به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از ایسنا؛ علیرضا میرمحمدصادقی؛ عضو هیاتعامل و معاون بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی جزئیاتی از جریان سرمایهگذاری ۱۲هزار میلیاردتومانی در صندوق تثبیت بازار سرمایه و جریان مجوز سرمایهگذاریهای جدید در بورس را تشریح کرد. این مقام مسوول در صندوق توسعه ملی با اشاره به اینکه مصوبه ورود به این سرمایهگذاری، در راستای حمایت از بازار سرمایه بوده است، توضیح داد: با توجه به تلاطمی که در مقطعی در بازار سرمایه ایجاد و بحث سرمایهگذاری یکدرصدی از منابع صندوق توسعه ملی پیشآمد، طبق محاسبات صورتگرفته بر مبنای منابع ورودی به صندوق، مقرر شد معادل ریالی ۵۱۰میلیون دلار بهصورت تدریجی در بازار سهام سرمایهگذاری شود که این مبلغ به نرخ سامانه معاملات الکترونیک (ETS) حدود ۱۲هزار میلیاردتومان است.
وی با اشاره به اینکه در آذرماه ۱۳۹۹ اولین پرداخت به مبلغ هزار میلیاردتومان انجام شد، گفت: در ادامه به دلیل برخی مسائل از جمله استنباط از مصوبه و مشخصنبودن محل منابع قابل پرداخت، واریز متوقف شد. در نهایت در اردیبهشتماه سالگذشته با مصوبه هیاتامنای صندوق توسعه ملی، میزان نرخ سود و مبلغ مشخص شد، بانک مرکزی نیز حدود هزار میلیاردتومان از محل منابع صندوق توسعه ملی را به صندوق تثبیت بازار تزریق کرد که چون بدون هماهنگی با صندوق توسعه ملی بود، برای این پرداخت، قراردادی بین طرفی منعقد نشد.
میرمحمدصادقی با بیان اینکه در دیماه سالگذشته در مورد اینکه میزان پرداخت ماهانه و اینکه از محل بازگشت تسهیلات پرداختی و طلب صندوق توسعه ملی از سازمان امور مالیاتی باشد، توافق شد، گفت: با اینکه قرارداد قبلی هنوز از سوی صندوق تثبیت بازار امضا نشده بود، صندوق توسعه ملی برای نشاندادن پایبندی به تعهدات خود، پرداخت ۶۵۰ میلیاردتومانی در ۲۶ دیماه انجام داد ولی با توجه به اختلافنظرهایی که وجود داشت، روند واریز اقساط، مدتی متوقف شد تا اینکه اخیرا طی مذاکرات صورتگرفته، مسائل حل و فصل و پرداخت از سر گرفته شد.
وی با اشاره به پرداخت دو قسط ۶۵۰ میلیاردتومانی بهصورت یکجا به صندوق تثبیت بازار که در اوایل اردیبهشتماه انجام شد، افزود: بر این اساس ۱۳۰۰ میلیاردتومان به صندوق تثبیت بازار پرداخت شد که امیدواریم تا پایان اردیبهشتماه دو قسط دیگر پرداخت شود. به گفته این عضو هیاتعامل صندوق توسعه ملی تاکنون ۴هزار میلیاردتومان از رقم پیشبینی شده ۱۲هزار میلیاردی از سمت صندوق توسعه ملی به بازار سهام تزریق شده است و ۸هزار میلیاردتومان دیگر نیز بهصورت اقساط ۶۵۰ میلیاردتومانی پرداخت خواهد شد که احتمالا تا یکسال آینده تکمیل میشود.
وی در رابطه با اینکه این تزریق پول چه منفعتی برای صندوق توسعه ملی دارد و سرانجام این ۱۲هزار میلیاردتومان چه خواهد شد، یادآور شد: این مبلغ بهصورت قرارداد پنجساله و در چند قرارداد پیشبینی شده است که قابلیت تمدید دارد؛ بهطوری که هر ۶۵۰ میلیاردتومان قراردادی جداگانه دارد و از زمان انعقاد، پنج سالبعد سررسید خواهد شد. در ازای این سرمایهگذاری نیز سود ثابتشدهای در اختیار صندوق توسعه ملی قرار میگیرد و ما میتوانیم در پایان دوره، سرمایه اولیه را برداشت کنیم.
معاون بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی در رابطه با میزان سودی که این صندوق از سرمایهگذاری ۱۲هزار میلیاردی در صندوق تثبیت بازار، دریافت خواهد کرد پاسخی ارائه نکرد. میرمحمدصادقی همچنین با بیان اینکه صندوق توسعه ملی مایل به سرمایهگذاری در بازار سهام البته به شرط سود تثبیتنشده، است گفت که صندوق مایل است بهصورت مشارکت با صندوق تثبیت بازار یا مستقل، در بازار سهام سرمایهگذاری و با سازوکار مشخص عملیات گستردهای در این بازار داشته باشد.
وی در این رابطه به مصوبه سالگذشته هیاتامنای صندوق توسعه ملی اشاره و توضیح داد: بر این اساس میتوانیم بهجای سپردهگذاری در صندوق تثبیت بازار، از این طریق، سرمایهگذاری مستقیم داشته باشیم؛ بهطوری که صندوق توسعه ملی صرفا پول را در اختیار صندوق تثبیت بازار قرار ندهد بلکه در کنار آن عملیات شبهکارگزاری یا خرید و فروش سهام را با نظارت خود داشته باشد. در این حالت سود از قبل تعیین نمیشود و صندوق توسعه ملی ریسک نوسان قیمت سهام را پذیرفته و خود جهت حمایت از بازار سرمایه وارد میشود. این مقام مسوول در صندوق توسعه ملی یادآور شد که سازوکار لازم جهت ورود صندوق توسعه ملی برای سرمایهگذاری در بازار سهام در حال تدوین است ولی تا نهاییشدن آن، به روند سپردهگذاری نزد صندوق تثبیت بازار سهام ادامه خواهد داد.
نظر شما