به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از دنیای اقتصاد نظرسنجیهایی که طی ماههای اخیر درباره میزان آرای احتمالی جو بایدن و ترامپ انجام شده، بایدن جلوتر از رقیب خود بوده، یعنی بر مبنای این نظرسنجیها، شانس او برای پیروزی در انتخابات بیشتر است. وضعیت کنونی برای بسیاری از لیبرالها وضعیتی آشناست. سال ۲۰۱۶ نیز در نظرسنجیها هیلاری کلینتون از ترامپ جلوتر بود و در آن زمان تصور میشد او پیروز خواهد شد، اما چنین نشد. البته به نظر میرسد وضعیت حالا با سال ۲۰۱۶ کاملا متفاوت است. خوشبینی زیاد به پیروزی خانم کلینتون در سال ۲۰۱۶ بر جلوتر بودن وی در نظرسنجیهای ملی از ترامپ مبتنی نبود. در آن زمان دو عامل بر این دیدگاه اثر گذاشتند عامل اول روش پر نقص نتیجهگیری درباره نحوه رقابتهای ایالتی و عامل دوم درک ناصحیح از وضعیت آرای الکترال بود.
درحالحاضر پیشبینیکنندگان به این دلیل معتقدند بایدن پیروز خواهد شد که میزان آرای او در سطح ملی بسیار بالاتر از ترامپ است. البته عدم قطعیت همچنان وجود دارد، زیرا با آنکه بایدن از ترامپ آرای بالاتری دارد و طی ماههای اخیر همواره این وضعیت حفظ شده اما ممکن است شرایط تغییر کند و آرای ترامپ افزایش یابد. همچنان مشخص نیست آیا سازمانهای فعال درحوزه نظرسنجی میتوانند گرایش رایدهندگان در ایالتهای مهم را با دقت مشخص کنند یا نه و نیز باید دید تعداد آرای الکترال ترامپ و بایدن در نهایت چه میزان خواهد بود.
در پیشبینی نتیجه انتخابات بر مبنای نظرسنجی، دو عامل مهم وجود دارد؛ نخست آنکه برای درک دیدگاه عمومی درباره دو نامزد به نظرسنجیها توجه میشود و دوم آنکه برای پیشبینی نتیجه، یک مدل ساخته میشود. برای این کار از نظرسنجیها و گاه دیگر دادهها استفاده میشود و نتیجه کار این است که میتوان از نظرسنجی به پیشبینی رسید.
عقل سلیم حکم میکند که ۵ درصد جلوتر بودن بهتر از ۲ درصد جلو بودن است و جلو بودن در ماه اکتبر بهتر از جلو بودن در ماه ژوئیه است، اما برای پیشبینی دقیق ضروری است این دیدگاهها به شکل فرمول بیان شوند. سال ۲۰۱۶ طبق برخی مدلها هیلاری کلینتون شانس بسیار بالایی برای پیروزی داشت. روز انتخابات، نظرسنجی نیویورکتایمز شانس پیروزی او را ۸۵ درصد و نظرسنجیهافینگتون پست شانس او را ۹۸ درصد اعلام کرد. تفاوتها از مدلسازیهای مختلف نشأت میگیرد، نه از آنچه نظرسنجیها نشان میدهند.
هافینگتون پست به انتخابات بهعنوان رایگیری و رقابت در ۵۰ ایالت نگاه میکرد و انحرافهایی نسبت به نظرسنجی میتواند رخ دهد، اما این انحرافها تنها به شکل مستقل رخ میدهند. بنابراین اگر شانس ترامپ برای کسب آرا در ایالتهای پنسیلوانیا ۳۵ درصد، در کارولینای شمالی ۴۰ درصد، در فلوریدا ۴۰ درصد و در جورجیا ۴۵ درصد بود مدلهافینگتون پست فرض را بر این میگذاشت که شانس ترامپ برای پیروزی در این ایالتها به شدت پایین است.
درحالحاضر همه معتقدند در مدلهای کنونی فرض بر این است که نظرسنجیها خطا دارند و دیدگاه مردم با گذشت زمان تغییر میکند و این دو با هم مرتبط هستند. تفاوت دیگر انتخابات امسال با انتخابات سال ۲۰۱۶ این است که میزان جلوتر بودن بایدن از ترامپ بسیار بالاتر از میزان جلو بودن هیلاری کلینتون از ترامپ در سال ۲۰۱۶ است. در واقع در تمام دوره مبارزات انتخاباتی میزان جلو بودن بایدن بیش از ترامپ بوده و نیز اکنون که کمی تا انتخابات باقی ماند، این وضعیت حفظ شده است در نتیجه زمانی برای تغییر دیدگاه رایدهندگان وجود ندارد.
نظر شما