به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از راشاتودی، بیش از ۵۰ درصد از کسب و کارهای کوچک و متوسط پنج اقتصاد بزرگ اروپا طی ۱۲ ماه آینده تعطیل خواهند شد. این شرکت ها تلاش میکنند در بحبوحه همهگیری ویروس کرونا سرپا بمانند.
نتایج تحقیقات مؤسسه بینالمللی و تحقیقاتی مکنزی از ۲۲۰۰ کسبوکار کوچک و متوسط در کشورهای اروپایی فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا و انگلیس نشان میدهد همهگیری ویروس کرونا درآمد بیش از ۷۰ درصد از شرکتهای اروپایی را کاهش داده است.
بحران کرونا بیشترین ضربه را به ایتالیا و اسپانیا زده است. به ترتیب ۳۰ و ۳۳ درصد از کسبوکارهای کوچک و متوسط در این کشورها گزارش دادند که درآمد آنها کاهش قابلتوجهی داشته است. به علاوه، حدود نیمی از این شرکتها در این دو کشور که سختترین قرنطینهها را داشتهاند اعلام کردند درآمد آنها پایین آمده است.
نظرسنجی از این شرکتها در اروپا در ماه اوت انجام شد یعنی قبل از اینکه اروپا با موج دوم همهگیری ویروس کرونا و تعطیلیهای دوباره ناشی از آن مواجه شود. حتی آن زمان هم اکثریت شرکتها وضعیت اقتصاد را ضعیف توصیف میکردند.
انتظار میرود از هر ۱۰ شرکت متوسط و کوچک در اروپا یک شرکت یعنی معادل ۱۱ درصد از آنها طی شش ماه آینده اعلام ورشکستگی کنند. این رقم در میان شرکتهای بزرگ فرانسه که بین ۵۰ تا ۲۴۹ نیروی کار دارند دوبرابر خواهد بود. در میان بخشهای صنعتی، بخش لجستیک بالاترین تعداد ورشکستگیها را خواهد داشت و پس از آن بخشهای کشاورزی، اقامتی، خدمات غذا، خردهفروشی و عمدهفروشی قرار خواهند داشت.
اگر این تحقیقات نشاندهنده حساسیت در سراسر کسبوکارهای کوچک و متوسط اروپا باشد، حدود یکسوم این مشاغل که دو سوم کل نیروی کار منطقه را در برمیگیرد، طی یک سال آینده در خطر خواهند بود. این ورشکستگیها بهبود اقتصادی اروپا را هم متوقف خواهند کرد چون این کسبوکارهای کوچک و متوسط بیش از نیمی از ارزش افزوده اقتصادی در اروپا را شامل میشوند.
ویروس کرونا باعث رکود بیسابقه در اتحادیه اروپا و منطقه یورو شده به طوری که تولید ناخالص داخلی در این مناطق به ترتیب ۱۱.۴ و ۱۱.۸ درصد در سه ماهه دوم سال جاری میلادی پایین آمد. پیش بینیهای اولیه نشان میدهند اقتصاد اتحادیه اروپا ۸.۳ درصد در ۲۰۲۰ به خاطر بحران کرونا کوچک میشود.
نظر شما