به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از خبرگزاری شفق، عبدالمجید عطار وزیر انرژی الجزایر و رئیس دورهای اوپک گزارش داد بازار نفت به دلیل افزایش موارد ابتلا به کووید ۱۹ با وضعیت پرمخاطرهای روبرو شده است. در واکنش به این تحولات، عربستان سعودی، عراق، روسیه و الجزایر از تمدید محدودیت عرضه فعلی ۷.۷ میلیون بشکه در روز حمایت کردهاند.
حضور عراق در میان حامیان تمدید محدودیت عرضه با توجه به گزارشهایی که پیشتر درباره عدم تمایل بغداد برای ادامه کاهش چشمگیر تولید منتشر شده بود، تعجبآور است. با این حال عراق، امارات متحده عربی و کویت گزارشها درباره مخالفتشان با کاهش بیشتر تولید نفت را تکذیب کردهاند. طبق توافق آوریل، محدودیت عرضه اوپک پلاس از ژانویه به میزان حدود دو میلیون بشکه در روز تسهیل خواهد شد.
اما ابهاماتی که در زمینه وضعیت همهگیری کووید ۱۹ و تقاضا برای نفت وجود دارد، باعث شده اوپک پلاس حتی گزینه کاهش بیشتر تولید را بررسی کند. وال استریت ژورنال اواسط هفته جاری گزارش داد که عربستان سعودی در میان کشورهایی است که نه تنها به دنبال معکوس کردن توافق آوریل و تمدید محدودیت عرضه ۷.۷ میلیون بشکه در روز هستند بلکه در حال بررسی کاهش بیشتر تولید در واکنش به روند نزولی قیمتهای نفت است.
در حال حاضر قیمت نفت نصف سطح قیمت موردنیاز عربستان سعودی برای متوازن کردن بودجهاش است. وضعیت سایر تولیدکنندگان نفت خاورمیانه که اتکای بالایی به درآمدهای نفتی دارند، بهتر از تولیدکننده شماره یک اوپک نیست. افزایش تولید نفت لیبی پس از رفع محاصره تأسیسات نفتی و آتشبس گروههای مخالف در این کشور هم به اقدام اوپک و متحدانش برای بازنگری سیاست تولیدشان ضرورت بیشتری بخشیده است.
بر اساس گزارش اویل پرایس، اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیشبینی کرد با توجه به قیمت پایین نفت و محدودیت عرضه چشمگیر اوپک پلاس، مجموع درآمد صادرات نفت اعضای اوپک در سال ۲۰۲۰ به ۳۲۳ میلیارد دلار بالغ خواهد شد که پایینترین میزان در ۱۸ سال اخیر خواهد بود. این گروه سال میلادی گذشته ۵۹۵ میلیارد دلار درآمد از صادرات نفت داشت.
نظر شما