شرکت‌های دانش بنیان ۸۰ درصد نیاز کرونایی کشور را تامین کردند

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم گفت: پارک‌های علم و فناوری، شرکت‌های دانش بنیان و مراکز رشد افزون بر ۸۰ درصد نیاز کشور به اقلام کرونایی را تامین کرده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از وزارت علوم، غلامحسین رحیمی در نشست با رئیس و مسئولان دانشگاه حکیم سبزواری اظهار داشت: امروزه آموزش به یک جریان اصلی ذاتی و اساسی در دانشگاه تبدیل شده است که خود پویاست و روند رشد و توسعه دانشگاه‌ها و کانون‌های علمی از حوزه آموزش به پژوهش و فناوری کشیده شده است.

وی تصریح کرد: از مراکز آموزش عالی انتظار داریم که در مرزهای گسترش دانش بومی و بین‌المللی گام‌های موثری بردارند و با حمایت از تحقیقات بنیادی دانشگاه‌ها برای تحقیقات کاربردی و اثر بخشی برنامه‌ریزی کنند.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: هم اینک در مجموعه پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد کشور ۱۰ هزار شرکت مستقر هستند که از این تعداد، یک هزار و ۷۰۰ شرکت، دانش‌بنیان هستند.

رحیمی افزود: ۱۹۵ مرکز رشد در سطح کشور فعال است که شرکت‌های دانش بنیان در این مجموعه پارک‌ها و مراکز رشد ایجاد شده است. همچنین ۴۳ پارک علم و فناوری در سطح کشور فعال است که سه پارک آن وابسته به دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه‌ها و ۴۰ پارک مربوط به وزارت علوم است.

رحیمی بیان کرد: در هر استانی یک پارک جامع علم و فناوری وجود دارد و سایر شهرستان‌های بزرگ که دانشگاه‌های بزرگ دارند تشویق شده‌اند در راستای پارک جامع استان‌ها پردیس‌های علم و فناوری را تاسیس کنند.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، گفت: پردیس‌های علم و فناوری در مراکز شهرستان‌ها به نوعی پارک کوچک جامع علم و فناوری است که شرکت‌های مستقر در آن از مزایای پارک جامع بهره‌مند می‌شوند.

وی افزود: جریان خوبی در کشور در حوزه توسعه واحدهای فناور در ارتباط با مراکز علمی شکل گرفته که توسعه یابنده است.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عملکرد دانشگاه‌ها و مراکز علمی در دوران شیوع کرونا، گفت: پارک‌های علم و فناوری، شرکت‌های دانش بنیان و مراکز رشد افزون بر ۸۰ درصد نیاز کشور به اقلام کرونایی را تامین کرده‌اند.

رحیمی افزود: پارک‌های علم و فناوری به علت اینکه از زیربنای علمی و فناورانه پیشرفته برخوردار بودند توانستند در زمانی کوتاه در زمینه تولید اقلام کرونایی وارد عمل شوند.

وی تصریح کرد: پارک‌های علم و فناوری با اهمیت نیاز کشور به تامین اقلام بهداشتی و تجهیزات پزشکی بلافاصله خط تولید جدیدی راه‌اندازی یا خط تولید موجود خود را را متناسب به نیازها تغییر دادند.

رحیمی ادامه داد: تولید اقلام بهداشتی شامل ماسک، ملزومات بهداشتی و حفاظتی، ونتیلاتور و دستگاه اکسیژن ساز نمونه‌ای از تولیدات پارک‌های علم و فناوری است.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه حکیم سبزواری در غرب استان خراسان رضوی، دانشگاهی جامع و رو به رشد است، اظهار داشت: خوشبختانه زیرساخت‌ها در این مرکز علمی فراهم شده و توانمندی خیلی خوبی پدید آمده است و همه چیز مهیا است تا یک دانشگاه جامع و پیشرفته را در این منطقه داشته باشیم.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تاکید کرد: با توجه به توانمندی‌های دانشگاه حکیم سبزواری انتظار می‌رود این دانشگاه در قد و قامت دانشگاه فردوسی مشهد رشد و توسعه پیدا کند و در سطح ملی زبانزد باشد و یکی از کانون‌های مهم تولید علم و تقویت کننده دانش فنی را در این منطقه از کشور داشته باشیم.

وی همچنین با اشاره به محدود بودن واحدهای مستقر در مرکز رشد دانشگاه حکیم سبزواری تصریح کرد: فعالیت‌های مرکز رشد دانشگاه متناسب با ظرفیت‌های این نهاد علمی نیست و نیاز است واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه حکیم سبزواری توسعه یابد.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در همین راستا دانشگاه حکیم سبزواری به منظور احداث پردیس علم و فناوری ۱۰ هکتار زمین اختصاص داده که باید با همیاری مسئولان شهری، فرمانداری، معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری و وزارت علوم این پردیس در کنار دانشگاه شکل بگیرد.

۲۵ مهر ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۴
کد خبر: 3174

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha