به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، تجمیع کارتهای بانکی موضوعی که چند سالی است مطرح میشود و نهادها و دستگاه های مختلف که شاهد بروز جرایم به دلیل تعدد کارت های بانکی هستند بر این تجمع تاکید بسیار دارند .
آقای محرمیان در این خصوص می گوید: بروز برخی تخلفات و سوءاستفادهها از کارتهای بانکی، پیشنهادهایی را مبنی بر تجمیع همه کارتهای بانکی در یک کارت یا ادغام کارتهای بانکی با سایر کارتهای شهروندی مانند کارت ملی و... در سطح رسانهها و از سوی بعضی مراجع قانونی درگیر با پیامدهای تخلفات در این حوزه به دنبال داشته است.
استقبال بانک مرکزی از همفکری در خصوص تجمیع کارتهای بانکی
او گفت :بانک مرکزی ضمن استقبال از همفکری در این باره و استفاده از نظرات کارشناسان این بخش، تأکید دارد در انتخاب شیوههای جلوگیری یا کاستن از زمینههای سوءاستفاده از همه ابزارهای بانکی و پرداخت الکترونیکی، جنبههای مختلف اعم از فنی و قانونی مورد توجه قرار داشته باشد تا راهحلهای پیشنهادی باعث بروز مشکلات بزرگتر نشود.
محرمیان گفت:تجمیع کارتهای بانکی چه بهصورت درونشبکهای و چه بهصورت تجمیع با سایر کارتهای شهروندی در کنار مزایای محتمل، مشکلات و پیچیدگیهای فراوانی نیز به دنبال خواهد داشت که برای پرهیز از دچار شدن به آنها نیازمند مقدمات قانونی و هماهنگیهای فرابخشی هستیم.
تعدد کارت های بانکی منجر به افزایش ریسک وقوع جرم می شود
فرمانده انتظامی تهران بزرگ از جمله افرادی است که برای جلو گیری از بروز برخی جرایم بر تجمع کارت های بانکی تاکید دارد.
سردار حسین رحیمی معتقد است که نظام بانکی و صدور کارتهای بانکی باید به سمتوسویی برود که در نهایت هرفردی بتواند با کارت ملی خود به عنوان کارت بانکی خرید کند.
او گفت : انتقادهایی از تعدد کارتهای بانکی که در دست مردم است وجود دارد این موضوع منجر به افزایش ریسک وقوع جرم میشود. گاهی افراد سودجو از شهروندان میخواهند که کارت بانکی را که هیچ استفادهای از آن ندارند به آنها اجاره دهند و مشکلات بعدی به وجود می آید.
برای روشن تر شدن مزیت های تجمع کارت های بانکی و راهکار در این خصوص آقای حسن گلمرادی کارشناس امور بانکی مواردی را به باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد.
مزیت های تجمیع کارت های بانکی چیست؟
آقای حسن گلمرادی : تعدد کارت های بانکی که بعضا علاوه بر نوع بانک برای حساب های مختلف نیز متفاوت است شهروندان عادی را با مشکلاتی مواجه کرده است . تجمیع کارت های بانکی ابتدا در سطح حساب های بانک ها و سپس در سطح کلیه بانک ها می تواند مزایای زیادی برای شهروندان داشته باشد. تسهیل و تسریع در سیستم پرداخت ها ،کاهش هزینه های جانبی خدمات رسانی از جمله هزینه نیروی انسانی ، شفافیت و جلوگیری از بروز برخی جرایم می تواند از مزایای این طرح باشد.
آیا تجمیع حساب بانکی با توجه به شرایط فعلی امکان پذیر است؟
آقای حسن گلمرادی :علیرغم تلاش های صورت گرفته توسط بانک مرکزی از طریق سامانه های مختلف اما هنوز این کار تا وضعیت مطلوب و یکپارچه سازی کامل فاصله زیادی دارد. وجود دیتابیس های مختلف و برنامه های مختلف در بانک ها و تعامل اندک با یکدیگر که بعضا حتی ممکن است امکان پذیر نباشد و نیاز به بسترهای نرم افزاری و سخت افزاری و کد و برنامه نویسی تخصصی دارد به همین سبب این پیچیدگی ها باعث کندی امر تجمیع کارت ها شده است.
در خصوص تجمیع کارت های بانکی با کارت های هویتی مقداری توضیح دهید آیا این موضوع امکان پذیر است ؟
آقای حسن گلمرادی :در خصوص تجمیع کارت های بانکی با سایر خدمات از جمله کارت هویتی نظیر کارت ملی باید به این موضوع اشاره کرد که در برخی کشورهای پیشرفته اکثر خدمات شهروندی و خدمات بانکی با یک کارت خاص مثلا ویزا کارت یا کارت تامین اجتماعی یا کارت های با نام های مشابه صورت می گیرد و تجربه های خوبی در این زمینه وجود دارد.
نکته این است که علیرغم این که تجمیع کارت ها مفید است و باعث افزایش شفافیت بیشتر نیز خواهد شد اما بعضا به دلیل مشکلات مختلف نظیر هک شدن سیستم های متمرکز و از دست دادن یا در اختیار قرار گرفتن غیرقانونی اطلاعات افراد و یا حتی خرید و فروش این اطلاعات ذی قیمت می تواند یک سری مشکلات داشته باشد.
به هر حال از طریق سیستم های رمزنگاری خیلی از این تهدیدات خوشبختانه قابل مهار شدن هستند و این رمزنگاری هوشمند در برخی سیستم های نوین پرداخت مثل رمزارزهای بانک مرکزی که در کشور ما نیز رمزریال در مراحل مطالعاتی و اجرای اولیه و آزمایشی است قابل مدیریت است در کل موضوع تجمیع کارت های بانکی موردی است که سال های زیادی است که مطرح می شود.
برابر آخرین آمارهای اعلام شده از سوی بانکی مرکزی شمار کارتهای بانکی صادر شده بانکها تا پایان خرداد امسال معادل ۴۲۰ میلیون و ۳۵۵ هزار و ۹۵۳ عدد کارت بانکی در قالب کارت برداشت، اعتباری، هدیه و کارت پول الکترونیک در کشور است. در این میان ۲۷۲ میلیون و ۹۸۶ هزار و ۹۶۵ عدد کارت بانکی از نوع برداشت در کشور وجود دارد.
حالا باید منتظر ماند و دید موضوعی که هر سال به آن اشاره می شود و به گفته مسئولان کشور یکی از زمینه های وقوع جرایم است آیا بالاخره تعیین و تکلیف خواهد شد یا همچنان قرار است فقط در حد سخن باشد.
نظر شما