به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، این اتهامات در شرایطی مطرح میشود که روابط بین مسکو و غرب، پس از حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ و حمایت اتحادیه اروپا از کییف تیره شده است.
آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان گفت: تحقیقات جدید دولت نشان داده که گروهی به نام APT۲۸، اعضای حزب سوسیال دموکرات را هدف حمله سایبری قرار داده است.
وزیر خارجه آلمان در سفر به استرالیا، به خبرنگاران گفت: این گروه هکری توسط سرویس اطلاعات نظامی روسیه، هدایت میشود. به عبارت دیگر، این یک حمله سایبری روسیه به آلمان بوده و کاملا غیرقابل تحمل و غیرقابل قبول است و تبعاتی در پی خواهد داشت.
گروه APT۲۸ که به Fancy Bear هم معروف است، متهم است دهها حمله سایبری در کشورهای سراسر جهان انجام داده است. اما روسیه منکر دست داشتن در چنین اقداماتی شده است.
حمله هکری به حزب اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، سال گذشته افشا شد. طبق اعلام برلین، هکرها از آسیب پذیری شناخته شده در اوت لوک مایکروسافت استفاده کرده بودند تا به حسابهای ایمیل رخنه کنند.
برلین روز جمعه، کاردار سفارت روسیه را به خاطر این واقعه احضار کرد. سفارت روسیه در آلمان اعلام کرد نماینده این کشور قاطعانه اتهامات مربوط بهدست داشتن ساختارهای دولتی روسیه در این واقعه را رد کرد و آن را غیرمستند و بیاساس دانست.
نانسی فیزر، وزیر کشور آلمان گفت: این عملیات سایبری توسط سرویس اطلاعات نظامی روسیه سازماندهی شده بود و در سال ۲۰۲۲ آغاز شد و شرکتهای آلمانی در بخشهای تسلیحاتی و هوا فضا را هم هدف قرار داد.
او در کنفرانس خبری مشترک در پراگ با ویت راکوسان، همتای چک خود گفت: چنین حملات سایبری، تهدیدی برای دموکراسی، امنیت ملی و جوامع آزاد ما هستند. فیزر افزود: ما دوباره از روسیه میخواهیم که این فعالیتها را متوقف کند.
مقامات دولت چک هم اعلام کردند شماری از موسسات دولتی این کشور هم با بهرهبرداری از آسیب پذیری اوت لوک مایکروسافت، در سال ۲۰۲۳، هدف حملات سایبری قرار گرفتهاند که APT۲۸ عامل آنها بوده است.
وزیر کشور جمهوری چک گفت: زیرساختهای کشورش اخیرا دهها مورد از این حملات را تجربه کرده است.
جوزپ بورل، مسئول روابط خارجی اتحادیه اروپا گفت: اتحادیه اروپا از طیف کامل اقدامات برای جلوگیری، بازدارندگی و واکنش به رفتار بدخواهانه روسیه در فضای سایبری استفاده خواهد کرد. وی افزود: نهادها، آژانسها و نهادهای دولتی در سایر کشورهای عضو از جمله در لهستان، لیتوانی، اسلواکی و سوئد در گذشته، هدف حمله APT۲۸ قرار گرفتهاند.
یکی از برجستهترین حملاتی که به گروه APT۲۸ نسبت داده شده است، حمله سایبری سال ۲۰۱۵ به پارلمان آلمان (بوندس تاگ) بود که شبکه رایانهای آن را فلج کرد و رفع آن روزها به طول انجامید.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۰ تحریم هایی را علیه افراد و نهادهای مرتبط با گروه APT۲۸ به دلیل این واقعه، اعمال کرد.
نظر شما