طرح جامع فولاد کشور؛ راهگشای زنجیره فولاد

هفته گذشته کلیات نسخه جدید طرح جامع فولاد و پیشنهاد ارائه مشوق برای سرمایه گذاری در زنجیره فولاد تصویب شد واین مصوبه عاملی شد تا بالاخره پس از سال هاکش وقوس فراوان ؛ فولاد کشورصاحب یک سند چشم انداز وبرنامه ای بعنوان نقشه راه شود.

به گزارش گروه صنعت پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، به نقل از روابط عمومی شرکت ملی فولاد ایران؛ اهمیت این مصوبه در این بود کلیات نسخه جدید و به روز شده طرح جامع فولاد ؛ با حضور اسماعیلی معاون امور معادن و صنایع معدنی ؛ زرندی معاون طرح و برنامه وزارت صمت و غریب پور رئیس هیئت عامل ایمیدرو مصوب شد و بر اجرایی شدن آن صحه گذاشتند ومقرر شد که ازسوی تمامی ذینفعان خصوصی ودولتی به اجرا درآید.

آنچه که مسلم است صنعت فولاد دراین سال ها بخاطر نداشتن یک برنامه مدون وجامع دچاریک سردرگمی اساسی شده بود واین سرگردانی باعث هدررفت سرمایه های مالی فراوان وتولید محصولاتی شده بود که شاید بعضا تااین حد مورد نیازکشور نبوده وازطرف دیگر ؛ تولید برخی محصولات جدید فولادی نیزمغفول مانده بود.

با تصویب این طرح ؛ علاوه برساماندهی زنجیره فولاد بر توازن زنجیره فولاد از اکتشاف تا تولید شمش تمرکزشده و با اجرای آن منافع ذینفعان نیزتامین خواهد شد.حسن بزرگ ومهم اجرای این طرح این است که منبعد سرمایه گذاران می توانند با استفاده از همه ظرفیت های قانونی موجودشامل اسناد بالادستی ، سند راهبرد ملی و قوانین موجود ؛ منطبق با مفاد طرح جامع فولاد کشوراقدام به سرمایه گذاری کنند که ازاین رهگذر اتلاف سرمایه ها ی ملی بشدت کاهش خواهد یافت.

نکته مهم واساسی دیگرکه اجرای طرح جامع فولاد برای این صنعت بدست خواهد آورد این است منبعد باتکبه برتوان فکری ودانش فنی متخصصین ایرانی ؛ بومی سازی قطعات وماشین سازی دراولویت قرارخواهد گرفت وبعنوان یک امر مهم دردستور کارخواهدبود.
نکته مغفول مانده درخصوص طرح جامع فولاد کشور این بود ؛ که براساس این طرح ؛ تا قبل از چشم انداز سال ۱۴۰۴ به برنامه ۵۵ میلیون تن فولاد خام می رسیم واکنون که موازنه کامل در زنجیره فولاد ایجاد شده دیگر نیازی به صدور مجوز احداث کارخانه گندله ، کنسانتره ، آهن اسفنجی و فولاد نیست.

موضوع تحقیق و توسعه به عنوان یکی دیگراز مهمترین بخش های صنعت فولاد ؛ خوشبختانه در طرح جامع فولاد لحاظ شده است ؛ با توجه به اینکه مجموعه بزرگ فولاد در کشور شکل گرفته است ، برای قطعه سازی ، به روز رسانی و تکمیل آن ، همگان باید به عنوان اساسی ترین وظیفه اقدام کنند. ازطرف دیگرتاکنون ارائه مجوز ساخت واحدهای فولادی بدون درنظرگرفتن میزان ونحوه تامین مواد اولیه ، یکی ازبزرگترین مشکل در این صنعت بوده وهست واینکه به سرمایه گذار مجوز احداث واحد کنسانتره ، گندله و آهن اسفنجی بدهیم وبگوییم که تعهدی برای تامین مواد اولیه آن نداریم ، قابل توجیه نیست. ولذا منبعد در صدور مجوزهای توسعه ای ، به شرایط و ظرفیت های کشورنیز توجه لازم خواهدشد.

خوشبختانه برای دستیابی به اهداف طرح جامع فولاد ؛ الزامات قانونی وجود دارد و برای رسیدن به آن نیاز به ۱۴ میلیارد یورو سرمایه گذاری است. که ۵ میلیارد یورو برای تکمیل زنجیره فولاد و ۹ میلیارد یورو برای احداث زیزبناها وزیرساخت هالازم داریم ؛ ولی ازآنجاکه دولت ظرفیت سرمایه گذاری تا این میزان را ندارد ؛ براساسا مفاد طرح جامع فولاد می توان مشوق هایی برای سرمایه گذاری در تکمیل زنجیره تولید فولاد و زیرساخت های آن ارائه کنیم. که لازم است سیاست ها و مشوق های ییشتری در توسعه فناوری ، بومی سازی ، ارزش افزوده و غیره بگذاریم تا بتوانیم صنعت فولاد را جهانی کنیم.

سخن آخر اینکه وقوع این رخداد را باید بفال نیک گرفت چرا که طی سال های گذشته صنعت فولاد ومعدن بدون برنامه وهدفگذاری صحیح رشد وتوسعه بی قواره ای پیدا کرده بود ؛ اما بهرحال وجود یک برنامه هرچند ناقص بهترازنداشتن برنامه وجزیره ای عمل کردن است .حسن طرح جامع فولاد کشور این است که هرساله باتوجه به شرایط واقتضائات زمانی مورد بازنگری قرارخواهدگرفت ونواقص آن برطرف شده ونیازهای کشور درآن درج خواهد شد وازاین طریق درآینده نه چندان دور شاهد رشد وشکوفایی هرچه بهتر صنعت فولاد وزنجیره آن خواهیم بود.

انتهای پیام/

۲۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۷
کد خبر: 1151

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha