به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از دنیای اقتصاد؛ درحالی که یک ماه پیش از ارائه و تدوین لایحه بودجه، رئیسجمهوری۱۰ فرمان احیای بورس را صادر کرد و احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی آن را برای پیوست به بودجه به سازمان برنامهوبودجه کشور ارسال کرد، اما مسعود میرکاظمی، رئیس این سازمان آن موارد ۱۰گانه را به مجلس نفرستاد. در این میان نمایندگان مجلس هم پیشنهادهای مختلفی را برای بهبود و تثبیت بازار سرمایه به کمیسیون تلفیق ارائه دادند که تا کنون سه پیشنهاد به تایید این کمیسیون رسیده و مصوب شده است. به گفته زارع، نمایندگان مجلس برای حمایت از تولید و بازار سرمایه، در قسمت مصارف بودجه پیشنهادهایی دادهاند که در صورت تصویب، مکمل پیشنهادهای ۱۰گانه دولت درباره بورس خواهد بود. سخنگوی کمیسیون تلفیق گفت که حتما مصوبات کمیسیون تلفیق در راستای تقویت بورس و احیای حقوق سهامداران خواهد بود.
بنا به اطلاعات موجود، پنجشنبه گذشته نیز پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و محسن علیزاده، رئیس کمیته بازار سرمایه مجلس در دیدار با جمعی از فعالان بازار سرمایه خواستار حذف شاخص کل از فرمول محاسبه ارزشگذاری بازار، حذف قیمتگذاری دستوری و حذف یکباره دامنه نوسان شدند.
سن بازنشستگی افزایش پیدا نمیکند
به گفته سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال آتی، اعضای این کمیسیون با درخواست دولت درباره افزایش ۲ ساله سن بازنشستگی کارکنان دولت موافقت نکردند. دولت به منظور جلوگیری از تشدید بحران ناترازی صورتهای مالی صندوقهای بازنشستگی و به دلیل آنکه این صندوقها در آستانه ورشکستگی هستند در لایحه بودجه سال آتی پیشنهاد داده بود تا سن بازنشستگی کارمندان دولت دو سال افزایش یابد و مبنای محاسبه سنوات و پاداش بازنشستگی نیز سه سال آخر کار کارمندان باشد، اما کمیسیون مجلس به این علت که نمیتوان در لایحه بودجه که صورت مالی یک سال دولت را تصویب میکند برای دو سال تصمیم گرفت، با این درخواست دولت موافقت نکرد. رحیم زارع در پاسخ به این سوال که مجلس چه برنامهای برای تقویت منابع صندوقهای بازنشستگی دارد؟ گفت: مصوب شد تا ۹۰ هزار میلیارد تومان از محل فروش شرکتهای بورسی و غیربورسی تامین و در وجه صندوقهای بازنشستگی به ویژه صندوق تامین اجتماعی کارسازی شود.
به گفته زارع، برای صندوق بازنشستگی کشوری و لشگری ۱۳۰ همت در لایحه پیشبینی شده و مجموعا در لایحه بودجه ۱۴۰۱ در حدود ۲۱۹ همت برای حمایت از صندوقهای بازنشستگی در نظر گرفته شده است.
ارائه مجوز فروش نفتخام به اشخاص
صدور مجوز فروش نفتخام و میعانات گازی به اشخاص، یکی دیگر از مصوبات کمیسیون تلفیق بود.
به گفته زارع، به دولت اجازه داده شد با درخواست دستگاههای اجرایی از جمله صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشگری و سازمان تامین اجتماعی از طریق شرکت ملی نفت نسبت به تحویل نفتخام و میعانات گازی صادراتی به اشخاص معرفی شده توسط دستگاههای اجرایی پس از تایید اشخاص توسط وزارت نفت براساس قیمت روز صادراتی اقدام کند.
زارع درباره پیشبینی درآمدی دولت و چگونگی هزینهکرد این درآمد نفتی گفت: مقرر شد که معادل ۵/ ۴ میلیارد یورو نفتخام به عنوان تهاتر بابت بدهی به شرکتهای دولتی داده شود که سهم صندوق ملی نفت و صندوق توسعه از آن کسر نخواهد شد، اما ۵/ ۵ میلیارد یورو دیگر نیز پیشبینی شده است که ۴۰ درصد از آن منابع باید به حساب صندوق توسعه و ۵/ ۱۴ میلیارد یورو دیگر نیز صرف توسعه زیرساختهای هر استان در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی شود. بنا به اظهارات زارع، اشخاص متقاضی خرید نفتخام با معرفی از سوی دستگاههایی که از دولت طلبکارند، میتوانند نفتخام را به نرخ صادراتی روز خریداری کنند.
معافیت ۲۰درصدی مالیاتی کارگاهها
همچنین کمیسیون تلفیق تصویب کرد تا بیمه کارفرمایان برای کارگاههایی که حداکثر ۵ نفر کارگر دارند و ۵ سال یا کمتر از فعالیت آنها میگذرد، مشمول معافیت بیمه ۲۰ درصدی شوند. به گفته زارع، کارگاههایی که بیش از ۵ سال و از ۵ کارگر بیشتر در اختیار دارند، ۳ درصد کمتر مشمول معافیت بیمه در سال ۱۴۰۱ میشوند.
تعیین تکلیف نرخ برق صنایع انرژیبر
به گفته وی، وزارت نیرو مکلف شد متوسط بهای انرژی برق تحویلی به صنایع فولادی، آلومینیوم، مس و فلزات اساسی و کانیهای فلزی و واحدهای پالایشگاهی و پتروشیمی را بر مبنای متوسط نرخ خرید انرژی برق از نیروگاههای دارای قرارداد تبدیل انرژی محاسبه و دریافت کند.
افزایش سرمایه بانکها
زارع افزود: در رابطه با صندوق کارآفرینی امید که دولت در لایحه به عنوان صندوق پیشرفت عدالت ایرانیان آن را تغییر نام داده است، ۳۱ واحد تابعه استانی، منابع درآمدی و واحدهای استانی را از محل درآمد ردیفها و جداول بودجه سنواتی و همچنین فروش اموال منقول و غیرمنقول مازاد سهم استانها، حقوق دولتی معادن ۲۰ درصد از اعتبارات قانون متوازن و همچنین قانون هدفمندی یارانهها در راستای حمایت از تولید به عنوان کمکهای بلاعوض بخش غیردولتی، منابع صندوق پیشرفت عدالت ایرانیان تامین شود.
به گفته وی به روسای دستگاههای ملی، استانداران اجازه داده شد که اموال و داراییهای منقول و غیرمنقول مازاد دولتی خود را که در اختیار دستگاههای دولتی و موسسات تابعه دارند، پس از تایید کارگروههای استانی و مصوبه هیات وزیران از طریق مزایده عمومی در بورس کالا و به صورت الکترونیک در سامانه به فروش رسانده و منابع را به صندوق پیشرفت عدالت ایرانیان واریز کنند. امروز تنها بخش درآمدی صندوق پیشرفت عدالت ایرانیان را مورد بررسی قرار دادیم و بخش دیگر یعنی بخش هزینهای پس از تصویب اطلاعرسانی خواهد شد. وی افزود: به دولت اجازه داده شد تا سقف ۳۵ همت از سهام و سهمالشرکه خود را در شرکتهای دولتی و اموال منقول و غیرمنقول به فروش برساند. این بند برای افزایش سرمایه بانکها و صندوق کارآفرینی امید یا صندوق پیشرفت عدالت ایرانیان بوده و ۳ برابر آن باید توسط بانکها تحت عنوان تسهیلات به حوزه حمایت از تولید و اشتغال پرداخت شود.
خرید خدمت سربازی قطعی نیست
زارع درباره خرید خدمت سربازی برای مشمولان خارج از کشور نیز گفت: بیشتر نمایندگان به خرید خدمت سربازی مشمولان غایب خارج از کشور رای دادند، چرا که نمیتوانستند به کشور بازگردند، این امر برای مشمولان غایب خارج از کشور به منظور تعیین تکلیف وضعیت نظام وظیفه انگیزه ایجاد میکند، البته این موضوع هم نهایی نیست و پس از هماهنگی با ستاد نیروهای مسلح باید در صحن علنی مجلس رای بیاورد.
نظر شما