به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از سنا؛ احمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه به تصویب تغییرات جدید در دستورالعمل بازارگردانی اشاره کرد و گفت: تاکنون روند طی شده برای اخذ مجوز عملیات بازارگردانی برای ورقه بهادار از طریق سازمان بورس طولانی بود، در حالی که با دستورالعمل جدید، این وظیفه به بورس و فرابورس محول شد و سازمان بورس با تصمیم جدید، روند صدور بازارگردانی را تسریع کرده است.
وی به تغییرات اعمال شده در دستورالعمل جدید بازارگردانی اشاره کرد و اظهار داشت: در ابتدا بورس و فرابورس باید درجه نقدشوندگی هر سهم را اعلام کنند که این موضوع، عاملی بسیار مهم برای خرید سهم تلقی می شود زیرا هر سهمی که از درجه نقدشوندگی بالایی برخوردار باشد در آینده هیچ دغدغه ای برای فروش آن وجود ندارد.
اشتیاقی خاطرنشان کرد: شرکتی که از درجه نقدشوندگی پایینی برخوردار است به طور حتم باید دارای بازارگردان باشد تا سهامدار در آینده برای فروش آن دچار مشکل نشود که به طور حتم دستورالعمل جدید می تواند کمک کننده در وضعیت نقدشوندگی شرکت ها باشد.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: طبق دستورالعمل جدید بازارگردانی، سهام شرکتی که با افزایش سرمایه همراه شود قاعدتا تعهدات بازارگردان باید افزایش یابد.
وی با تاکید بر اینکه طبق دستورالعمل جدید بازارگردان ها، بورس و فرابورس ملزم به پایش هفتگی بازارگردان ها می شوند، گفت: در کنار تصمیمات جدید، کارمزد بازارگردان ها بنا بر عملکردی که دارند متغیر خواهد شد، این موضوع از جمله اتفاقات مثبتی است که می تواند جزو نکات مبثت دستورالعمل جدید مطرح شود.
اشتیاقی ادامه داد: اکنون بخشی از بازارگردان ها به تعهدات خود عمل نمی کنند در حالی که بازارگردان ها با دستورالعمل جدید متعهد به انجام وظایف خود می شوند و برای بهبود فعالیت خود، تلاش خواهند کرد.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه طبق ابلاغیه ارائه شده، کارمزدی که در اختیار بازارگردان ها قرار می گیرد مشروط بر نوع فعالیتی است که انجام می شود، گفت: این مسایل در کنار یکدیگر نشان دهنده تغییر فاحش در فعالیت بازارگردان ها است، این نوع نگاه به اقدامات انجام شده از سوی بازارگردان ها می تواند بسیار راهگشا در نقدشوندگی سهام شرکت ها باشد که اکنون به عنوان معضل فعلی بازار تلقی می شود.
وی با بیان اینکه طبق دستورالعمل قبلی برای بازارگردانی، اگر سهام شرکتی به مدت چند روز دارای صف خرید یا فروش بود بازارگردان هیچ تعهدی نسبت به برطرف کردن گره معاملاتی نداشت، گفت: در حالی که طبق دستورالعمل جدید اگر سهمی به صورت ۵ روز متوالی در صف خرید و فروش باشد بازارگردان می تواند تا ۴ برابر دامنه نوسان در خواست حراج کند که با این درخواست، بازارگردان خود متعهد به خرید یا فروش می شود.
اشتیاقی معتقد است که دستورالعمل جدید ابلاغ شده از سوی سازمان بورس کمکی به وضعیت نقدشوندگی سهام شرکت ها و نبودصف های خرید و فروش طولانی خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: در صورت اجرایی شدن آن ابلاغیه جدید و انجام فعالیت بازارگردان ها مطابق دستورالعمل ارائه شده، ضمن تسریع اخذ مجوز بازارگردانی، نقدشوندگی سهام شرکت ها نسبت به گذشته بهتر و قوی تر خواهد شد.
وی با بیان اینکه این اتفاق در کنار مزایایی که با خود به همراه دارد می تواند کمک چشمگیری را در توسعه معاملات بازار سرمایه داشته باشد، افزود: یکی از عوامل اصلی توسعه بازار سرمایه بهبود وضعیت نقدشوندگی سهام است و اصولا مقوله بازارگردانی برای نقدشوندگی سهام است تا دیگر هیچ سهمی در بازار دچار معضل نقدشوندگی نشود.
نظر شما