‌تورم مواد غذایی چطور به کمترین رقم ۴ سال اخیر رسید

مرکز آمار ایران اعلام کرده که در اردیبهشت امسال تورم مواد غذایی به کمترین میزان ۴ سال اخیر رسیده اما این کار چگونه انجام شده است؟

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، بر اساس گزارش مرکز آمار ایران در اردیبهشت امسال متوسط افزایش قیمت مواد غذایی نسبت به اردیبهشت سال گذشته (تورم نقطه به نقطه) به ۲۲.۷ درصد رسید که تقریبا در ۴ سال اخیر کمترین رقم است.

وزارت جهادکشاورزی در این باره اعلام کرده است که این موفقیت به دلیل افزایش تولید و مدیریت عرضه بوده ، که علاوه بر تامین نیاز داخل در برخی محصولات پروتئینی صادر کننده هم هستیم مثلا در محصولاتی مانند مرغ و تخم مرغ نیاز مردم کاملا تأمین شده و روزانه بالغ بر ۱۰۰۰ تن صادر می‌کنیم. سال گذشته تولید گندم نیز به رقم ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسید که بیش از ۴ میلیون تن بیشتر از سال ۱۴۰۱ بود و این افزایش تولید در سال جاری نیز محقق خواهد شد.همچنین در سال گذشته بیش از یک میلیارد دلار محصولات کشاورزی صادر شد و با کاهش یک میلیارد دلاری واردات، تراز تجاری این بخش بیش از ۲میلیارد دلار بهبود یافته که یقینا باعث رشد اقتصادی بخش کشاورزی در سطح ملی شده است.برپایه ارزیابی ها، توزیع موثر و مفید نهاده‌ها ، ترویج و آموزش بهره برداران ،برنامه‌ریزی قابل رصد و پیگیری در حوزه کشاورزی حاکم و سبب کاهش تورم در بخش تولید مواد غذایی شده است.با توجه به سیاست رسمی دولت سیزدهم مبنی بر اقتصاد مردم‌پایه که از سوی شهید آیت الله رئیسی ابلاغ شده بود، نقش وزارت جهادکشاورزی نیز حمایتی، پشتیبانی کارها و رفع موانع از تولید بوده که سبب افزایش چشمگیر تولید مواد غذایی شده است.از سوی دیگر بر اساس وزن‌های سبد کالا و خدمات مصرفی خانوار ، نزدیک به ۷۱ درصد از کالا و خدمات مصرفی مردم معاف از مالیات بر ارزش افزوده هستند.

۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۲
کد خبر: 55817
منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha