حباب بازار ارز مانند بازار سرمایه خالی می‌شود / کاهش حدود ۳۰ درصدی نرخ ارز دور از ذهن نیست

معاون اسبق ارزی بانک مرکزی گفت: میزان سرعت افزایش نرخ ارز منطقی نبوده و بر اساس اصول بنیادین، به اقتصاد کشور آسیبی متناظر با نرخ‌های کنونی ارز نرسیده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ سیدکمال سیدعلی؛ معاون اسبق ارزی بانک مرکزی در یک برنامه رادیویی با اشاره به مغایرت سرعت افزایش نرخ ارز با سرعت آسیب متغیرهای اقتصادی گفت: ریزش‌ بازار سرمایه و نرخ پایین بهره بانکی موجب هدایت سرمایه‌ها به سمت بازار ارز و طلا در هفته‌های گذشته شد. معتقدم این میزان سرعت افزایش نرخ ارز منطقی نبوده و بر اساس اصول بنیادین، به اقتصاد کشور آسیبی متناظر با نرخ‌های کنونی ارز نرسیده است.

سیدعلی ایجاد انتظارات تورمی را از دلایل افزایش نرخ ارز برشمرد و افزود: راه افتادن مکانیزم ماشه و تحریم اخیر 18 بانک کشور، از مصادیق انتظارات تورمی است. همچنین با طولانی شدن زمان بازگردانی ارز حاصل از صادرات محصولات غیر نفتی، تقاضا افزایش و به تبع آن نرخ ارز نیز افزایش پیدا کرد؛ به طوری‌که صادرکننده با علم به افزایش نرخ ارز، آن را تا آخرین مهلت تعهد نگه می‌دارد تا سود بیشتری عایدش شود. کاهش حدود 30 درصدی نرخ ارز در آینده‌ای نزدیک دور از ذهن نیست.

کاهش مانور دلالان ارز با پاسخ‌گویی به تقاضای واقعی بازار

حسن‌خانی دیگر کارشناس اقتصادی در ادامه این برنامه رادیویی اظهار داشت: در همه دنیا فعالیت‌های سفته بازانه و سوداگرانه اتفاق می‌افتد و ایران هم از آن استثنا نیست. اما بر اساس قدرت سیاستگذار، شرایط بازار و رفتار اقتصادی این اثرات جهت داده می‌شود. زمانی که بانک مرکزی به دلایل مختلف در بازار ورود نمی‌کند و یا بهینه ورود نمی‌کند، برای سفته بازان و سوداگران مجال پیدا می‌شود تا به ویژه در قالب معاملات شبانه و فردایی نرخ را جا به جا کنند.

وی با اشاره به لزوم پاسخگویی به تقاضای واقعی ارز برای کاهش مانور دلالان شبانه و اقدامات مقابله‌ای دستگاه‌های نظارتی برای نرخ‌سازی سوداگران در بازار ارز گفت: تحریم به معنای کاهش منابع ارزی در دسترس است و اگر تحریم به هر دلیلی برداشته و یا کم‌اثر شود، مانند سفر مقامات مسئول برای بازگردانی اموال مسدود شده در کشورهای دیگر، نرخ ارز کاهش خواهد یافت.

بازگردانی اموال مسدود شده در کشورهای دیگر

در ادامه این برنامه مجتبی رضاخواه نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اظهارات رئیس بانک مرکزی در مجلس درباره کاهش نرخ ارز گفت: مدیریت بازار ارز در داخل و بازگردانی اموال مسدود شده در کشورهای دیگر از موضوعات مهم برای کنترل بازار ارز است.

وی افزود: در حال حاضر کشور نیازمند سامانه‌ای برای رصد ارز از زمان دریافت تا زمان فروش کالای وارد شده است. دلار 30 هزار تومانی واقعی نیست و با شرایط اقتصادی کشور تناسبی ندارد.

همچنین حسینی؛ عضو اتاق مشترک ایران و عراق با اشاره به حباب 10 تا 12 هزار تومانی در بازار ارز گفت: با تحرکات به وجود آمده در عراق و قطع دخالت آمریکا در امور بانکی این کشور، به زودی اخباری مبنی بر بازگردانی اموال ایران در عراق شنیده خواهد شد.

حباب بازار ارز همانند بازار سرمایه خالی خواهد شد

محمد صادق‌الحسینی کارشناس اقتصادی با بیان این‌که در شرایط فعلی بازارهای دارایی در ایران از جمله بازار ارز بیش از حد قیمت‌گذاری شده‌اند، گفت: تحلیل‌ها نشان می‌دهد، به زودی با کوچک‌ترین اتفاق و خبر مثبت در حوزه سیاست خارجی و گشایش در منابع بلوکه شده ارزی کشور، بازار ارز همانند بازار سرمایه کاهش قابل توجهی را تجربه خواهد کرد و حباب آن خالی خواهد شد.

وی در پایان افزود: به دلیل آن که بازار ارز بدترین اتفاقات یک سال آینده را پیش خور کرده بود و تقاضا بر اساس بدترین سناریوها شکل گرفته، هر اتفاق کوچکی در عرضه ارز، نرخ آن را تا 7 ماه آینده کاهش خواهد داد. اما در اقتصادی که دچار تورم است، در سال‌های آینده افزایش قیمت ارز رخ خواهد داد.

۱ آبان ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۲
کد خبر: 3710

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha