به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از رویترز، منابع خبری از بهبود حال دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا پس از رفتن به بیمارستان خبر دادند. با این حال ستاد انتخاباتی ترامپ با انتشار بیانیه ای اعلام کرده است رویدادها و گردهمایی های انتخاباتی وی به صورت فیزیکی تا زمان بهبودی وی لغو و به صورت مجازی برگزار خواهد شد. تا زمانی که وی به بهبودی کامل دست پیدا کند، انجام برخی از امور اجرایی به عهده مایک پنس معاون اول وی خواهد بود. هنوز مشخص نیست که تاریخ برگزاری انتخابات ریاست جمهوری تغییر خواهد کرد یا خیر اما احتمالا مناظره ها لغو خواهد شد.
آن طور که مقامات هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه تأیید کردهاند، مناظره برنامهریزیشده بین مایک پنس و کامالا هریس معاونین ترامپ و بایدن طبق برنامهریزی قبلی برگزار خواهد شد.
هرچند از سرعت اشتغالزایی در بزرگترین اقتصاد جهان کاسته شده اما اخبار مربوط به بازار کار آمریکا کماکان امیدوارکننده است: نرخ بیکاری بزرگترین اقتصاد جهان تا پایان ماه سپتامبر باز هم کاهشی شده و رقم ۷.۹ درصد را ثبت کرد. این نرخ بیکاری که ۰.۵ درصد کمتر از ماه قبل بوده، کمترین نرخ بیکاری این کشور در طول پنج ماه اخیر است.
تکرقمی ماندن نرخ بیکاری در آمریکا از آن جهت برای بازارهای مالی این کشور اهمیت دارد که میتواند فشار روی دولت و کنگره را برای تأمین مالی موردنیاز پرداخت بیمههای بیکاری کم کند. دولت آمریکا برای مقابله با کرونا تاکنون چیزی حدود ۳.۵ تریلیون دلار هزینه کرده و مذاکرات برای اجرایی شن یک بسته حمایتی بزرگ دیگر به اعتبار حدود دو تریلیون دلار در جریان است. تأمین این نقدینگی در ماههای اخیر بانک مرکزی آمریکا را وادار به بازنگری در سیاستهای نرخ بهرهای و تورمی خود کرده است.
وزیر خزانهداری آمریکا بار دیگر برای رایزنی با دموکراتها در خصوص اجرایی شدن یک بسته حمایتی جدید به کنگره رفت. استیون منوچین با سازنده خواندن دیدار خود با نانسی پلوسی رئیس کنگره، گفته است که به اجرایی شدن یک بسته حمایتی جدید امیدوار است: میخواهم بگویم که داریم به طور جدی تلاش میکنیم تا این کار را انجام دهیم. فضای گفتوگوها عقلانی و آرام است و انتظار داریم به نقطهای برسیم که مورد توافق هر دو طرف باشد.
یکی از اصلیترین موارد مورد اختلاف دموکراتها و جمهوری خواهان، میزان و چگونگی حمایتهای نقدی از شهروندان آمریکایی است. دموکراتها معتقدند پرداختهای نقدی از ۱۲۰۰ دلار در ماه باید به ۱۸۰۰ دلار در ماه افزایش پیدا کند که این مبلغ طبق پیشنهاد دموکراتها به جای یک بار پرداخت ماهانه در طول چهار پرداخت هفتگی و هر هفته ۴۵۰ دلار خواهد بود. جمهوری خواهان اما موافق پرداخت یارانه نقدی مستقیم با مبلغ کمتر و البته پرداخت ماهانه (در یک نوبت) هستند. اعتبار بسته حمایتی قبلی در ماه ژوئیه به پایان رسیده بود.
روند احیای اقتصاد جهانی در سهماهه سوم سال اگرچه سرانجام پس از ماهها رشد منفی بسیار کم از سر گرفته شد اما آمارهای رشد کمتر از چیزی بودند که در بسیاری از موارد انتظار میرفت و این رویه در صورت تداوم بدان معنا خواهد بود که رشد اقتصادی در سهماهه پایانی سال نیز کمتر از حد انتظار باشد. بازار کار و جمعیت بالای بیکاران یکی از اصلیترین دغدغههای حال حاضر اقتصاددانان است و آنها نگراناند بدون رونق بازار کار، احیای کامل مخارج مصرفی و از سرگیری سرمایهگذاریها ممکن نباشد. در صورتی که جریان سرمایههای جدید در سطوح پایین فعلی باقی بمانند، مشکل نقدینگی بانکهای مرکزی را وادار خواهد ساخت تا به تزریق سنگین خود به بازار ادامه دهند و این مسئله دارای پیامدهایی روی حوزه تورمی و نرخهای بهره خواهد بود.
با نزدیک شدن به فصل سرما نگرانیها از آغاز موج جدید تلفات کرونایی بالا گرفته است. سازمان بهداشت جهانی با هشدار نسبت به افزایش شمار قربانیان کرونا به دوبرابر گفته است تنها راه مقابله مؤثر با این بیماری، وحدت رویه کشورهای جهان خواهد بود. این سازمان همچنین با اشاره به شدت گرفتن مجدد شیوع کرونا در اروپا گفته است اوضاع در آمریکا و آمریکای لاتین نیز کماکان در شرایط بدی قرار دارد.
تاکنون بیش از ۳۵ میلیون و ۶۲۵ هزار و ۱۰۴ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و ۴۴ هزار و ۵۰۷ نفر جان خود را از دست دادهاند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۲۱۴ هزار و ۸۴۵ نفر، برزیل با ۱۴۶ هزار و ۴۱۷ نفر، هند با ۱۰۳ هزار و ۶۰۰ نفر، مکزیک با ۷۹ هزار و ۸۸ نفر و انگلیس با ۴۲ هزار و ۳۶۹ نفر بوده است.
بورس آمریکا
در وال استریت، همه شاخصها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۱.۶۹ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۸ هزار و ۱۴۹.۳۱ واحد بسته شد.
شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۱.۷۳ درصد صعود تا سطح ۳۴۰۶.۵۲ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۲.۲۵ درصد پیشروی در سطح ۱۱ هزار و ۳۲۴.۱۸ واحدی بسته شد.
تام لی کارشناس امور مالی در مؤسسه فاندزرات گلوبال ادوایزرز گفت: به گمانم تا زمان انتخابات ریاستجمهوری آمریکا رفتار مضطربانه معامله گران ادامه خواهد داشت چرا که دو رقیب انتخاباتی دیدگاههای کاملاً متفاوتی در حوزه تجاری و اقتصادی با یکدیگر دارند و در نتیجه بازارها به افزایش یا کاهش شانس پیروزی بایدن و ترامپ واکنشهای مختلفی از خود نشان خواهند داد.
بورسهای اروپایی
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۶۹ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۵۹۴۲.۹۴ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۱.۱ درصدی و ایستادن در سطح ۱۲ هزار و ۸۲۸.۳۱ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با صعود ۰.۹۷ درصدی در سطح ۴۸۷۱.۸۴ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۱.۲۳ درصد بالا رفت و به ۶۸۳۷.۹۰ واحد رسید.
بورسهای آسیایی
در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با افزایش ۱.۲۲ درصدی تا سطح ۲۳ هزار و ۳۱۲.۱۴ واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگکنگ ۱.۳۱ درصد بالا رفت و در سطح ۲۳ هزار و ۷۶۷.۷۸ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" کاهش ۰.۱ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۵۸۷.۳۹ واحد بسته شد.
در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۲.۵۹ درصد صعود و ایستادن در سطح ۵۹۴۱.۵۸ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود.
نفت
در بازار طلای سیاه روند قیمتها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۱.۷۹ درصد صعود به ۳۹.۳۵ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افزایش ۱.۵۶ درصدی به ازای ۴۱.۴۶ دلار در هر بشکه مبادله شد.
طلا و نقره
همچنین در بازار فلزات گرانبها، بهای هر اونس طلا با افزایش ۰.۶۸ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۹۱۲.۷۳ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افزایش ۰.۴۸ درصدی به ازای ۲۴.۵۵ دلار مبادله شد.
نظر شما