به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از بلومبرگ، با وجود شیوع نسبتاً پایین کرونا در امارات در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه، رشد اقتصادی این کشور کمتر از چیزی خواهد بود که پیشتر تصور میشد. بانک مرکزی امارات با بیان اینکه در نتیجه شیوع کرونا، رکودی عمیقتر از حد انتظار گریبان گیر اقتصاد این کشور خواهد شد، پیشبینی خود از رشد اقتصادی این کشور را به ۵.۲ درصد کاهش داد که این برآورد ۱.۶ درصد کمتر از گزارش قبلی بوده است.
امارات متحده قطب اصلی تجارت، حملونقل دریایی و هوایی و گردشگری خاورمیانه محسوب میشود اما تمامی این فعالیتها در نتیجه کرونا با رکود سنگین مواجه شدهاند. به گفته بانک مرکزی امارات، اخلال در زنجیره تأمین، محدودیت فرصتهای صادراتی و کاهش تمایل مصرفکنندگان داخلی به خرج بیشتر فشار زیادی را متوجه اقتصاد دومین اقتصاد بزرگ عربی کرده است.
اقتصاد امارات در سهماهه نخست امسال یک درصد کوچک شد اما رشد بخش نفتی که بخش بزرگی از درآمدهای ارزی این کشور را تشکیل میدهد، منفی سه درصد اندازهگیری شده بود. بانک مرکزی امارات با ابراز امیدواری نسبت به تقویت رشد اقتصادی این کشور در نیمه دوم سال گفته است اقدامات حمایتی و تزریق نقدینگی هم در سطح کشوری و هم در سطح استانی با قدرت ادامه خواهد داشت.
لازم به ذکر است که متوسط رشد اقتصادی سالانه امارات در بازه زمانی ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ معادل ۴.۲۴ درصد بوده است که بالاترین رشد ثبت شده مربوط به رشد ۹.۸ درصدی سال ۲۰۰۰ و کمترین رشد ثبت شده نیز مربوط به سال ۲۰۰۹ با منفی ۵.۲ درصد بوده است.
پیش از این بانک مرکزی امارات اعلام کرده بود اعتبار بسته حمایتی خود از اقتصاد این کشور در برابر ویروس کرونا را دو برابر کرده و به ۲۵۶ میلیارد درهم (۷۰ میلیارد دلار) افزایش داده است. این بسته شامل اقدامات حمایتی از بانکها، ارائه تسهیلات ارزانقیمت به کسبوکارهای کوچک و متوسط و تزریق نقدینگی به بازارهای مالی میشود.
بانک مرکزی امارات همچنین با کاهش نرخ ذخیره بینبانکی به هفت درصد قدرت وامدهی بانکهای این کشور را به ۱۶.۶ میلیارد دلار افزایش داده است.
نظر شما