چرا خودروهای اسقاطی پرطرفدار شدند؟

آغاز طرح جدید برای ثبت نام خودروهای فرسوده از ۲۳ تیر ماه و جایگزینی آن برای خودروهای نو منجر به افزایش قیمت خودروهای اسقاطی شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، طبق برنامه جدید برای نوسازی خودروهای فرسوده مالکان خودروهای اسقاطی می‌توانند با مراجعه به سامانه نوسازی ناوگان خودروهای فرسوده به نشانی nnhk.ir مراجعه و ثبت‌نام کنند تا در اولویت طرح‌های جایگزینی خودروسازان یا اعطای تسهیلات جایگزینی قرار بگیرند.این طرح از شنبه ۲۳ تیر ماه آغاز شده و همچنان ادامه دارد. آنطور که مهران سالاریه رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل‌ونقل کشور می‌گوید: مالکان خودروهای فرسوده می‌توانند با مراجعه به سامانه نوسازی ناوگان خودروهای فرسوده ثبت‌نام کنند. آنها با ثبت‌نام در این سایت، در اولویت طرح‌های جایگزینی خودروسازان یا اعطای تسهیلات جایگزینی قرار خواهند گرفت.

او توضیح می‌دهد: متقاضی تعویض خودرو فرسوده، با وارد کردن اطلاعات خود و خودرو فرسوده از بخش ثبت نیازمندی‌ها، نوع طرح خود اعم از نقدی، تسهیلاتی یا لیزینگی را انتخاب می‌کند و پس از مشخص کردن زمان و بازه قیمتی وسیله نقلیه جایگزین خود، درخواست خود را ثبت نهایی می‌کند. متقاضیان ثبت‌نام شده با فراهم شدن تسهیلات لازم خودرو جایگزین دریافت خواهند کرد.

سن فرسودگی خودروهای شخصی اعم از مدل‌های بنزینی، گازسوز، دوگانه‌سوز و دیزلی تا ۲۰ سال تعیین شده است. خودروهای هیبریدی تا ۲۳ سال بعد تولید برچسب خودرو فرسوده نمی‌گیرند و این عدد برای خودروهای برقی به ۲۵ سال افزایش پیدا می‌کند.

افزایش قیمت خودروهای فرسوده

آن طور که آمارها نشان می‌دهد همگام با اعلام برنامه جدید برای جایگزینی خودروهای فرسوده در هفته گذشته قیمت انواع خودروهای اسقاطی یا کارکرده افزایش یافته است، چرا که صاحبان این خودرو می‌توانند براساس یک برنامه زمان‌بندی شده و با دریافت تسهیلات، خودرو صفر کیلومتر دریافت کنند.

درواقع وجود امتیازهایی برای جایگزینی خودروهای فرسوده منجر به رشد تقاضا برای این خودروها شده و این افزایش تقاضا زمینه‌ای برای رشد قیمت خودروهای فرسوده بوده است.

تازه‌ترین آمارها نشان می‌دهد درحال‌حاضر قیمت خودرو پیکان اسقاطی بین ۵۰ تا ۷۵ میلیون تومان و پرایداسقاطی نیز بین ۱۲۰ تا ۱۴۵ میلیون تومان دادو ستد می‌شود.

در آگهی‌های فروش همچنین پراید صندوق‌دار بنزینی تصادفی مدل ۱۳۸۳ به قیمت ۱۴۶ میلیون تومان و یا سمندای ال که در تصادف از بین رفته است ۱۵۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است.

در یک آگهی فروش دیگر قیمت یک سمند اسقاطی تصادفی که دچار آسیب‌های جدی شده و دیگر قابل استفاده نیست ۲۶۰ میلیون تومان تعیین شده است.

در قانون بودجه ۱۴۰۱ پیش‌بینی شده است که ۱۰ درصد از خودروهای عرضه شده از طریق قرعه‌کشی، به صاحبان خودروهای فرسوده تعلق بگیرد.

ایران‌خودرو، به عنوان یکی از خودروسازان کشور، برای نوسازی ناوگان حمل‌ونقل و کاهش آلایندگی هوا، طرح‌های مختلفی برای تعویض خودروهای فرسوده، در نظر گرفته است.

شرکت سایپا و مونتاژکاران نیز عمدتا بخشی از سبد پیش‌فروش خود را به طرح جایگزینی خودرو فرسوده اختصاص می‌دهد و برای جایگزینی خودروهای فرسوده تسهیلات مالی در نظر می‌گیرند.

به‌عنوان مثال طرح پیش‌فروش کوییک سایپا در تیرماه امسال با اختصاص بخشی از محصولات برای طرح جایگزینی خودرو فرسوده انجام شد. سایپا اواخر خرداد امسال نیز طرح پیش‌فروش محصولات خود را در قالب طرح جایگزینی خودروهای فرسوده پیش برد.

وجود چنین طرح‌هایی که نوعی امتیاز برای دارندگان خودروهای فرسوده محسوب می‌شود عامل اصلی افزایش قیمت خودروهای فرسوده است چرا که دارنده خودرو فرسوده می‌تواند از این طریق از تسهیلات مالی استفاده کند و صاحب یک خودرو صفر کیلومتر شوند.

تعویض خودرو فرسوده طبق جدول تعیین شده برای سن خودرو پیش می‌رود، اما در برخی موارد خاص، مانند نقص فنی غیرقابل تعمیر یا تصادف شدید، خودرو می‌تواند قبل از رسیدن به سن فرسودگی، اسقاط شود.

۲۸ تیر ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۸
کد خبر: 57634

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha