به گزارش گروه صنعت و بازرگانی پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد،، حسن منتظر تربتی در مراسم گازرسانی به استان فارس با بیان اینکه از سال ۴۹ که تولید گاز در کشور آغاز شده رشد قابل توجهی را شاهدیم، اظهار داشت: اتفاقات خوب پارس جنوبی باعث افزایش تولید و پشتوانه صنعت گاز کشور شد.
وی افزود: اساس بند «ق» بر این بود که ار محل جلوگیری از سوختن فرآوردهها برای توسعه گازرسانی استفاده شود.
مدیر عامل شرکت ملی گاز با بیان اینکه ۳۴ میلیارد لیتر سوخت مایع در نیروگاه ها، شهر و روستا و واحدهای صنعتی در خال سوختن بوده، افزود؛ ما باید از سوختن این میزان فراورده جلوگیری و تماما به شبکه گاز متصل میکردیم و منابع مالی میز از طریق جایگزینی با گاز تامین میشد.
تربتی گفت؛ در سال ۹۲ طرح جایگزینی را آغاز کردیم و هر سال میزانی سوخت مایع حذف و گاز جایگزین شد.
وی خاطر نشان کرد: پیشبینی میکنیم تا ۱۴۰۲ بطور کامل از سوختن ۳۴ میلیارد لیتر سوخت مایع جلوگیری شود.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه با گازسوز شدن نیروگاههای ایرانشهر و چابهار تقریبا مصرف سوخت مایع در کشور صفر میشود، اظهار داشت: تاکنون با مصرف سالانه ۳۴ میلیارد لیتر فرآورده، در واقع حدود ۱۱ میلیارد دلار منابع مالی سوخت میشد که توانستیم به مرور با گاز جایگزین کنیم. بنابراین میتوان گفت تا سال ۹۸، ۱۱ میلیارد دلار درآمد کسب کنیم و نهایتا تا پایان سال ۱۴۰۲ به ۲۸ میلیارد دلار درآمد خواهیم رسید و پس از آن نیز هر سال ۶ میلیارد دلار برای دولت درآمد ایجاد خواهد شد.
وی گفت: اگر روال قبل از سال ۹۲ در زمینه مصرف فرآورده ادامه پیدا میکرد امروز باید ۱۵۰ میلیارد لیتر فراورده در نیروگاهها سوزانده که علاوه بر مباحث زیست محیطی به لحاظ اقتصادی نیز معضلاتی ایجاد میشد. اما اکنون علاوه بر جلوگیری از واردات، صادرکننده فرآورده هستیم.
انتهای پیام/
نظر شما