به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از سنا؛ محمدابراهیم سماوی، مدیرتحلیل گروه صنعتی و معدنی امیر در ادامه بیان داشت: با وجود ارزندگی قیمت سهام در بازار سرمایه، در این بازار صف های فروش سنگین در تابلوی معاملاتی نمادهای ارزنده و دارای پتانسیل مناسب رشد قیمتی از منظر نمودار قیمتی، به وفور به چشم میخورد. هرچند که ابهاماتی نظیر نتیجه نهایی توافق و انتخابات پیش رو وجود دارد اما این میزان و شدت فروش در بازار کاملا در تقابل با تئوری اقتصادی انسان عقلایی است، لذا باید رفتار سهامداران در حوزه روانشناسی سرمایه گذار بررسی شود.
وی در این خصوص ادامه داد: با مروری بر رفتارهای اخیر سرمایه گذاران، فراواکنشی به اخبار منفی و فروواکنشی به اخبار مثبت به صورت مشهود قابل ملاحظه است. با واکاوی و ریشه یابی وقایع ماه های اخیر، گزاره "عدم وجود اعتماد" به عنوان علت اصلی بروز چنین رفتارهای هیجانی یافت میشود.
سماوی گفت: در شرایط کنونی، صرفاً اقداماتی که به کمک احیای اعتماد از دست رفته بشتابد، نسخه قابل تجویزی برای کاهش آلام بازار سرمایه است. در این راستا، سازمان بورس با هدف حمایت از سرمایه گذاران موضع منفعلانه ای اتخاذ نکرده و در این مسیر اقدامات اثربخشی را به منصه ظهور گذاشته است. رئیس سازمان بورس با هدف تقویت و توسعه بازار و ایجاد پایداری بیشتر در بازار سرمایه، بسته پیشنهادی ۷ + ۳ را به دولت اعلام کرد.
وی در این خصوص خاطرنشان ساخت: علت نام گذاری این بسته به صورت ۷ + ۳ که ۳ مورد از مصوبات در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت نیاز به قانون نداشته و سایر موارد نیاز به قانون گذاری دارد و از مکانیزم جلسه سران قوا مصوب نهایی خواهد شد. این ۷ مورد البته در دولت مصوب شده است و به عنوان پیشنهاد دولت به شورای هماهنگی سران قوا ارائه خواهد شد. یکی از موارد قابل اجرایی، تخصیص منابع صندوق توسعه ملی به میزان ۲۰۰ میلیون دلار است که تا حدی به نقدشوندگی بازار کمک میکند. سایر موارد همچون انتقال ۸۰ درصد از منابع مالیاتی نقل و انتقال سهام به صندوق تثبیت، معافیت مالیاتی شرکتها به اندازه افزایش سرمایه از محل سود انباشته، حمایت مالی بانکها و موسسات از بازار سرمایه، انتشار ۲۰ هزار میلیارد تومان توسط صندوق تثبیت بازار جهت اجرای سیاست های حمایتی از بازار، ارائه راهکارهایی جهت جبران زیان خریداران واحدهای صندوق پالایشی یکم و... و. از موضوعات پیشنهادی در این بسته بود.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه بیان داشت: به زعم بنده، در صورت اجرایی شدن این بسته دو اتفاق مهم رقم خواهد خورد. مورد اول، منابع مالی واقعی به بازار تزریق و سمت تقاضای بازار افزایش پیدا خواهد کرد و در ادامه با برچیده شدن صف های فروش، رغبت سهامداران به فروش سهام ارزنده خود کم خواهد شد و در نتیجه صف نشینی در سمت عرضه، تقلیل می یابد.
وی متذکر شد: مورد بعدی، دولت و ارکان اجرایی حمایت واقعی خود را از بازار نشان میدهند و به سهامداران و سرمایه گذاران اثبات میشود که دولت و ارکان اجرایی دغدغه حمایت واقعی از آن ها را دارند که خود عاملی جهت احیای اعتماد از دست رفته خواهد بود. در چنین وضعیتی به سهامداران توصیه می شود تا سهام خود را به هر قیمتی نفروشند، همچنین فرصت های خرید سهام ارزنده را بررسی کنند و از ادامه دادن به رفتارهای هیجانی پرهیز کنند.
نظر شما