به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد،سایت اقتصاد ۲۴ نوشت: بازار برنج در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ شاهد افزایش عرضه و به تبع آن کاهش قیمتها بود. در سال گذشته به دنبال افزایش تولید برنج و همچنین حذف ممنوعیت واردات، قیمت برنج ایرانی کاهش پیدا کرد، اما به رغم کاهش قیمتها شاهد کاهش تقاضا در این بخش بودیم و گزارشها حاکی از این بود که برنج روی دست کشاورزان مانده است.
این در حالی است که به نیمه دوم سال ۱۴۰۲ و زمان ورود برنجهای تازه برداشت شده ایرانی نزدیک میشویم. یکی از کشاورزانی که در زمینه کشت و فروش برنج در شمال کشور فعال است درباره وضعیت امسال تولید برنج گفت: امسال هزینههای کاشت برنج خیلی افزایش یافته و با وجود هزینههای بالا هیچ سودی کسب نمیکنیم این در حالی است که هنوز خیلی از کارخانهها پر از برنج است و برنج مانده هم خریدار ندارد بر همین اساس پیشبینی میشود میزان تولید امسال کاهش یابد.
سید رامین میرقربانی تولیدکننده و توزیع کننده برنج در گیلان نیز میگوید: با توجه به حضور دلالان در این بازار باید منتظر نوسان قیمت برنج در اوایل مهرماه سال جاری باشیم. هرچند هنوز قدرت مالی مردم ضعیف بوده و ترمیمی صورت نگرفته، اما چون پای دلال به بازار باز شده قطعاً شرایط قیمت برنج در نیمه دوم سال متغیر خواهد شد.
میرباقری با اشاره به گرانی برنج در سال گذشته گفت: تقاضای خرید برنج نیم دانه در سال گذشته افزایش داشت، اما امسال مردم توان خرید همین برنجهای نیم دانه را نیز ندارند. هنوز توان مالی مردم ترمیم نشده است و همین موضوع برنج را از سبد غذایی اکثر مردم حذف کرده و حتی قدرت خرید برنج نیم دانه را هم ندارند و روی دست تولید کننده مانده است.
نظر شما