به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل ازخبرگزاری دانشجو؛ بالاخره یک مقام مسئول در دولت روحانی و همچنین یک نماینده سابق مجلس که حامی دولت روحانی بود، ادعای منتقدین FATF را تایید کردند؛ ادعایی که رسانهها و مقامات دولتی همواره به کذب بودن آن و دروغگویی منتقدین، اصرار داشتند! افشای اطلاعات شبکه پیچیده صرافیها که منجر به بحران ارزی در پایان سال ۹۶ و تداوم آن در سال ۹۷ گردید، توسط مرکز FIU زیرمجموعه FATF اتفاق افتاده است! مگر یک واقعیت را چند سال میشود پنهان کرد و به جایش به مردم دروغ گفت؟!
قمصری، مدیر بینالملل و عضو هیئت مدیره سابق شرکت ملی نفت در دولت روحانی: یک میلیون بشکه نفت میتوان فروخت؛ شبکه صرافی را خودمان افشا کردیم.
در دوره قبل، خریداران نفت ما با سازوکارِ سازمان ملل روبرو بودند و اگر شرکتها و کشورها از تحریمها تخطی میکردند، تکلیف شأن مشخص بود و چگونگی تبعیت از تحریم هم، چارچوب داشت، ولی الان با آمریکا روبرو هستند و تکلیف شأن مشخص نیست که اگر از ایران نفت بخرند چه بلایی سرشان میآید.
نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که تحریم متوجه خریدار نفت است نه متوجه فروشنده آن؛ ما در فروش نفت خام تحریم نیستیم، بلکه خرید نفت ایران، برای خریداران تحریم شده است؛ برخوردی که با مدیران قبلی در سطح کشور شد، در واقع مدیران فعلی را یک مقدار مجبور کرده که دست به عصا حرکت کنند، مدیران قبلی به عناوین مختلف هنوز مورد بازخواست هستند.
در این جنگ اقتصادی ما فرماندهی جنگ نداریم، اما در آن جا وزارت خزانه داری آمریکا فرمانده جنگ اقتصادی علیه ایران است و تمامی دستگاههای اقتصادی سیاسی آمریکا و خارج از آمریکا به نوعی موظف هستند از این وزارتخانه تبعیت کنند.
یک شبکه بانکی به نام صرافیها داشتیم که اطلاعات این شبکه را تحت عنوان FIU افشا کردیم و این راه را هم به دست خودمان بستیم؛
باید بپذیریم قصدی برای تکمیلِ عملیات دفاع و پاتکِ اقتصادی نداریم و فرماندهی هم که مسئولیت این کار را بر عهده داشته باشد عملاً وجود ندارد؛ این شرایط کار را برای مدیران خط مقدم سخت کرده است، حالا بعضی مدیرانی پیدا میشود که از خودگذشتگیهایی دارند و کارهایی میکنند، بعضیها هم طبیعی است که کنار مینشینند و در حد وظیفه، کار انجام میدهند
اگر قصد فروش نفت داشته باشیم، راههای زیادی میتوان ایجاد کرد؛ نه در حد ۲.۵ میلیون بشکه در روز، ولی قطعاً میتوان بالای ۱ میلیون بشکه نفت فروخت؛ صفر کردن صادرات نفت ایران بسیار بعید است؛ به همین دلیل است که ترامپ معافیتهایی را در نظر گرفته است؛ قطعاً بیشتر از زمان حال میتوانیم صادر کنیم
در بازارِ نفت خام، توانمند بودن افراد خیلی مهم است، نفت خام عمدتاً در دنیا به صورت تلفنی معامله میشود؛ یعنی نفت خام هیچ قراردادِ کتبی ای با هیچ کشوری ندارد و خیلی از کشورهای دیگر هم ندارند معمولاً خریدارها به شخصی که آن طرف تلفن نشسته و دارد با او مذاکره میکند، اعتماد میکنند.
مصباحیمقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت و از حامیان دولت روحانی: همکاری مقطعی با FATF صرافیهای دوبی که با ایران کار میکردند را لو داد.
قبل از ماجرای خروج آمریکا از برجام و بازگشت تمامی تحریمها، ما همزمان که در حال دور زدن تحریمهای آمریکا بودیم؛ آقای سیف که رئیس وقت بانک مرکزی بود، دستورالعمل FATF را به بانکها ابلاغ کرد؛ اجرای همان بخشنامه منجر به این شد که تعدادی از صرافیهایی که در دبی با ایران کار میکردند، از سوی آمریکا شناسایی شده و پس از مدتی به طور کامل تعطیل شوند؛ بهطوری که این صرافیها دیگر به چرخه مبادله با ایران بازنگشتند و ما مجبور شدیم که برای مبادلات ارزی به سراغ صرافیهای دیگری برویم؛ عملا پیوستن به FATF موجب خود تحریمی است | تسنیم
ژنرال بیژن زنگنه: "باید گروهبان هایی که الان سر کار هستند، بروند کار گروهبانی کنند تا ژنرالها بیایند کارها را انجام دهند"!
گفتنی است، طبق آمار بانک مرکزی (http://tsd.cbi.ir/)، صادرات نفت ایران در اوج تحریمهای سال ۹۱ و ۹۲ بیش از ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز بوده است.
نظر شما