به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، وهب رامزی هنرمند عکاس به تازگی سلسله عکسهایی از کتابی در کتابخانه ملی نیویورک در مورد فلسطین و اشغالگری رژیم جعلی اسرائیل منتشر کرده که این موضوع را از دل تاریخ با عکس و تصویر بررسی کرده است.
امروز که در جریان اصلی جنگ بین فلسطین و رژیم غاصب اسرائیل هستیم شاید بتوان به نکات جذابی درباره یک کتاب خاص اشاره کرد.
در کتابخانه ملی نیویورک کتاب مصور تاریخیای با موضوع فلسطین موجود است. ترجمه عنوان این کتاب «مناظر زیبای فلسطین» یا «فلسطین زیبا» نام دارد، البته در ترجمهای دیگر «فلسطین تصویری» نیز معنی میشود.
بر روی جلد این کتاب عکسی از «قبه الصخره» است که با تکنیک کندهکاری روی چوب یا فلز ساخته شده است.
این کتاب جلد اول از سفرنامه به غرب آسیا، شمال آفریقا و شرق مدیترانه است. تصاویر این کتاب مصور شامل زندگی مردم، مناظر طبیعی و اماکن مهم این کشور است. تصاویری از این کتاب در گزارش موجود است که در ادامه خواهید دید.
شتربانی در حال استراحت و مردانی در حال زراعت منظرهای از اطراف شهر «بیت المقدس»
کوه زیتون از بالای خانهای در جنوب غربی بیت المقدس
مردان و زنان مرواریدکار مشغول به تسبیحسازی در کارگاه مرواریدکاری بیت اللحم
نویسنده اروپایی خاطر نشان میکند که زنان فلسطین هنور هم حجاب دارند و بسیار زیبا هستند.
نویسنده ادامه میدهد: «بازار بزرگ تاجران نفت «خان عزیز» در نزدیکی دروازه دمشق است که آفتاب زیبایی درون آن میتابد»
خرمنگاهی روستایی، نشان دادن سورتمه کوبندهای که گاوها در حال کشیدن آن هستند و دهقانانی که کاه را از علات با یک چنگال جدا میکنند. کلبههای روستا از گل و آجرهای آفتابخورده تشکیل شدهاند که سقفشان با تیرهای درخت خرما پوشیده شده است. لکههای تیره روی دیوارهای گلی نشاندهنده ساخته شدند خانهها از سرگین و کاه است.
یک چاه آب در کنار جاده زیر سایه یک درخت آب را توسط کوزههایی که به چرخی به نام «ساکیه» وصل شدهاند بالا میآورند.
نویسنده در باب این عکس توصیف میکند:« پیادهروی در فلسطین زیبا با سایهای از نخلها، درختان تمر و نخل و درختان سدر و با آب روانش یکی از لذتبخشترین مکانهایی است که تا حالا به چشم دیده است.»
در نهایت باید گفت «فلسطین زیبا» در ۶۲۶ صفحه با صدها تصویر در سال ۱۸۸۱ توسط یک ناشر آمریکایی منتشر شده است. این اتفاق در حالی است که اسم منحوس و جعلی «اسرائیل» در سال ۱۹۴۸ ساخته شده است.
نظر شما