به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از بورس نیوز؛ معاملات آخرین هفته مهر ماه هم قرمز آغاز شد و تا امروز سه شنبه ۲۶ مهر ماه، مثبت دنبال نشد. در همین راستا اغلب کارشناسان معتقدند که بسیاری از نمادها بیش از آنچه باید اصلاح قیمت کرده اند و جا برای رشد بازار سهام در صورت ورود نقدینگی به این بازار وجود دارد.
انتشار گزارشهای ۶ ماهه امیدوار کننده
کامل ابراهیمیان مطرح کرد: صنعت غذایی گزارشهای فروش ماهانه خوبی را منتشر کرده به طوری که نسبت به شهریور سال قبل بیش از ۶۰ درصد رشد را تجربه کرده است. بررسیها نشان میدهد رشد فروش در این گروه ۸۰ درصد نسبت دوره مشابه در سال گذشته بوده است. تمام این موارد نویدبخش انتشار گزارشهای مساعد و مطلوب بازار سهام از گروه غذایی در انتهای مهر است.
وی افزود: به نظر میرسد تورم غذایی که شاهد بودیم در کنار افت سنگین سهام شرکتهای این گروه در ۲ سال گذشته دلیل بر اقبال سرمایهگذاران از این صنعت باشد. متصور هستم که روند رشد فروش شرکتها در این گروه ادامه دار خواهد بود.
آینده روند صنعت غذایی چه میشود؟
ابراهیمیان درباره آینده روند گروه غذایی چنین گفت: در مورد رشد فروش شرکتهای گروه غذای باید گفت که این روند ادامه دارد، اما شرایط سهام این شرکتها در بازار سرمایه، بیشتر متاثر از عواملی، چون وضعیت گزارشهای آنها، سودآوری در فصل تابستان و ریسکهای حاکم بر بازار سهام است. اگر دیگر موارد مساعد باشند در کنار رشد فروش میتوانند، روند گروه غذایی را مثبت کنند که در نتیجه منجر به بهبود شرایط سهام غذایی و بازار سرمایه میشود.
بحران اروپا به رشد قیمت محصولات غذایی در کشور کمک میکند
وی با اشاره به بحران غذایی در اروپا تشریح کرد: با ایجاد بحران جهانی بعد از حمله روسیه به اوکراین و افزایش شدید قیمتهای صنایع غذایی و غلات در دنیا بحرانها تشدید شد. طی ۲ الی ۳ ماه گذشته قیمتها در سطح جهانی کمی تعدیل شده است با این حال بنا بر روند ۱۰ سال گذشته اکثر قیمت صنایع غذایی، غلات و محصولات کشاورزی در سطح بالاتری نسبت به این بازه زمانی قرار دارند. با افزایش قیمت در غلات، محصولات غذایی و کشاورزی تقاضا از جانب کشورها برای این دست محصولات بالا میرود.
وی ادامه داد: در این بین اگر تقاضا هم افزایش یابد به طبع آن قیمتها در کشورهای تولیدکننده محصولات غذایی رشد پیدا میکند. ایران هم کشور تولیدکننده محصولات غذایی، غلات و کشاورزی است علاوه بر آن صادرات این دست محصولات را هم انجام میدهد به همین خاطر احتمال منتفع شدن شرکتهای مرتبط با این موضوعات وجود دارد.
ریزش بی سابقه بازار سهام / برگشتی در کار است؟
این فعال بازار سهام در پایان تبیین کرد: اگر به صورت کلان نگاه کنیم بازار سهام در ۲ سال گذشته سیر نزولی داشته و ارزش بازار اکثر شرکتها با افت بسیار زیادی مواجه شده است. نسبت P/E TTM که شاخصه بسیار تاثیرگذار بر بازار سهام شناخته میشود به زیر ۶ واحد افت کرده است که در تاریخ آن بی سابقه است. از گزارشهای فصل تابستان انتظارات خوبی میرود، با وضعیت قیمتهای جهانی چنانچه ریسک محیطی (تغییرات بودجهای و ریسکهای تحمیلی بر بورس) بازار سهام را تهدید نکند شرایط برای سرمایهگذاری یکساله در آن مناسب است. همچنین میتوان انتظار بازدهی بهتری را نسبت به دیگر بازارهای موازی از بازار سهام داشت.
نظر شما