فهرست اقدامات کلان شبکه ملی اطلاعات منتشر شد

​​​​​​​مطابق با مصوبه شورای عالی فضای مجازی در طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات ۵۳ تکلیف به عنوان اقدامات این شبکه به نهادهای متولی واگذار شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از خبرگزاری مهر، پس از گذشت حدود یک سال از ارائه طرح اولیه معماری کلان شبکه ملی اطلاعات و به دنبال ماه‌ها وقفه در تصویب این طرح در شورای عالی فضای مجازی، این شورا در جلسه شصت و ششم خود در تاریخ ۲۵ شهریورماه ۹۹، «طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات» را نهایی و تصویب کرد.

این طرح به تازگی و پس از آنکه به استحضار مقام معظم رهبری (مدظله العالی) رسیده است، توسط دبیر شورای عالی فضای مجازی ابلاغ شد.

طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات در راستای تحقق این شبکه برای کاهش وابستگی و جلوگیری از دست اندازی بیگانگان در فضای مجازی، تأمین نیازهای عمومی مردم و ایجاد زیست بوم متناسب با فرهنگ اسلامی – ایرانی در ۵ ماده شامل «خط مشی‌های حاکم بر شبکه ملی اطلاعات»، «اهداف راهبردی و عملیاتی در افق ۱۴۰۴»، «معماری شبکه ملی اطلاعات»، «اجزای شبکه ملی اطلاعات» و «اقدامات کلان و نگاشت نهادی»، مصوب شده است.

مطابق با آنچه که در این مصوبه با عنوان «فهرست اقدامات کلان و نگاشت نهادی» مرتبط با اهداف عملیاتی شبکه ملی اطلاعات دیده می‌شود ۵۳ اقدام برای تحقق اهداف عملیاتی خدمات کاربردی و محتوا در چارچوب تقسیم کار مرکز ملی فضای مجازی به نهادهای متولی واگذار شده است.

از ۵۳ تکلیفی که بر عهده نهادهای متولی گذاشته شده است بیشترین وظیفه بر عهده وزارت ارتباطات است و این وزارتخانه برای عملیاتی کردن حدود ۳۷ اقدام، مسئول است. علاوه بر این مسئولیت ۲ اقدام نیز به کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات واگذار شده است.

براین اساس توسعه پیام رسان های اجتماعی بومی تا رسیدن به ظرفیت ۵۰ میلیون کاربر فعال و نیز ایجاد و توسعه مرورگر بومی، ایجاد و توسعه جویشگر داخلی، ایجاد سیستم عامل داخلی برای تلفن همراه، ایجاد و توسعه سکوی رایانامه‌های داخلی به وزارت ارتباطات محول شده است.

از سوی دیگر وزارت دفاع، وزارت صنعت، وزارت امورخارجه، وزارت اطلاعات، مرکز ملی فضای مجازی، معاونت علمی رئیس جمهور، مرکز مدیریت راهبردی افتا، قوه قضائیه، سازمان برنامه و بودجه و نیز شورای عالی فضای مجازی در زمینه اقدامات کلان شبکه ملی اطلاعات، مسئولیتهایی دارند و برخی از اقدامات به صورت مشترک به نهادهای متولی واگذار شده است.

به عنوان مثال در زمینه اجرای طرح ساماندهی VPN ها و فناوری‌های حاکمیت گریز، وزارت ارتباطات، وزارت اطلاعات و قوه قضائیه مسئولیت دارند و بومی سازی تجهیزات مورد نیاز امن سازی خدمات ارتباطی و پایه کاربردی شبکه ملی اطلاعات به معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت دفاع محول شده است.

۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۸
کد خبر: 3748

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha