باید فرهنگ حمایت از سرمایه و کار را جا بیاندازیم/دولتمردان و مسوولین سالهاست از رشد ۸ درصدی اقتصادی می‌گویند اما اتفاقی نیفتاده/ با فناوری‌های پایین و ماشین‌آلات قدیمی نمی توان در جهان امروز رقابت کرد

کارشناس و تحلیلگر اقتصاد مقاومتی و بازار کار و کارگری گفت: برای توسعه اقتصادی همه حاکمیت باید هدفمند و برنامه محور کار کنند، به این معنا که لازم است راهبردی کارکردی برای توسعه صنعتی داشته باشیم یعنی وظایف هر بخش مشخص باشد و یک ناظر برای بررسی کارکردی که هر بخش نسبت به رشد و توسعه اقتصادی بر عهده دارد وجود داشته باشد و روند کار را مورد نظارت قرار دهد.

گروه اقتصاد کلان پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد علی اکبر لبافی کارشناس بازار کار و کارگری و معاون اسبق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت و گو با رادار اقتصاد با تاکید بر اینکه حاکمیت و دولت باید بهترین و اصلی ترین راه توسعه را دنبال کند و براساس همان محور برنامه ریزی داشته باشد تا از پیچ مشکلات کنونی اقتصادی جامعه عبور کند گفت: در این موضوع شکی نیست که بهترین واصلی ترین راهکار برون رفت از مشکلات کنونی جامعه تحقق شعار جهش تولید و حمایت از تولید است. در صورتی می توان به سمت توسعه حرکت کرد و دراین مسیر افتاد که از همه ظرفیت ها و امکانات کشور به بهترین شکل ممکن استفاده شود اعم از نرم افزاری یا سخت افزاری بدون تعلل و از دست دادن فرصت.

وی در این باره خاطر نشان کرد: هیچ کشوری به صورت اتفاقی توسعه یافته نشده است بلکه دراین راه به جز استفاده از نیروی متخصص و ماهر و عدم پراکنده سازی متخصصان توجه جدی به استفاده از فناوری های روز دنیا داشته است.

کارشناس و تحلیلگر بازار کار و کارگری خاطر نشان کرد: فرسودگی ابزارها وماشین آلات بنگاه های تولیدی به معنی از دست رفتن مزیت تولید در اقتصاد ایران است. اگر قرار است تولید جهش داده شود و کشور در مسیر توسعه قرار بگیرد لازم است از تمام توان خود استفاده کنیم؛ ظرفیت ها به درستی بدون غلو یا کم بینی شناسایی شوند و امکانات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری برای دست یافتن به رشد و توسعه اقتصادی به درستی به کار گرفته شوند.

لبافی در این باره خاطر نشان کرد: به این خاطر نیازمند لغو تحریم ها هستیم چون در بلند مدت با فناوری های پایین و ماشین آلات قدیمی نمی توان در جهان امروز رقابتی تنگاتنگ با رقیبان داشت بنابراین تحریم ها باید لغو شوند تا با دست یابی به فناوری های روز جهان شاهد پیشرفت های اساسی در فعالیت های مولد کشور باشیم.

علی اکبر لبافی معتقد است: دولتمردان و مسوولین سالهاست از رشد ۸ درصدی اقتصادی می گویند و برنامه هایی برای رسیدن به این میزان رشد می نویسند اما به دلیل عدم دست یابی به فناوری های روز دنیا رشد اقتصادی ۸ درصدی ایجاد نشده است.

وی در ادامه بحث خاطر نشان کرد: برای توسعه اقتصادی همه حاکمیت باید هدفمند و برنامه محور کار کنند، به این معنا که لازم است راهبردی کارکردی برای توسعه صنعتی داشته باشیم یعنی وظایف هر بخش مشخص باشد و یک ناظر برای بررسی کارکردی که هر بخش نسبت به رشد و توسعه اقتصادی بر عهده دارد وجود داشته باشد و روند کار را مورد نظارت قرار دهد.

کارشناس اقتصاد مقاومتی در ادامه بحث به این موضوع اشاره کرد و گفت: بعد از آن باید به سراغ بهبود محیط کسب و کار رفت. تا زمانی که محیط کسب و کار بهبود نیابد و نیروی کار و قوانین حاکم بر کار تغییر نکند و سیاست ها به نفع امنیت و ثبات سرمایه‌گذاری نباشد نمی توان امیدوار به توسعه و رشد اقتصادی ۸درصدی بود.

علی اکبر لبافی معتقد است: اگر نظارت و شفافیت در محیط های اقتصادی همزمان به کار گرفته شوند قطعا در مسیر هدفمندی قرار می گیریم که بهره وری تولید را بالا می برد. در صورت وجود شفافیت و ثبات اقتصادی است که سرمایه گذاران خواستار هدایت سرمایه های خود به سمت بخش های مولد می شود چرا که بازار داخلی و صادراتی رونق می گیرد و این بخش ها سود آور می شوند.

وی در ادامه گفت و گو تصریح نمود: باید به سمتی برویم که ضمن ایجاد زمینه برای رقابت‌پذیری در اقتصاد و تولید، تولید کننده به سمت تولید کالای صادراتی برود، این موضوع اگر محقق شود ضمن ارز آوری برای کشور و کاهش نرخ کالاها که در اثر رقابت ایجاد شده است شاهد ایجاد اشتغال پایدار و افزایش فعالیت های مولد خواهیم بود.

کارشناس و تحلیلگر بازار کار و کارگری خاطر نشان کرد: به نظر می رسد نه تنها در میان مردم، بلکه در میان مسولین نیز باید فرهنگ حمایت از سرمایه و کار را جا بیاندازیم، لذا باید راهبردهایی ناظر بر اهمیت این موضوع داشته باشیم تا به مقصد یعنی توسعه اقتصاد و رشد ۸ درصدی در گام های اول برسیم.

۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۵
کد خبر: 61463

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha