چک‌های برگشتی رکورد زدند + آمار

مبادلات چک در کشور رشد حدودا ۲۰ درصدی را در قیاس با ماه قبل و همین طور موقعیت مشابه خود در سال گذشته داشته است. با این وجود آمارها نشان می دهند نرخ چک‌های برگشتی بیشترین سطح را در میان هفت ماه منتهی به اردیبهشت ماه امسال ثبت کرده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، موج استفاده از چک در مبادلات در کشور بیشتر شده است. داده هایی که بانک مرکزی در هر ماه از وضعیت چک ها منتشر میکند این بار حاکی از از رشد ۱۹ درصدی این دسته از مبادلات در اردیبهشت ماه امسال و عبور سطح آن از مرز ۷ میلیون فقره بوده است.

رشد ۱۹ درصدی مبادلات چک در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲

طبق داده های بانک مرکزی در دومین ماه بهاری امسال حدودا ۷ میلیون و ۶۷۹ هزار و ۵۰۰ فقره چک در کشور مبادله شده است. این رقم در مقایسه با ماه قبل حدودا ۱۹ درصد بیشتر شده است. در نخستین ماه سال جاری، کل مبادلات چک در کشور برابر با ۶ میلیون و ۴۴۸ هزار و۱۰۰ فقره ثبت شده بود.

بررسی تعداد چک های مبادله شده نسبت به موقعیت مشابه خود در سال گذشته نیز نشان می دهد در این مدت حدود ۲۲ درصد به این رقم افزوده شده که نشان دهنده رشد همه جانبه استفاده از تعداد چک ها در مبادلات افراد در کشور بوده است.

چک

نرخ ۷.۸ درصدی چک برگشتی در اردیبهشت ۱۴۰۲

در میان کل چک های ثبت شده در اردیبهشت ماه امسال ۷ میلیون و ۷۹ هزار فقره وصول شده و مابقی برگشت خورده است. طبق این آمار نرخ چک های برگشتی در اردیبهشت ماه برابر با ۷.۸ درصد بوده که بالاترین سطح در بازه ۸ ماهه به شمار می رود.

بررسی مبلغ چک ها نیز در این بازه زمانی نشان می دهد از میان ۴۸۱ هزار و ۳۸۲ میلیارد تومان چک مبادله شده در کشور حدودا ۵۱ هزار و ۳۴۰ میلیارد تومان آن در قسمت برگشتی ها به ثبت رسیده است. براین اساس، نسبت برگشتی ها از حیث مبلغ در این ماه به کل چک ها برابر با ۱۰.۷ درصد ثبت شده که در بازه هفت ماهه بیشترین بوده است.

با این که روند نسبت برگشتی ها به کل چک ها در اردیبهشت ماه امسال بالاتر آمده و رشد اندکی پیدا کرده اما همچنان این نسبت از اردیبهشت ماه سال گذشته پایین تر است.

بانک مرکزی ضمن اعلام آمارها در گزارش خود از وضعیت چک ها بیان کرد با تداوم روند جایگزین شدن چک‌های قدیمی با جدید، براساس اعلام قبلی، چک‌های قدیمی (چک های بدون نیاز به ثبت و تایید در سامانه صیاد) تا پایان شهریور ماه سال جاری با چک‌های جدید جایگزین می‌شوند و پس از این تاریخ، چک‌های قدیمی فقط در بانک‌های صادرکننده دسته چک، قابلیت نقدشدن را خواهد داشت. مشتریان شبکه بانکی نیز می‌توانند طی ماه‌های آتی به شعب بانک‌های خود مراجعه کرده و دسته چک قدیمی خود را با دسته چک‌ جدید تعویض کنند.

چک

۱ تیر ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۹
کد خبر: 44019
منبع: اکو ایران

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha