص فوق العاده ویژه در وزارت آموزش و پرورش تأکید شد که باید به طور کامل اجرایی گردد که خوشبختانه در نامه ارسالی آن وزارتخانه انجام کامل تکالیف قانونی گزارش شده است.

همچنین در استمرار جبران بخشی از خدمات ارزشمند فرهنگیان در سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ که به آنها اشاره شد خوشبختانه برای سال ۱۴۰۰ نیز این جبران در قالب اجرای نظام رتبه بندی معلمان تأمین اعتبار شده است که پس از تصویب مجلس محترم از اول فروردین ۱۴۰۰ قابل پرداخت خواهد بود.

رئیس مرکز برنامه ریزی نیروی انسانی وزارت  آموزش و پرورش تصریح کرده است که پیگیری موضوع افزایش فوق العاده ویژه ۵۰ درصدی فرهنگیان، همچنان در دستور کار وزارت  آموزش و پرورش قرار دارد و به محض حصول نتیجه مطلوب، اطلاع رسانی انجام خواهد شد.

۳۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۴
کد خبر: 16343

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • IR ۱۹:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
      0 0
      والا اینقدر دروغ میگن و می پیچونن که هیشکی متوجه نشه دارن چطوری کلاه سرمون میگذارن الان که همه جا خبر زدن که فوف العاده ویژه فرهنگیان برقرار شد. میدونید چطوری برقرار شد؟؟ قراره یکی از بندهای حقوقی ما رو حذف کنن و دوباره همونو با عنوان فوق العاده ویژه برقرار کنن در نتیجه معلمان با سابقه ی 25 سال به بالا مبلف صفر تومان اضافه میشه و معلمان با سابقه ی تازه وارد 21 د صد حقوق افرادی که به اسم نماینده ی معلمان رفتن نو جلسه با آقای نوبخت، اصلا معلوم نیست چطوری انتخاب شدن، اونها اصلا نماینده ی ما معلمان نبودن اونها نه عضو هیچکدوم از تشکیلات معلمان بودن و نه از طرف معلمان انتخاب شدن خجالت بکشید معلم می فهمه