به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از خبرگزاری فارس، کنفدراسیون فوتبال آسیا پنجشنبه گذشته در کوالالامپور قرعهکشی مرحله نهایی انتخابی جامجهانی ۲۰۲۲ را انجام داد تا ۱۲ تیم راه یافته مرحله نهایی رقبای خود را بشناسند.
*گروه بندی مرحله در مرحله پایانی انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ به شرح زیر است:
گروه A: ایران، کره جنوبی، عراق، سوریه، امارات و لبنان
گروه B: ژاپن، استرالیا، عربستان، ویتنام، عمان و چین
در حالیکه پیش از این گفته میشد کنفدراسیون فوتبال آسیا قصد دارد بازیهای مرحله نهایی انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ را به صورت متمرکز برگزار کند اما بعد از قرعهکشی اعلام کرد این مرحله به صورت رفت و برگشت برگزار میشود و فدراسیونها ورزشگاههای میزبان خود را معرفی کنند.
*تغییر موضع AFC فدراسیون ها را سردرگم کرد
اما با تغییر موضع AFC در فرمت برگزاری مرحله نهایی انتخابی جامجهانی ۲۰۲۲ یک تناقض بزرگ بوجود آمد و به نوعی فدراسیونها را سردرگم کرده است. کنفدراسیون فوتبال آسیا پیش از این اعلام کرده بود این مرحله برای اولین با استفاده از تکنولوژی کمک داور ویدئویی(VAR) برگزار شود.(لینک خبر سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا)
*۵۰ درصد ورزشگاه ها بدون VAR
ایافسی در حالی این تصمیم را گرفته که نیمی از ورزشگاههایی که فدراسیونهای حاضر در مرحله نهایی انتخابی جامجهانی حضور دارند، مجهز به VAR نیستند و این معضل بزرگ پیش روی AFC برای برگزاری مسابقات با فرمت رفت و برگشت است.
با بررسی ۱۲ تیم راه یافته مشخص میشود ۶ فدراسیون دارای تکنولوژی VAR نیستند. فدراسیون ایران در راس این لیست قرار دارد. عراق، سوریه و لبنان ۳ همگروه دیگر تیم ملی کشورمان هستند که این تکنولوژی را در ورزشگاههای خود ندارد.
در گروه B هم دو کشور ویتنام و عمان مجهز به VAR نیستند. کره جنوبی و امارات از گروه A و استرالیا، ژاپن، عربستان و چین از گروه B این تکنولوژی را دارند.
* VAR قرضی یا قسطی راهکار AFC
با توجه به اینکه ۶ فدراسیون این تکنولوژی را تا الان در اختیار ندارند و در مدت ۲ ماه آینده بسیار سخت است که به VAR مجهز شوند، باعث شده تا کنفدراسیون فوتبال آسیا با برگزاری مسابقات مرحله نهایی به صورت رفت و برگشت دچار مشکل شود. اگر شرط استفاده از VAR در این مرحله برداشته نشود، برگزاری این مسابقات به صورت رفت و برگشت در خانههای تیمها بسیار سخت و غیرممکن است.
طبق آخرین اخبار کنفدراسیون فوتبال آسیا حتی برای برگزاری این مسابقات به صورت رفت و برگشت حاضر شده به صورت قرضی یا قسطی این تکنولوژی گران قیمت را در اختیار فدراسیونهای غیرمجهز به VAR قرار دهد. باید دید در یک ماه آینده فدراسیونهایی که ورزشگاههایشان به این سیستم مجهز نیستند، برای ارتقای فنی و تکنولوژی خود چه اقداماتی انجام میدهند و فدراسیون فوتبال کشورمان در این خصوص چه برنامههایی دارد.
نظر شما