جلسه سران قوا برای بورس موثر است؟

جلسه سران سه قوه روز دوشنبه برای تصمیم‌گیری برای بورس برگزار می‌شود. با توجه به تصمیم‌ها و جلسه پیش روی سران سه قوه باید دید حمایت‌ها از بازار همچنان ادامه دارد یا خیر؟ بازار و مسئولان سازمان در انتظار آن هستند که تصمیم‌های حمایتی به مرحله عمل برسد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از تجارت نیوز؛ قرار بود جلسه سران سه قوه هفته گذشته برگزار شود که به تعویق افتاد و به دوشنبه (۶ اردیبهشت) موکول شد. اکنون سازمان بورس، کارشناسان بازار سرمایه و همچنین سهامداران به دنبال برگزاری و نتایج این جلسه هستند.

برخی از کارشناسان بازار سرمایه با اشاره به جلسه سران قوا معتقد هستند اگر از این جلسه نتیجه نهایی و موثری منتشر شود، می‌تواند در بازار موثر و عامل تحرک باشد اما تاثیر آن در بلندمدت اتفاق می‌افتد.

مهدی رضایتی، کارشناس بازار سرمایه درباره اثرات جلسه سران قوا گفت: بنابر شرایطی که در بازار وجود دارد و با توجه به جلسات و نتایجی که در هفته‌های گذشته مشاهده کردیم، اگر نتیجه‌ای از این جلسه به دست بیاید، مدت زیادی زمان می‌برد تا در بازار اثرگذار باشد.

درباره تاثیرات احتمالی جلسه سران سه قوه در روند بازار، مریم محبی، کارشناس بازار سرمایه معتقد است اثرگذاری این جلسه به نوع اخباری بستگی دارد که از آن به دست می‌آید و مدت طولانی برای اثرگذاری در بازار نیاز دارد.

مریم محبی درباره اثرات برجام در بازار سرمایه توضیح داد: اگر احتمال امضای برجام دوم را با تمام نتایج مثبت آن در نظر بگیریم، با وجود تمام فاکتورهای مثبتی که برای اقتصاد و بازار دارد، زمان زیادی نیاز است تا تاثیری بر بورس داشته باشد.

اگرچه برخی از کارشناسان می‌گویند شرایط بورس بهتر می‌شود اما شرایط چندان مطلوب نیست. در معاملات امروز (شنبه) تعداد نمادهایی که افت قیمت داشتند بیشتر از نمادهای با رشد قیمت است. سهم حقیقی‌ها از فروش‌ بیش‌ از سهم آن‌ها از خرید است. خروج نقدینگی توسط سهامداران حقیقی افزایش یافته و این عوامل نشان‌دهنده نبود اعتماد سهامدارن به بازار است.

بیش از ۱۰۰ نفر از مدیران و کارشناسان بازار سرمایه در آستانه برگزاری جلسه شورای هماهنگی اقتصادی با صدور بیانیه‌ای، راهکارهایی را برای بهبود وضعیت بازار سهام و خروج از بحران کنونی ارائه کردند.

در این نامه، راه‌های متعدد اعتمادسازی و تقویت سرمایه‌گذاری و همچنین پیشنهادهای عملیاتی برای برون‌رفت از شرایط کنونی ارائه شده است. حمایت از تولید، تعدیل نرخ ارز، کنترل نرخ سود سپرده‌های بانکی و تخفیف در نرخ خوراک پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌ها از جمله درخواست‌هایی است که در این نامه ذکر شده است.

کارشناسان بازار سرمایه معتقدند سرمایه‌گذاری در بازار سهام نیازمند صبوری است. سیاست‌های تشویقی که در چند وقت اخیر صحبت‌های زیادی از آن‌ها شده و در نامه اخیر فعالان بازار سرمایه به سران سه قوه هم آمده است، یکی از ابزارهایی است که به عنوان محرک در کنار عوامل موثر دیگر از آن یاد می‌شود. اگر این عوامل و تصمیم‌ها اجرایی شود می‌تواند کمک بزرگی به اقتصاد و بازار سرمایه باشد.

۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۵
کد خبر: 13973

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • IR ۱۱:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۸
      0 0
      واسه سهامهای خودشون دولتیا موثره موثره