آغاز درج همزمان قیمت تولیدکننده و مصرف‌کننده روی مواد غذایی

طرح دولت برای درج همزمان قیمت مصرف‌کننده و تولیدکننده بر روی کالا از امروز در بازار مواد غذایی شروع شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از روزنامه شرق؛طرح درج همزمان قیمت تولیدکننده و مصرف‌کننده روی مواد غذایی آغاز شد که با کاهش سودهای غیرمتعارفی که پیش‌تر در بازار اخذ می‌شد، موجب کاهش قیمت بسیاری از کالاها می‌شود.

طرح دولت برای درج همزمان قیمت مصرف‌کننده و تولیدکننده بر روی کالا از امروز در بازار مواد غذایی شروع شد. بر اساس مشاهدات میدانی، محصولاتی که داری تاریخ تولید امروز هستند به این شکل در بازار عرضه شده است.

بر این اساس قیمت یک عدد ساندویج ژامبون گوشت ۹۰ درصد دودی دارای قیمت تولیدکننده با دریافت ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده ۱۸۸۸۰ تومان و قیمت آن برای مصرف‌کننده ۲۳۹۰۰ تومان است؛ یا قیمت تولیدکننده کیک صبحانه روغنی با در نظر گرفتن ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده ۶۷۱۰ تومان و قیمت آن برای مصرف‌کننده ۸۵۰۰ تومان است.

در این طرح که به منظور شفاف‌سازی قیمت‌ها، کنترل و تنظیم بازار، آغاز شده، مشخص می‌کند که مواد غذایی که به دست مردم می‌رسد، دارای ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده بر روی قیمت تولیدکننده و ۲۰ تا ۳۰ درصد سود برای پخش و توزیع خرده‌فروشی است.

این طرح باعث افت قیمت بیشتر مواد غذایی موجود در بازار می‌شود و تنها در برخی از محصولات مانند فرآورده‌های لبنی که مشمول قیمت مصوب هستند، تغییری ایجاد نخواهد شد.

بنابراین گزارش، از حدود ۳۰ درصد سود توزیع، بخشی از سود آن مربوط به پخش خود صنایع یا عمده‌فروشی‌ها است و مابقی سود نیز مربوط به خرده‌فروشی‌ها یا همان سوپرمارکت‌های ریز و درشتی است که در سطح شهرها مشاهده می‌شود.

برای بررسی این موضوع به سراغ خواربارفروشی‌ها یا سوپرمارکت‌های محلی رفتیم که نتایج جالب توجهی در این ارتباط به دست آمد. یکی از فروشندگان درباره این طرح می‌گوید: «اجناسی که از دیروز آمده است، تنها ۱۰ درصد سود برای ما در نظر گرفته شده است؛ فروش به این شکل به صرفه نیست و دیگر این اجناس را نمی‌آورم.»

وی افزود: هنوز تعداد کمی از اجناس به این شکل عرضه می‌شود زیرا در واقع از امروز قرار است اجرا شود اما احتمالاً از روزهای دیگر همه شرکت‌ها به این شکل با ما کار می‌کنند.

فروشنده دیگری نیز در واکنش به این طرح ضمن تأیید اجرا می‌گوید: مغازه ما کوچک و دارای درآمد و فروش محدود است؛ اگر قرار باشد که به جای ۲۰ درصد، ۱۰ درصد سود از اجناس دریافت کنیم که باید مغازه خود را تعطیل کنیم.

این فروشنده ادامه می‌دهد: وقتی که از ما به عنوان فروشنده سالانه مالیات دریافت می‌شود و مردم نیز خود در مشاغل مختلف به دولت مالیات می‌دهند، چرا باید دوباره ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده نیز دریافت شود.

فروشنده دیگری می‌گوید: این طرح شاید در فروشگاه‌هایی که روزانه فروش زیادی دارند امکان‌پذیر باشد اما در مغازه‌های کوچک ادامه کار با این شرایط دشوار است. در این شرایط مجبور هستیم بیشتر به سمت فروش مواد غذایی برویم که یا دو قیمتی نیستند یا بدون بسته‌بندی هستند تا بتوانیم هزینه‌های خود را پوشش دهیم.

به نظر می‌رسد که در صورت تداوم و عدم انحراف این طرح، علاوه بر اینکه سودهای غیر متعارف برخی از مواد غذایی برداشته می‌شود، منجر به توسعه خرده‌فروشی‌های بزرگ، هایپرها، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و فروشگاه‌های اینترنتی در کشور می‌شود.

۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۲
کد خبر: 27416

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha