۱۵ کشور همسایه ۷۰ درصد صادرات ایران را به خود اختصاص داده‌اند

رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: در نیمه اول امسال، ۱۵ کشور همسایه، ۷۰ درصد از سهم صادرات ایران را به خود اختصاص داده و این در حالی است که سال ۹۷، سهم کشورهای همسایه از صادرات ۵۵ درصد و سال ۹۸، این رقم به ۶۰ درصد رسید بود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از وزارت صمت، حمید زادبوم اظهار داشت: سال گذشته بیش ۲۴ میلیارد دلار صادرات به کشورهای همسایه داشتیم و طبق بررسی های انجام شده هم اکنون ظرفیت ۱۲۵ میلیارد دلاری صادرات به ۱۵ کشور همسایه وجود دارد.

وی تصریح کرد: ظرفیت موجود براساس سابقه صادرات کالا و اقلام مورد نیاز کشورهای همسایه برآورد شده است.

زادبوم با اشاره به کاهش ۱۴ درصدی تجارت بین المللی افزود: به علت شرایط کرونا در جهان، کشورهایی که بیشتر درگیر کرونا شدند و مرزهای زمینی آن‌ها بسته شد با کاهش صادرات بیشتری روبه رو شدند.

وی با بیان اینکه این پدیده مربوط به ایران نیز است، تاکید کرد: در این مدت ۲۰ مرز مشترک ما با کشورهایی که پیش از این به آن‌ها صادرات داشتیم بسته و ضربه بزرگی به اقتصاد ما وارد شد.

رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به افزایش صادرات به کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا به ویژه روسیه و قزاقستان در دوران کرونا ادامه داد: با بازگشایی مرزهای زمینی با کشورهای همسایه، کاهش صادرات از ۵۰ درصد در فروردین به ۳۴ درصد در پایان ۶ ماه اول امسال رسید.

وی سپس در تشریح دلایل اختلاف زیاد کاهش صادرات و واردات گفت: یکی از دلایل آن توقف صادرات گاز به کشور ترکیه است.

زادبودم گفت: در ۵ ماه اول امسال صادرات ما به ترکیه ۵۱۳ میلیون دلار بوده در حالی که در ۵ ماه اول سال گذشته صادرات ما به این کشور ۲ میلیارد و ۴۷۰ میلیون دلار بوده است و این اختلاف ۲ میلیارد دلاری به علت صادر نشدن گاز طبیعی به این کشور است.

وی تاکید کرد: عامل موثر دیگر بر کاهش صادرات، دو ماه بسته شدن مرزهای بسیاری از کشورهای همسایه بر کالاهای وارداتی به علت شیوع کرونا است که هنوز این محدودیت در واردات کالا به ترکمنستان ادامه دارد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: علاوه بر این، بعد از بازشدن مرزها، به علت تراکم کامیون‌های حمل بار در مرزها با کندی در صادرات مواجه شده ایم که البته ممکن است هنوز هم در برخی مرزها شاهد این کندی باشیم.

رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به سیر صعودی صادرات کشور در دو ماه اخیر گفت: اگر وضع تجارت خارجی و صادرات به همین شیوه ادامه داشته باشد، می‌توان امیدوار بود که صادرات کشور نسبت به نیمه اول سال بیشتر شود.

زادبوم در خصوص مسائل و مشکلات مرتبط با حوزه صادرات تصریح کرد: مهم‌ترین چالش صادرات به کشورهای همسایه زیرساخت‌های تجاری و پایانه‌های مرزی و عدم حمایت مناسب صادرکنندگان از سوی شبکه بانکی کشور است.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اضافه کرد: ما در سازمان توسعه تجارت ایران بسته حمایت از صادرات را به کمک اتاق بازرگانی و کنفدراسیون صادرات به سمت حل مشکلات پایانه‌های مرزی سوق دادیم.

زادبوم تاکید کرد: باید انسجام فرماندهی واحد در مرزها ایجاد شود و این عامل تعیین کننده ای در توسعه صادرات به کشورهای همسایه به شمار می آید.

وی اعلام کرد: برای افزایش موافقت‌نامه‌های تجاری با سایر کشورها، الزام رسیدن به تعادل در مبادلات تجاری مطرح است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: محدودیت‌های تجاری با کشورهایی که موافقت‌نامه داریم باید کاهش یاید و واردات را به سمت کشورهایی سوق دهیم که صادرات بیشتری داریم.

زادبوم افزود: تعدد تصمیم‌گیری و بخشنامه‌ها به تجارت خارجی آسیب زده و باید این امر ساماندهی شود که البته و در شرایط حاضر بخشی از این تصمیمات به دلیل وضعیت خاصی کشور و محدودیت های کرونایی و تحریم ها است.

انتهای پیام/

۲۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۷
کد خبر: 2770
منبع: ایلنا

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha