به گزارش گروه کشاورزی و صنایع غذایی پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، مهرماه سالجاری کمیسیون اقتصاد دولت در "لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم" تصمیم گرفت تا کلیه معافیتهای بخش کشاورزی و زیر بخشهای آن را حذف کند. طبق این مصوبه درآمد مشمول مالیات سالانه اشخاص حاصل از فعالیتهای بخش کشاورزی (کلیه زیربخشها) تا یکصد میلیون تومان به نرخ صفر و مازاد آن طبق مقررات فصول پنجم و هفتم این باب، مشمول مالیات میشود.
همچنین؛ مقرر شده است تا تدقیق و تنظیم اعمال ضرایب هر کدام از زیر بخشها توسط وزارت امور اقتصاد و دارایی با همکاری وزارت جهاد کشاورزی تهیه و به تصویب هیات وزیران برسد.
این درحالی است که طبق مفاد ماده 81 قانون مصوب اسفندماه 66 و اصلاحیه بعدی آن درآمد حاصل از کلیه فعالیتهای کشاورزی و دامپروری از پرداخت مالیات معاف است.
پیشتر علی خانمحمدی، عضو هیات مدیره مجمع ملی خبرگان کشاورزی ایران، در گفتوگو با ایلنا گفته بود نمایندگان مجلس تنها 2 هفته طلایی را فرصت دارند تا اقدام موثر برای جلوگیی از طرح این مصوبه در مجلس اقدام کنند.
به گفته وی؛ که اگر کشاورزان نتوانند از حقوق قانونی خود دفاع کنند کار از کار گذشته و مجبور به پرداخت مالیات خواهند شد.
تعطیلات اجباری کرونا موجب شد کشاورزان زمان بیشتر برای دفاع از آنچه حقوق حقه خود میدانند پیدا کنند. علیقلی ایمان، نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران ایران، در گفتوگو با خبرنگار ایلنا از بسیج سراسری کشاورزان برای رایزنی با نمایندگان مناطق خود خبر داد که تا حد امکان از طرح این مصوبه در مجلس جلوگیری یا در صورت طرح، مانع از تصویب آن شوند.
وی با اشاره به مشکلات اخیر اقتصادی کشور، افزود: مشکلات اقتصادی کشور که ناشی از تحریمها و شیوع ویروس کرونا است زندگی اقشار کم درآمد از جمله کشاورزان را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
ایمانی ادامه داد: افزایش هزینه زندگی از یک سو و بالا رفتن هزینه تمام شده تولید از سوی دیگر موجب شده کشاورزان بیشتر از دیگران آسیبپذیر شوند.
وی دریافت مالیات از کشاورزان را انتظار غیر معقول در شرایط فعلی دانست.
ایمانی یادآور شد: در تمام دنیا حتی در کشورهای که شرایط اقتصادی مناسبی دارند، سیاست دولتها حمایت از بخش کشاورزی است چراکه به خوبی میدانند حمایت از این بخش به معنی حفظ امنیت غذایی است.
به گفته وی؛ در حال حاضر نامتناسب بودن درآمد با هزینههای زندگی موجب شده فرزندان کشاورزان بسیاری از مشاغل کاذب مانند سیگار فروشی را به کار کشاورزی ترجیح دهند.
ایمانی با تاکید بر اینکه متوسط سن کشاورزان بالا رفته است، این اتفاق را خطری بزرگ برای حفظ امنیت غذایی کشور در آینده توصیف کرد.
وی متوسط سن کشاورزان در کشور را 55 سال عنوان کرد که هر ساله رو به افزایش است.
ایمانی اظهار کرد: در ایران کشاورزی تبدیل به فعالیت اقتصادی با سود اندک شده است که جاذبهای برای جوانان ندارد.
وی تصریح کرد: در این شرایط دریافت مالیات میتواند خروج بیشتر جوانان از مشاغل کشاورزی به همراه داشته باشد که فاجعه بار خواهد بود.
انتهای پیام/
نظر شما