به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از یورونیوز، رئیس سازمان ملی فضایی روسیه با انتقاد از ایالات متحده به دلیل وضع تحریمهای تازه علیه این کشور پس از تهاجم به اوکراین گفت ممکن است در نتیجه این تحریمها، ایستگاه فضایی بینالمللی از مدار خارج شود و به داخل آمریکا یا اروپا سقوط کند.
اظهارات جدید مقام ارشد فضایی روسیه پس از آن بیان میشود که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا گفته بود با تحریمهای جدید علیه روسیه، «ما به صنعت هوافضای آنها (شامل برنامه فضاییشان) آسیب خواهیم زد.»
در پی حمله روسیه به اوکراین، ایالات متحده مجموعهای از تحریمها را علیه شماری از مقامات و نهادهای روسی وضع کرده است.
دیمیتری روگوزین در واکنش با بیان اینکه مدار و موقعیت ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) توسط موتورهای ساخت روسیه کنترل میشود، گفت: «اگر همکاری با ما را متوقف کنید چه کسی ایستگاه فضایی بینالمللی را از سقوط خارج از کنترل مداری به داخل ایالات متحده یا اروپا نجات میدهد؟»
آقای روگوزین اضافه کرد: «احتمال سقوط این سازه ۵۰۰ تنی بر روی هند و چین هم وجود دارد. آیا میخواهید آنها را با چنین چشماندازی تهدید کنید؟ ایستگاه فضایی بینالمللی بر فراز روسیه پرواز نمیکند، بنابراین همه خطرات متوجه شماست. آیا برای آنها آمادهاید؟»
دکتر وندی ویتمن کاب، پروفسور مطالعات استراتژی و امنیت در دانشکده هوافضای پیشرفته آمریکا، درباره تهدید سازمان فضایی روسیه میگوید: «هرچند این تهدید قابل توجه است، اما احتمالاً به دلیل پیامدهای سیاسی و دشواری عملی خارج کردن ایمن فضانوردان روسی از ایستگاه فضایی بینالمللی، تهدیدی بیهوده است.»
سازمان فضایی آمریکا ناسا در بیانیه ای اعلام کرده است که به همکاری با سازمان فضایی روسیه موسوم به روسکوسموس (Roscosmos) و دیگر شرکای بینالمللی خود در کانادا، اروپا و ژاپن برای ادامه ماموریت ایمن و مستمر ایستگاه فضایی بینالمللی ادامه میدهد.»
ناسا همچنین افزوده است همکاریهای غیرنظامی با روسیه در زمینه فضایی ادامه خواهد یافت. به گفته این سازمان هیچ تغییری در پشتیبانی آژانس فضایی روسیه از ماموریت در حال انجام مداری و یا کنترل زمینی آن انجام نشده است.
اسکات پیس، مدیر مؤسسه سیاست فضایی در دانشگاه جورج واشنگتن، نیز گفت: «میتوان تصور کرد که قطع ارتباط با روسیه ایستگاه فضایی را به خطر میاندازد، با این حال این قضیه در سطح کاهش روابط دیپلماتیک انجام خواهد شد.»
وی افزود: «اگر قرار باشد چنین چیزی درباره ایستگاه فضایی اتفاق بیافتد، این آخرین راه حل خواهد بود. بنابراین من واقعاً نمیبینم که چنین اتفاقی بیفتد مگر اینکه یک رویارویی نظامی گستردهتری به وجود بیاید.»
ایستگاه فضایی مجموعهای است متشکل از سه آزمایشگاه مجهز به مدرنترین فناوریها و با پنلهای عظیم خورشیدی که در مجموع تقریبا به اندازه یک زمین فوتبال مساحت دارد و در مداری به دور زمین میگردد.
ایستگاه فضایی بینالمللی با مشارکت پنج آژانس فضایی و پانزده کشور از جمله ژاپن، روسیه و ایالات متحده ساخته و در سال ۱۹۹۸ به فضا پرتاب شد. برای اینکه ایستگاه فضایی بین المللی کار کند، فضانوردان روسی و سایر فضانوردان باید به عنوان یک تیم با یکدیگر کار کنند.
تنش در روابط فضایی آمریکا و روسیه به خصوص در ماههای اخیر پس از آن بالا گرفت که ناسا اعلام کرد روسیه با ایجاد ۱۵۰۰ قطعه زباله فضایی، امنیت هفت فضانورد را در ایستگاه به خطر انداخته است.
نظر شما