گروه اقتصاد کلان پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد حجت الله فرزانی کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفت و گو با رادار اقتصاد به اهم مواردی که منجر به کنترل انتظارات تورمی و مسائل موثر در افزایش انتظارات تورمی پرداخت و در این باره گفت: یکی از موضوعاتی که در اقتصاد باید به درستی دنبال شود مدیریت شود موضوع انتظارات تورمی است چرا که منجر به افزایش نرخ کالاهایی می شود که در زندگی مردم بسیار اثرگذار است ومعیشت و دسترسی آنها به کالاهای مهم را سخت می کند.
وی در این باره یادآور شد: دولت باید انتظارات تورمی را به بهترین شکل ممکن کنترل کند در غیر این صورت فضا برای جولان دادن هایی که به نفع اقتصاد و عامه مردم نیست برای عده معدودی باز می شود که در نهایت به زیان کل جامعه تمام می شود.
حجت اله فرزانی کارشناس و تحلیلگر اقتصادی تصریح نمود: در صورتی که انتظارت تورمی و مسائلی که بر این موضوع یعنی سیاسی تا اقتصادی تا حد ممکن کنترل شود باید رویکردهایی ناظر بر رشد اقتصادی و رشد تولید ناخالص ملی در دستور کار دولت قرار بگیرد، به این معنا که مجموعه سیاست های دولت باید به گونه ای رقم زده شود که خبرها مثبت باشد چرا که به تجربه ثابت شده اخبار مثبت می تواند روی کنترل انتظارات تورمی اثرگذار باشد.
حجت اله فرزانی کارشناس و تحلیلگر اقتصادی معتقد است: اخبار مرتبط با کاهش رشد نقدینگی و پایداری کاهش رشد نقدینگی نیز در صورتی که تداوم بیابد روی کنترل انتظارات تورمی اثرگذار است با این حال انتظارات تورمی با یکی دو مولفه کنترل نمی شود، بلکه همه عوامل از سیاسی تا اقتصادی حتی اظهار نظر مسوولین دراین موضوع باید کنترل شده و ناظر بر کاهش نوسانات سیاسی یا اقتصادی باشد.
حجت اله فرزانی کارشناس و تحلیلگر اقتصادی یادآور شد: در صورت گسترش روابط اقتصادی و دیپلماتیک حجم صادرات کشور افزایش می یابد و این موضوع خود به خود روی کنترل انتظارات تورمی اثر گذار است.
وی در ادامه بحث تاکید کرد: اگر در روابط کارگزاری بانکی با دنیا بتوانیم مراودات مالی خود را به بهترین وجه ممکن تسهیل کنیم با خروج از چالش هایی که در مسائل نظام بانکی جهانی داریم انتظارات تورمی کاهش می یابد چرا که این موضوع نیز ابزار کمک کننده ای در راستای کنترل و کاهش انتظارات تورمی است.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی معتقد است: در صورتی که مباحث مرتبط با تحریم ها به گونه ای مدیریت و پیش رود که شاهد کاهش یا رفع همه تحریم ها باشیم بدین معناست که ایران مثل یک کشور عادی می تواند با تمام دنیا مراوده مالی داشته باشد نفت و کالا بفروشد و کالاها و مواد مورد نیاز خود را به راحت ترین شکل ممکن وارد کند، ضمن اینکه به منابع مالی ناشی از صادرات خود نیز دست می یابد این مقوله هم روی کاهش انتظارات تورمی بسیار اثر گذار است.
وی در پایان گفت و گو خاطر نشان کرد: مجموعه این عوامل منجر به کنترل انتظارات تورمی می شود، بنابراین متوجه می شویم کنترل انتظارات تورمی موضوعی نیست که از عهده یک نهاد مثل بربیاید، یعنی نمی توانیم بانک مرکزی را مسوول کاهش انتظارات تورمی بدانیم، چرا که افزایش انتظارات تورمی محصول مجموعه ای از سیاست ها در کشور است لذا برای کاهش انتظارات تورمی باید شاهد هماهنگی دقیقی در دولت با سایر نهادها باشیم تا به این مهم دست بیابیم و انتظارات تورمی کاهش بیابد.
نظر شما