به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از ایرنا؛ پس از عرضه شستا در بورس و آزادسازی سهام عدالت، نوبت به عرضه سهام سرخابیها در بازار سهام رسید که حاشیههای ورود آنها به بورس از قدمتی چندساله برخوردار است.
در ابتدا اعلام شد واگذاری سهام استقلال و پرسپولیس در سال ۹۸ انجام میشود، در حالی که این اقدام به مرحله اجرا نرسید و علت آن، روبرو شدن این دو شرکت فرهنگی- ورزشی با مشکلاتی مانند تغییرات مدیریتی مطرح شد و اعلام کردند: در آن زمان، فقط بحث واگذاری برند همراه با دارایی بود و به هیچ عنوان مساله واگذاری هیچ یک از شرکتهای فرهنگی- ورزشی استقلال و پرسپولیس از طریق بازار سرمایه مطرح نشده بود، اما از مهرماه سال ۹۸ نحوه واگذاری تغییر کرد و شرکتها ملزم به واگذاری از طریق پذیرش در بازار سرمایه شدند.
از همان ابتدا باشگاه پرسپولیس آمادگی خود برای واگذاری سهامش را اعلام و مطرح کرد که این باشگاه اقدامات مربوط به تجدید ارزیابی داراییها، ثبت علایم تجاری و ارزیابی علایم تجاری در طبقات ۴۵ گانه را انجام داده است. در مقابل، باشگاه استقلال با وجود همه تلاشهایی که انجام داد اما هنوز کارشناسان، گزارش مربوط به ارزیابی مجموعه ورزشی «شهید مرغوبکار» را ارائه نکردهاند و همچنین کارشناسان مربوطه درخصوص ارزیابی علایم تجاری تعیین نشدهاند. اما به محض ارائه گزارشات لازم، اقدامات بعدی برای تشکیل مجمع عمومی فوقالعاده به منظور تصویب افزایش سرمایه و اساسنامه اصلاحی اقدام و در نهایت مدارک لازم از جمله برنامه کسبوکار، امیدنامه و صورتهای مالی جدید به هیات پذیریش برای ورود سهام این باشگاه در بازار دوم فرابورس ارایه خواهد شد.
در نخستین روزهای سال جاری بود که جلسه هیات واگذاری برای روشن شدن هر چه زودتر تکلیف این دو باشگاه برگزار شد که عضو هیات عامل و معاون سازمان خصوصیسازی پس از پایان این جلسه اعلامکرد: تاکید هیات واگذاری، مشخص شدن تکلیف این دو باشگاه برای عرضه اولیه در بازار سرمایه تا نیمه نخست سال ۹۹ است و باید از طریق عرضه اولیه در فرابورس، کشف قیمت انجام شده و عرضههای بلوکی در مراحل بعد انجام شود.
شهریورماه امسال بود که «ابوالقاسم شمس جامخانه»، عضو هیات عامل سازمان خصوصیسازی گفت: علت تاخیر در واگذاری این دو باشگاه ناشی از اسناد مالکیت چهار مجموعه ورزشی متعلق به استقلال و پرسپولیس است، تاکنون سند سه مجموعه ورزشی که متعلق به باشگاه استقلال و پرسپولیس هستند آماه شده و اکنون در حال انجام اقدامات لازم برای گرفتن یک سند دیگر هستیم.
وی افزود: اصرار برای اخذ سند مالکیت برای گزارش توجیهی افزایش سرمایه است، اظهارنظر برای افزایش سرمایه نیازمند همین سند است و باید به نام باشگاهها باشد، تا زمانی که این سند وجود نداشته باشد حسابرس گزارش توجیهی افزایش سرمایه را نمیپذیرد.
شمس درباره زمان عرضه سهام سرخابیها به بورس گفت: زمان مشخصی را برای نهایی شدن این اقدام نمی توان ارائه داد، اما ممکن است در مهرماه این اقدام انجام شود.
عرضه سهام پرسپولیس در بورس در آبان ماه
با وجود گذشت ماه مهر همچنان خبری از عرضه سهام سرخابیها به بورس و ارائه زمان دقیق برای این اقدام مطرح نشده است.
در این زمینه عضو هیات عامل سازمان خصوصیسازی امروز (دوشنبه) به آخرین وضعیت عرضه سهام سرخابی ها در بورس اشاره کرد و افزود: در ابتدا اعلام شده بود که عرضه سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در شهریورماه انجام میشود، بعد از آن به دلیل برخی از مسایل به مهرماه موکول شد، اما صورتهای مالی این دو باشگاه به مرحله نهایی نرسید.
شمس جامخانه اظهارداشت: وضعیت باشگاه پرسپولیس از نظر صورتهای مالی و برخی دیگر اقدامات که قرار است برای واگذاری آن انجام شود به مراتب بهتر از استقلال است.
وی گفت: گزارش توجیهی افزایش سرمایه باشگاه پرسپولیس که سرمایه توجیهی آن حدود ۷۰۱ میلیارد تومان است تهیه شده و برای بررسی در اختیار حسابرس و بازرس قانونی سازمان حسابرسی قرار گرفته است.
عضو هیات عامل سازمان خصوصیسازی خاطرنشانکرد: در تلاشیم تا بتوانیم در هفته جاری گزارش را دریافت کنیم، مطابق آن مجمع عمومی فوق العاده برگزار تا در نهایت اصلاح اساسنامه و افزایش سرمایه آن انجام شود.
وی ابراز امیدواری کرد با توجه به صحبتهای انجام شده با سازمان حسابرسی و همکاریهای باشگاه پرسپولیس، گزارش حسابرس بازرس قانونی طی هفته آینده اخذ و پس از آن درخواست پذیرش شرکت فرهنگی- ورزشی پرسپولیس به هیات پذیرش فرابورس داده شود.
شمس خاطرنشانکرد: اطلاعات دیگری که باید تهیه شود به موازات دیگر اقدام های لازم از طریق مشاور پذیرش در حال انجام است و امیدواریم بتوانیم درخواست عرضه پرسپولیس را به هیات پذیرش ارائه و در پایان، عرضه اولیه آن انجام شود.
وی گفت: اکنون عرضه سهام استقلال در بورس با مشکلاتی همراه است و هنوز صورتهای مالی آن نهایی نشده است، تغییر و تحولات اعمال شده موجب شده تا به جمعبندی نهایی نرسیم.
شمس با بیان اینکه سند مالیکت مجموعه ورزشی شهید مرغوبکار و کمپ «حجازی» به نام باشگاه اخذ و ارزیابی آن توسط کارشناسان انجام شده، افزود: فقط صورت مالی این باشگاه کار را متوقف کرده است، در صورت رفع مشکلات موجود سهام استقلال پس از پرسپولیس وارد بورس خواهد شد.
عضو هیات عامل سازمان خصوصیسازی با اشاره به اینکه هیات پذیرش فرابورس در آبانماه بهطور حتم برای پرسپولیس برگزار و اگر در آنجا پذیرش شود عرضه اولیه انجام خواهد شد، خاطرنشانکرد: استقلال ممکن است با یک ماه تاخیر در بورس عرضه شود، در وضعیت کنونی راه دیگری جز اینکه این دو باشگاه را به صورت جداگانه در بورس عرضه کنیم، نداریم.
وی با بیان اینکه تا پایان سال سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در بورس عرضه خواهد شد، گفت: درخواست هیات پذیرش پرسپولیس در آبانماه ارائه و پس از پذیرش، عرضه اولیه آن انجام میشود.
نظر شما