به گزارش پایگاه خبری پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از بورس پرس، عبدالناصر همتی در مناظره عصر دیروز انتخابات ریاست جمهوری در حالی مدعی شد که برای اولین بار نکاتی در مورد سقوط سال گذشته بورس اعلام می کند که عین این مطالب را در جلسه ۳۰ اردیبهشت با فعالان بازار سرمایه، مطرح کرده بود تا ضمن دفاع از عملکرد و اقدامات و انداختن تقصیرات به گردن دولت و ...، فرار رو به جلو کرده باشد.
وی با اعلام بی اخلاقی وزیر اقتصاد منبی بر عدم حمایت بانک مرکزی از بورس با نمایش متن نامه ایی، گفت: قبل از رشد سریع شاخص بورس در سال گذشته، نامه ایی هشدار آمیز به رهبر معظم انقلاب درباره تبعات منفی وضعیت نوشتم که ایشان هم دستور بررسی موضوع توسط دولت و رعایت نکات هشدار آمیز دادند اما رئیس جمهور و وزیر اقتصاد بدون توجه به این مورد، همچنان مردم را به سرمایه گذاری در بورس دعوت کردند و وزیر اقتصاد هم اعلام کرد، شاخص بورس حباب ندارد. در صورتی که عده ای محدود چند هزار میلیارد تومان سود کردند.
همتی از رویکرد دولت به بورس هم انتقاد کرد و در اقدام نمایشی دیگر، اسامی ۱۱ ابربدهکار بانکی که مربوط به دوره ریاست وی نبوده را هم به رییسی ارایه داد تا اعلام شود. این فهرست شامل دانیال زاده، عظام، صدر هاشمی نژاد، العقیلی، اقدامیان، فلاحتیان، شفیعی، گرامی، ایزدپناه، رستمی صفا و ریخته گران است.
وی همچنین مدعی شد: فقط جلیلی و کره شمالی می گویند FATF فایده ندارد. به دلیل اختلاف نظر اقتصادی با دولت کنار گذاشته شدم. در طول یک دهه گذشته تقریبا می توان گفت سرمایه گذاری شیب منفی نزولی داشته و بدون سرمایهگذاری رشد اقتصادی معنا ندارد.
پاسخ رسانه دولت به ادعاهای همتی در طول سه مناظره
ایرنا در واکنش به اظهارات همتی اعلام کرد: فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد ۲۱ خرداد گفته اگر نوسانات نرخ بهره های بین بانکی با سوءمدیریت مواجه نمی شد. چشمانداز مثبت بازار سهام به گونهای بود که کمک به بانک مرکزی در هدایت نقدینگی امکانپذیر بود. چنانچه در مهر و آبان این اتفاق افتاد. نرخ سود بین بانکی در اختیار بانک مرکزی است از تیرماه با افزایش آن روند شاخص بورس نزولی شد. بانک مرکزی حتی برای مشکل بورس حاضر به خرید ۱۱ هزار میلیارد تومان ارز صندوق توسعه نشد.
همچنین محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور ۱۹ خرداد گفت: همتی هیچ اختلافی با روحانی نداشت. حتی وقتی هم که نامزد شد، می خواست مرخصی بگیرد که اگر رای نیاورد سرکار برگردد. اما رئیس جمهور گفت جایی مثل بانک مرکزی حساس است و حرف وی بر معیشت، زندگی و سرمایه مردم تاثیر گذار است. نمیشود کسی همزمان رئیس بانک مرکزی باشد و سراغ مسائل اقتصادی و مناظره هم برود.
در این میان، طبق اطلاعات پایگاه اینترنتی FATF به آدرس https://www.-/datf-gafi.irg/countries، گروه ویژه اقدام مالی ۳۹ عضو دارد و بیش از ۲۰۰ کشور جهان قوانین آن را پذیرفته اند. اکنون فقط ایران و کره شمالی در فهرست سیاه گروه قرار دارند.
در واقعیت بر اساس گزارش بانک مرکزی و اعلام اتاق بازرگانی تهران در طول ۱۰ سال گذشته، ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه از ایران خارج شده است.
نظر شما