به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، با توجه به افزایش صعودی تورم، این افزایش مزدها نیز نمیتواند جوابگوی زندگی در دوردستترین نقاط کشور باشد. از سوی دیگر باید در نظر داشت اگر خط فقر در تهران، ۱۴/۴ میلیون تومان باشد در شهرستانها باید حدود ۱۲/۷ میلیون تومان باشد نه کمتر و این نشان میدهد صحبت از افزایش حقوق منطقهای، پیشنهادی منطقی نیست.
خط فقر یا Poverty Line با سبد معیشت خانوادههای کارگری یا همان Cost of Living تفاوت بسیار دارد؛ خط فقر، مرزی حداقلیست که پایینتر از آن نیازهای ابتدایی زندگی حتی در بخش خوراکیها نیز تامین نمیشود و به گفته فرامرز توفیقی (رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور) فرد برای «ادامه حیات» یا اصطلاحاً بقا، نیاز به حمایت دولت و نهادهای حمایتی دارد.
باید گفت که تورم شاخصهای خاص خود را دارد و مهمترین مسئلهای که اکنون در تورم کشور اثرگذار است بحث نوسانات ارزی است.
حتی اظهارات رئیس سابق بانک مرکزی در این زمینه نیز از سوی نمایندگان مردم پاسخ داده شد. ولی اسماعیلی، نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس درباره جلسات شورای حقوق و دستمزد کارگران گفت: صالحآبادی در یکی از آخرین اظهارنظرات خود به عنوان رئیس کل بانک مرکزی گفته بود که افزایش حقوق ۵۷ درصدی که برای کارگران در امسال اعمال شد کفاف سال آینده کارگران را هم میدهد و بانک مرکزی به دلیل تبعات تورمی افزایش حقوق کارگران اجازه این کار در سال آینده را نمیدهد.
البته بلافاصله ما پاسخ ایشان را دادیم و تصریح کردیم که بانک مرکزی اختیاری در تعیین میزان افزایش حقوق کارگران ندارد و شورای حقوق و دستمزد است که باید در این رابطه تصمیمگیری کند.
منبع: رسالت
نظر شما